Obavijesti

Kolumne

Komentari 14

I slikarima porez: Nema više plave, žute i crvene džaba...

I slikarima porez: Nema više plave, žute i crvene džaba...
1

Nada Čavlović Smiljanec, paralogičarka koju samo ona razumije, uvodi nove namete kako bi zaštitila puk od njega samog. Nakon novina, na red su došle knjige poezije

VIDEO

Godina je 3013. Hrvatsku su od početka 21. stoljeća posjetili Bog, Borg, Klingonci, oba Elvisa (Presley i J. Kurtović), ali su svi pobjegli jer u Hrvatskoj, kao i na Mjesecu, nema života.  Samo su se Hrvati prilagodili tim neuvjetima jer više ne mogu ni pobjeći iz Hrvatske. Političari se množe, dok se narod dijeli. Na vlasti je NeoKukuriku vlada. 

Zvjezdani nadnevak 10. lipnja - Haiku pjesnici svemira pobjegli su iz Kumove slame zaslijepljeni idejom iz Hrvatske u kojoj vlast oporezuje sve živo, neživo te poluživo (uglavnom Hrvati). Samuraj jedi Matsuo Basho kanio je darovati svoje zbirke predivnih kratkih stihova Hrvatima, ali je vidio da će ga Nada Čavlović Smiljanec oporezovati jer mu zbirka nema 25.000 riječi.

- Svemir, putovanje,
nasuka mi se duša,
u Hrvatskoj
opisao je samuraj hrvatske vlasti i pronio zao glas o zaostaloj vlasti kroz Multiverse.

Zvjezdani nadnevak 11. lipnja - Pisanje je predivan izum ljudske vrste, čak i kad se piše loše, rekao je Zoran Milanović, hrvatski premijer. No to ne znači da ne treba podići porez na one časopise i novine koje ne napišu 25.000 riječi. Zašto se nitko nije bunio da sve što ima veze s djecom ne bude nikako oporezovano? Evo, ni ja se nisam bunio protiv toga, ali zašto netko drugi nije - rekao je Zoka Konfucije.

Zvjezdani nadnevak 12. lipnja - Nada Čavlović Smiljanec, stručnjakinja za paralogiku, najavila je da neće samo novinari i novine te stručni časopisi biti oporezivani većom poreznom stopom.

- I slikari će fasovat'. Dosta je toga. Shvatili smo da svi slikari rabe crvenu, plavu i žutu boju te bijelu i crnu. Ne more više tako. To je copy/paste boja - rekla je Nada, SDP-ova porezna nada. Doznajemo da će i za fotografiju uvesti višu stopu poreza, jer svi fotografi rade samo crno-bijelu fotografiju ili u boji. Ne može tako. Ionako im aparati to snimaju. Oni samo namjeste objektiv. 

Zvjezdani nadnevak 13. lipnja - Ministar branitelja opalio je pljusku premijeru Milanoviću tako što je poslao 300 kuna ravnatelju škole koji je branio kolegicu od napadača i dobio batine.  Ministar Matić mogao je poslušati premijera pa postaviti pitanje primjerice. "Pa kakve to jebene zakone donosite u ovoj državi da žrtva napada mora platiti kaznu za remećenje javnog reda i mira?"

Zvjezdani nadnevak 14. lipnja - Tek što je Matić obrukao premijera, učinio je to i Slavko Linić, ministar financija kojih nema. On je za loše vođenje državnih poduzeća prozvao uprave i menadžere da misle samo na svoju dobit. Time se Slavko okrenuo protiv Milanovića, jer je on na čelu vlasti koja ih je tamo postavila.

Zvjezdani nadnevak 15. lipnja - Neki saborski zastupnici SDP-a rekli su nam u strahu da bi inicijativa Nade zvane Paralogika mogla postati opasna.

- Zamislite ako se uvede odredba da ćemo mi, saborski zastupnici, morati u Saboru tijekom godine dana izreći u raspravama 25.000 smislenih riječi? Pa morali bismo raditi godinama - rekao nam je preplašeni SDP-ovac.

Zvjezdani nadnevak  16. lipnja - Hrvatski paradoks opet je dobio materijalizirano lice. Hrvatske vlasti žele dati u koncesiju autoceste koje su već izgrađene. U svim svemirima davale su se koncesije pod uvjetom da ih napravi investitor, a ne društvo. Tako su Hrvati zapravo nakon borbe za neovisnost, u kojoj su sami odlučivali o svojoj sudbini, na vlast doveli ljude koji su sami odlučili da će im o sudbini naroda odlučivati drugi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode