Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Jadno je društvo u kojemu se mladi dive Srđanu Mlađanu

Možda ste upravo jutros servirali doručak sinu koji Mlađanu piše pisma i smatra ga sjajnim likom ili kćeri koja ne može prežaliti što se baš ona nije udala za njega

Foto: Boris Scitar/PIXSELL/Igor Kralj/PIXSELL
51 komentara

Poput bombe odjeknula je vijest da se u lepoglavskom zatvoru oženio najokrutniji hrvatski ubojica Srđan Mlađan. Pa se, razumljivo, ljudi pitaju – kako, otkud, gdje ubojica, koji je u zatvoru od svojih maloljetničkih dana, uopće upozna ženu i stvori odnos koji završi brakom. A onda se kroz cijelu priču provuče činjenica o kojoj su i mediji ranije pisali, a jednako je zastrašujuća i sad. Mlađan ima obožavatelje.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Grupu fanova, istomišljenika koji mu šalju pisma. I to su mahom mlađi ljudi, među kojima je bila i njegova supruga. Pa razmišljaš o toj činjenici koja zvuči gotovo nadrealno, koja se, eto, provlačila negdje daleko u dokumentarcima o Charlesu Mansonu ili u silnim filmovima i serijama koji su ovjekovječili likove serijskih ubojica.

I onda od svega ostane zapanjujuća istina da se isto događa i u našoj maloj državi, da svakodnevno u prolazu pozdravljate susjede koji odgajaju obožavatelje ubojica i da određeni, očito nemali broj mladih, ima takav sustav vrijednosti da svoje divljenje i podršku ne iskazuju plemenitim i uspješnim ljudima, nego čovjeku čiji je mentalni sklop čista patologija, čovjeku koji je tri obitelji zauvijek zavio u crno jer mu je je bilo zabavno ubijati. Jer jedna je stvar odgledati Mickeya i Mallory u “Rođenim ubojicama” pa nastaviti s normalnim životom, a posve druga ako sisačkog ubojicu, kojemu je ovo bio omiljeni film, učinite svojim prijateljem, dajući mu podršku za nezamislive zločine na koje je bio ponosan.

ZATVORSKE LJUBAVI Bonnie i Clyde sindrom, slava... Zašto žene 'padaju' na ubojice?

Pa zapitajmo se svi odreda kako odgajamo svoju djecu.

Jer možda ste upravo jutros servirali doručak sinu koji Mlađanu piše pisma i smatra ga sjajnim likom ili kćeri koja ne može prežaliti što se baš ona nije udala za njega i što nije, kako kažu forenzički psihijatri, “superkul jer ima muža ubojicu u Lepoglavi”. Jezivo je i devijantno sve što je Mlađan učinio. Ali su jednako takva i životna usmjerenja svih onih mladih koji su njega odabrali za uzor.

UDANA ZA SERIJSKOG UBOJICU Gospođa Elia Mlađan poručila: 'Želim mir za sebe i Srđana...'

I jadno je društvo u kojemu tome svjedočimo.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message