Obavijesti

Kolumne

Komentari 83

Lijepo je vidjeti da Bandića zatvor nije nimalo promijenio

Lijepo je vidjeti da Bandića zatvor nije nimalo promijenio
1

Pripremajući se za izbore, gradonačelnik Bandić je pokazao da se u samo pet dana može promijeniti pravilnik kako bi svojoj stranci dao 30 besplatnih plakatnih mjesta.

VIDEO

Lijepo je vidjeti da je Milan Bandić ipak ostao vjeran sebi.

Unatoč brojnim optužbama i optužnicama, pored višegodišnjih sumnji u korupciju i kriminal te višemjesečnog pritvora u Remetincu, usprkos razbuktanim političkim ambicijama i pompoznim obećanjima sa subotnje konvencije o "radu do istrebljenja", o tome kako "znanje, solidarnost i zajedništvo mogu spasiti Hrvatsku", gradonačelnik Zagreba pokazao je da ni pod koju cijenu ne odstupa od svog ustaljenog i nadaleko opjevanog načina vladanja.

I na konkretnom primjeru otkrio što nudi biračima uoči još jednog izlaska na parlamentarne izbore.

Ovih dana u javnost su izašle informacije prema kojima Milan Bandić nije samo kao gradonačelnik Zagreba svojoj stranci "Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti" besplatno ustupio 30 jumbo plakata uoči stranačke konvencije u dvorani "Lisinski" prošle subote, već je otišao toliko daleko da je samo pet dana prije konvencije vlastoručno promijenio pravilnik kojem mu se to omogućuje.

U razmaku kraćem od tjedan dana uspio je izmanipulirati cijelu proceduru.

Manipulira procedurom

Kao da sukob interesa sam po sebi nije bio dovoljan, činjenica da gradonačelnik svojoj stranci odobrava besplatne plakate, Bandić je morao krenuti čak i u naštimavanje dokumentacije.

Pokazujući koliko mu je procedura bitna, a pravilnici malo znače.

Sve do sada ta praksa ustupanja besplatnih plakata vrijedila je samo pred izbore. Bandić se pobrinuo da ta praksa počne vrijediti pred konvenciju njegove nove stranke.

Konkretno: sedmog srpnja Bandić je donio odluku o izmjeni Pravilnika o kriterijima za određivanje naknade za postavljanje plakata, devetog srpnja izmijenjeni pravilnik objavljen je u Službenom glasilu, a desetog srpnja gradonačelnik je u skladu s tim pravilnikom sam sebi dodijelio plakate.

E to je pravi Milan Bandić.

Bandić zna kak se dela

To je njegov predizborni program. To je njegovo znanje u koje se javno zaklinje, to je taj "rad do istrebljenja", to je bolja budućnost koju nudi hrvatskim građanima.

Bandić zna kako se to radi.

I sve to možda ne bi bilo toliko neobično da Milan Bandić nije na slobodi zahvaljujući jamčevini,  da se ne nalazi pod raznim istragama i optužnicama, od kojih se jedna tiče upravo netransparentne i štetne dodjele jumbo plakata udruzi Željke Markić, da mu kolege i suradnici nisu pod optužnicama zbog naštimavanja GUP-a, da zbog svega toga nije pod intenzivnim povećalom javnosti koja od njega navodno očekuje da se pokaže u boljem svjetlu u odnosu na sve optužbe koje mu se stavljaju na teret.

Ništa od toga Milana Bandića ne smeta.

On dalje nastavlja po svome. Jer drugačije ne zna.

Hrvatskim biračima nudi svoj model vladanja u kojem zloupotrebljava javnu funkciju kako bi pravilnike i proceduru podvrgnuo vlastitim političkim interesima.

Prežvakani model

A onda to naziva "modelom europskog Zagreba koji treba preslikati na europsku Hrvatsku".

To nije ništa drugo nego onaj stari, prežvakani, koruptivni i netransparentni model vladanja kojeg smo godinama gledali na državnoj razini, iz kojeg smo jedva izvukli živu glavu i zbog čijih posljedica još uvijek ispaštamo.

"Hrvatska je", poručio je Bandić na subotnjoj konvenciji svoje stranke, "umorna od stalnih podjela na ustaše i partizane".

Nažalost, Bandić nije umoran od svojih marifetluka.

Tomislava Klauškog pratite i na Facebooku

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 83
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode