Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
Kolumna
Ivan Pandžić Subota, 31.08.2019. u 08:30
121 komentara

Loša poruka DORH-a: Dosta se isplati bogatiti se na muljanju!

Kuščeviću i njegovoj obitelji ostaju milijuni, a šteta za koju ga se tereti u cijeloj priči je zanemariva

Foto: Pixsell/Facebook
121 komentara

Bivši ministar uprave Lovro Kuščević može mirno spavati ako istrage protiv njega ostanu na razini obrazloženja koje je od Državnog odvjetništva stiglo u Sabor. Tereti ga se samo za dvije zlouporabe položaja i ovlasti: da je sebi mimo pravila osigurao prenamjenu štale u kuću i da je pogodovao šogoru da dobije stan POS-a iako na to nije imao pravo.

POGLEDAJTE VIDEO:

Korist koju je ostvario sebi i šogoru te koju je utvrdio DORH iznosi tek 192.000 kuna.

LOVRO KAŽE DA SE NE BOJI Jako mala šteta: Kuščević se okoristio 'tek' za 192.000 kn?

Ako bi i došlo do pravomoćne presude, iznos je jamstvo da vjerojatno nikad i neće vidjeti zatvor, nego se može nadati uvjetnoj kazni. Nekom guljenju krumpira ili nešto slično. Ako se istraga ne proširi i sve ostane na ovom, zaista se isplati muljati u Hrvatskoj i iskoristiti svoj politički položaj za bogaćenje obitelji. Jer time što je omogućio prenamjenu štale u kuću, istražitelji smatraju da je pribavio korist od 60.000 kuna. A sam Lovro je naveo da kuća vrijedi barem 200.000 kuna. Uz to, obitelj mu se u nju ljeti preseli pa iznajmljuje susjednu vilu za 16.500 kuna. Tjedno. Da nije štala postala kuća, ne bi mogao ni iznajmljivati vilu.

Nije baš jasno ni kako je time što je omogućio šogoru da kupi stan na koji nije imao pravo za 53.000 kuna napravio pogodovanje vrijedno tek 132.000 kuna.

NA ZAHTJEV DORHA Lovro Kuščević u ponedjeljak ostaje bez saborskog imuniteta

No najviše upada u oči da se Lovro zasad izvukao od odgovornosti za prenamjene.

Njegova supruga je kupila baš slučajno poljoprivredno zemljište za 60.000 kuna, a onda je općina kojoj je na čelu to prenamijenila u građevinsko.

Zemlja u konačnici vrijedi 2,8 milijuna kuna, a dio su prodali za 1,5 milijuna kuna, dok im je drugi dio ostao. Dakle, jedan potez pera im je donio milijune. Ali iako je to svima vidljivo, navodno je teško dokazivo da je baš ona znala da kupuje zemlju koja će biti prenamijenjena, a Lovro se izuzeo od odlučivanja. Pojeo vuk magare. Milijuni ostali. A prenamjene za off shore tvrtke i vila u Grškoj nisu ni zakačeni istragom. Lovro tako može mirno uživati u svojem bogatstvu.     

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message