Obavijesti

Kolumne

Moj sin želi obitelj, a ne može pronaći djevojku, pa je tužan...

Iako je dobar i školovan dečko te radi, nikako ne može naći djevojku koja će prepoznati njegove kvalitete. Zbog toga često pada u depresiju, ima li tome pomoći?

VIDEO

Želite li njegov savjet, u pismu pošaljite fotografiju, koja se neće objaviti, osim ako ne inzistirate na tome (nestali ljudi). Odgovore čitajte svake nedjelje u tiskanom izdanju, a pisma s fotografijom šaljite na adresu Oreškovićeva 3d, 10 000 Zagreb, za Mevludina ili na lifestyle@24sata.hr. 

Poštovani Mevludine,

zabrinuta sam za sina. Dobar je dečko, školovan je i radi. Nikako da pronađe normalnu i dobru djevojku koja će prepoznati njegove kvalitete. Voljela bih da pronađe simpatiju i da se sretno zaljubi. Često vidim kako je moj sin u depresiji. Zanima me kad će doći do promjene jer on želi obitelj. Ima 32 godine. 
šifra: zabrinuta plava ribica

Odgovor:

Gospođo, vidim da je vaš sin imao djevojku, no nisu se našli pa su prekinuli. On je u depresiji jer mu je poljuljan ego i nezadovoljan je trenutačnom situacijom, ali to je prolazno. Sina ste vrlo dobro odgojili, izravan je, otvoren, voli rad i red, romantičan je te vrlo pozitivan. Vidim da će biti mnogo stabilniji, a osobito kad završi zima i dođe proljeće. Vidim da će napredovati, a čeka ga i nova ljubav koja će mu podignuti ego i volju za životom. Djevojka će biti zaposlena, stabilna, kulturna i, što je najbitnije, fino odgojena. Bit će vrlo pažljiva te vidim obostranu i snažnu ljubav. Vidim mu brak i djecu, a svi ćete biti vrlo zadovoljni. Dakle, od travnja će sve biti mnogo pozitivnije, a za dvije godine vidim sreću i zadovoljstvo na svim poljima. Puno lijepog će doživjeti i nema razloga za brigu. 

Sin jedinac često prolazi mojom ulicom, ali me nikad ne posjećuje i ne želi me pozdraviti 

Dragi Mevludine,

prije svega vas pozdravljam te vam želim puno sreće i zdravlja. Imam 67 godina i razvedena sam već 30 godina. Imam sina koji ima 46 godina. Živim sama, a on živi u okolici Zagreba. U braku je više od 20 godina, a njegovu kćer nisam vidjela tri godine. On me jednostavno mrzi i ne želi sa mnom kontaktirati. Nikad me ne posjećuje. Ponekad ga vidim kad prolazi automobilom kroz moju ulicu, ali nikad mi se ne javlja. Zanima me hoće li se odnos s mojim sinom popraviti i hoće li doći kod mene dok sam još živa. Odgajala sam ga kad nas je njegov otac ostavio. Jako patim i plačem za njim jer on je moj sin jedinac i sve mi je u životu. A sad sam ga potpuno izgubila. Znam da on ima obitelj, ali ja sam mu majka. Uvijek sam vodila brigu oko njega. Molila bih da mi kažete i nešto o meni jer jako sam nesretna i živim od socijalne pomoći. Jako sam bolesna i bojim se da ću umrijeti. Imam visoki tlak, osteoporozu i ciste. Ne znam zašto sam tako nesretna od rođenja. Imala sam jako bogatog polubrata koji je radio u Njemačkoj. Imao je moždani i ostao je nepokretan. Kod njega je živio sin nećaka kojemu je sve ostalo i nisam sigurna da je to pravedno. Hoću li možda pronaći srodnu dušu s kojom bih provela ovo malo života? 
šifra: ostavljena i zaboravljena

Odgovor:

Vidim da ste komplicirana gospođa. Uvijek imate dobre namjere, no također uvijek ispada da svakom želite dirigirati i upravljati tuđim životima, a to nije dobro ponajprije za vas. Svašta ste prošli u životu, a najviše je tu bilo patnje, suza, kajanja i pokajanja. Uvijek ste u nekakvim problemima, a najgore je što se oni samo gomilaju. Sa sinom uopće niste u kontaktu ili nekom normalnom odnosu. Niste ga dugo vidjeli, a vidim da ste oboje mnogo pogrešaka napravili i to je rezultat. On za sada ne planira nikakvo pomirenje te je tek u novoj godini moguća bolja i pozitivnija situacija. On je povrijeđen, a kad se budete mirili, ne govorite mu ništa za njegovu ženu i njega jer biste se ponovno mogli zavaditi. 

Vidim da vam je stalo jer majka ste, no nemojte mu ništa nametati jer ga to ljuti. On smatra da ne biste trebali upravljati njegovim životom jer on ima obitelj, ženu i kćer. Za sada je on tvrdoglav u svojem stavu, no to će se promijeniti. Zakon je jasan oko raspodjele bratove imovine. Vi biste trebali uzeti odvjetnika i pokrenuti postupak jer ovakva situacija nije pravedna. I vi i sestra imate pravo na dio imovine. Nemojte se previše zabrinjavati i živcirati. Nećete imati novih ljubavnih veza. Zdravlje vam je vrlo loše, nervozni ste, imate visoki tlak, a bole vas i kosti. Ipak, uz propisanu terapiju bit ćete mnogo bolje. Ne vidim nikakve operativne zahvate ili druge opasnosti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin
Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...