Obavijesti

Kolumne

Komentari 75

Niko iz reprezentacije maknuo igrače koji su iritirali javnost...

Niko je izabrao momčad i na prvi pogled je jasno da je iz reprezentacije izostavio baš one koji su iritirali javnost. Ne svojom pojavom, dakako. Igrama i ponašanjem

VIDEO

Kaže Niko Kovač, novi izbornik hrvatske nogometne reprezentacije:

- Ako vam je glava čista onda vam ne smeta ni mećava, a ako vam nije čista onda vam smeta i sunce.

Dijagnoza je to bivšeg kapetana naše reprezentacije, a sada izbornika, o stanju momčadi od koje očekujemo da pošto-poto nadvisi Island i ode za Brazil, na svjetsku smotru iduće godine.

Miran i staložen, odlučan i usredotočen, tako je djelovao Niko Kovač na predstavljanju svoje postave za dokvalifikacijske dvoboje protiv Islanda koji tako brzo dolaze, već 15. i 19. studenog.

Lijepo je vidjeti s koliko žara je stariji Kovač prionuo poslu. Obišao je širom Europe gotovo cijelu našu momčad, a one do kojih nije stigao obratio im se:

- S Pletikosom se nisam vidio, a treba i viza za doći kod njega. Nismo imali vremena, zato je tu - Skype. I s njime sam dugo pričao - priča nam Niko.

Osjeti se, dakako, ozbiljan pristup poslu novog izbornika. Prenese li tu ozbiljnost na igrače već je puno napravio. I došao je do zaključka gdje je pravi problem.

- Nismo mi nogometaši tenisači pa da svatko igra sam na terenu. Pričaju mi da je atmosfera među njima dobra, a na terenu se to ne vidi, dodaje. I poentira.

- Ili smo momčad ili smo ništa!

Naposljetku, Niko je izabrao momčad i na prvi pogled je jasno da je iz reprezentacije izostavio baš one koji su iritirali javnost. Ne svojom pojavom, dakako. Već igrama ili ponašanjem. Nema Sammira, Halilovića, Kalinića.. Ima nekih novih koji su, ruku na srce, poziv zaslužili. Dovoljno da se aklamacijom prihvati njegov popis reprezentativaca. Što dosad baš i nije bio slučaj...

Opet, tek nekoliko dana priprema za dvoboje s Islandom najveći je zadatak u dosadašnjem bavljenju nogometom Nike Kovača. Povukao je momčad u izolaciju, na zagrebačku periferiju u hotel u Buzinu, otkud će na treninge u Veliku Goricu.

Niz novih odluka, nipošto ne i čudnih već i logičnih ne moraju biti zalog uspjeha. Svjestan toga Niko upozorava:

- Jednostavno je, ako ćemo biti na 100 posto - bolji smo, nema dvojbe! Ako ćemo biti samo na koji postotak manje - ravnopravni smo.

Zapravo, u obraćanju javnosti Kovač je ostavio izvrstan dojam. Shvatili smo ga ozbiljno, priznajemo. Još samo da to učine i igrači. Hoće li?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 75
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana
Operacija od samo nekoliko minuta rješava problem od kojeg pate četiri milijarde ljudi
Jeste li među njima?

Operacija od samo nekoliko minuta rješava problem od kojeg pate četiri milijarde ljudi

Velik broj ljudi na svijetu ima probleme s vidom koji dovode do ovisnosti o različitim dioptrijskim pomagalima. Međutim, sve više njih danas odlučuje stati tom problemu na kraj i odlaze na lasersko skidanje dioptrije