Obavijesti

Kolumne

Komentari 67

Rekonstrukcijom je Plenković spašavao samo sebe, ne Vladu

Rekonstrukcijom je Plenković spašavao samo sebe, ne Vladu
1

Ova rekonstrukcija, ili bolje rečeno face lifting Vlade, otkrila je i slabosti. Premijer nema povjerenje u stranačke kolege. Ove odluke donio je u krugu s još trojicom najbližih suradnika

VIDEO

Andrej Plenković zaista je povukao hrabar potez koji nije uradio u tako velikoj mjeri niti jedan premijer. Maknuo je skoro sve ministre koji su imali bilo kakav uteg afera ili nisu bili omiljeni u javnosti. Iznimka je Milan Kujundžić. I to je ono što je javnost očekivala.

Premijer je zaista napravio zaokret u svom ponašanju u odnosu na protekle tri godine. Kasno, pod pritiskom i javnosti i svojih bliskih suradnika poput Gordana Jandrokovića i koalicijskih partnera. Ali ipak, u konačnici nije ustrajao u pogrešci. Ako je postavio nove kriterije za hrvatsku politiku, moglo bi to biti pročišćavajuće iskustvo za buduće poteze.

U kojima se neće tolerirati sumnje na korupciju i korištenje pozicije za bogaćenje. I to mu treba priznati.

Ali ova rekonstrukcija, ili bolje rečeno face lifting Vlade, otkrila je i slabosti. Premijer nema povjerenje u stranačke kolege. Ove odluke donio je u krugu s još trojicom najbližih suradnika. A ni HDZ nema baš više povjerenje u njega.

Nadalje, premijer je, kao i ranije, spreman na ministarska mjesta postaviti i potpuno neiskusne ljude za resor, poput Vesne Bedeković, koja cijelu karijeru nije imala nikakav doticaj s teškim i zapostavljenim resorom socijalne skrbi. Od ostalih, mladih ministara, čuli smo fraze, da će raditi analize, pa je jasno da i nisu baš pripremljeni za posao. Ali to je, nažalost, manje važno premijeru, pa se da zaključiti da samo radi na popravljanju imidža i računa da će mu, kao i prošlih godina, spas s poreznim rasterećenjem donijeti Zdravko Marić.

I dalje nije obrazložio razloge odlaska ministara. Vlada i dalje ostaje zatvorena za javnost, a komunikacija im se svodi na kratke iznuđene izjave. Tim putem će i nastaviti jer se, prema dosad viđenome, ministri “s klupe” boje komunikacije. A boje se jer ne znaju točno što bi rekli. Jedan problem vuče drugi.

Kad se sve zbroji, vrlo je teško očekivati neke davno obećane reforme. Premijer je izmjenama u Vladi prvenstveno spašavao sebe.

Pokretanje videa...

00:45
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode