Obavijesti

Kolumne

Komentari 110

Ronko će na vlasti držati HDZ samo da SDP s njim ne koalira

Ronko će na vlasti držati HDZ samo da SDP s njim ne koalira
1

Ronkov model borbe protiv toga je jedinstven. Odnosno, bio bi jedinstven kad ne bi bilo Tomislava Sauche. Ovaj bivši i zatvorom ucijenjeni SDP-ovac također je dizao ruke za HDZ u Saboru

VIDEO

Ovo ne bi uspio smisliti ni slavni filmski zločinac Dr. Evil.

Zdravko Ronko, SDP-ovac iz Požege, istupio je jučer iz stranke i poručio da će u Hrvatskom saboru podržavati Plenkovićevu vladu kako bi spriječio svoju sada bivšu stranku - da koalira s HDZ-om.

Kome nije jasno, evo kraće verzije: Ronko će držati HDZ na vlasti kako SDP ne bi došao u priliku nakon izbora formirati vlast s HDZ-om.

Taman kad se zahuktala afera Hotmail i nakon ostavke Martine Dalić zaoštrilo pitanje odgovornosti premijera Andreja Plenkovića, okorjeli požeški SDP-ovac Ronko skrenuo je pažnju na Davora Bernardića i njegove "zločinačke planove".

"Nemam ja ljubavi prema vladajućima", objasnio je Ronko. "HDZ su moji protivnici, takmaci, bili i bit će. Ali, kako Bernardić ne bi uništio stranku možda bih čak bio spreman i podržati Plenkovića da ne dođe do izbora da se osujeti Bernardićev plan".
To je kao da se ponudio popiti svu rakiju u birtiju kako bi spasio svoje drugove od trovanja alkoholom. 

Analogija čak i nije promašena s obzirom da su SDP-ovci danas objasnili kako je Ronko na tu ideju došao nakon što je „prije par dana sjedio s Milijanom Brkićem“. Tko zna što su konzumirali.

Uglavnom, samo dan uoči Bernardićeve najave da će tražiti raspuštanje Hrvatskog sabora zbog afere Hotmail, Ronko je poručio da će krenuti u spašavanje Plenkovića kako bi SDP spasio od koalicije s tim istim Plenkovićem.

Da se čovjeku zavrti u glavi. Kao od lošeg vina.

"Ja to nisam mogao više podnijeti, Bernardić uništava stranku, gura određene interese koji kod mene ne prolaze. Želi svesti stranku na 20 zastupnika i ući u koaliciju s HDZ-om. Razara stranku i svi vide što od SDP-a ostaje", opet pokušava objasniti Ronko.
Pa onda vlastitim primjerom dodatno smanjuje broj tih zastupnika i prijeti ulaskom u koaliciju s HDZ-om. Kako bi spasio stranku - od HDZ-a.

Ronko možda nije u krivu kad tvrdi da je Bernardić štetočina. I da kuje planove o koaliciji s HDZ-om. Nije u krivu ni kad upozorava da pokušava srezati stranku na dvadesetak mandata jer prema tome se i kreće SDP-ov rejting. I nije Ronko jedini koji to tvrdi. Evo, i udovica Ivice Račana navodno bježi iz SDP-a.

Ali Ronkov model borbe protiv toga je jedinstven.

Odnosno, bio bi jedinstven kad ne bi bilo Tomislava Sauche. Ovaj bivši i zatvorom ucijenjeni SDP-ovac također je dizao ruke za HDZ u Saboru, pravdajući se kako to čini u interesu Hrvatske jer pad Vlade i novi izbori ne bi bili korisni za Hrvatsku.

Pa se on žrtvovao tako što spašava HDZ. 

A sad se i Ronko žrtvuje tako što će spašavati HDZ.

A usput će obojica zapravo spasiti svoje zastupničke plaće, znajući da se nakon izbora više njih neće dočepati.

No ovako je veselije: Bernardić ruši rejting SDP-a i u Saboru traži rušenje HDZ-a samo kako bi nakon narednih izbora što slabiji koalirao s tim istim HDZ-om.

I tako, HDZ je uzeo svojim ljutim suparnicima – ili najboljim koalicijskim partnerima - već dva zastupnika (Milanka Opačić se još službeno nije prešaltala), a do kraja mandata ostalo mu je još 34. 

Taman po jedan mjesečno za ostanak na vlasti još tri godine.

Tako će se najbolje pripremiti teren za postizborno koaliranje s kompletnim SDP-om. Odnosno, što od njega bude ostalo pod Bernardićevim mandatom.

Zasad požrtvovni Ronko golim rukama spašava svoju stranku od te katastrofe. Hrvatska može odahnuti.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 110
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode