Obavijesti

Kolumne

Komentari 72

SDP dotrčao Anki Mrak, a HDZ će sad otrčati lukavcu Bandiću

SDP  dotrčao Anki Mrak, a HDZ će sad otrčati lukavcu Bandiću
1

Već se naveliko priča da je šef HDZ-a Andrej Plenković s Milanom Bandićem u kontaktu i da kuju suradnju. Iako to neće nitko otvoreno potvrditi

VIDEO

Bit će to iznenađenje. Imamo svoga kandidata ili kandidatkinju za Zagreb, ali ime još nećemo otkriti. Takve priče koje iz HDZ-a puštaju obična su obmana. S više strana potvrđeno nam je da se to radi samo kako bi se ostavio dojam tajnovitosti. A da HDZ baulja i nema koga poslati u utrku za Zagreb, pokazuje i to što su razmatrali i vaterpolista Dubravka Šimenca ili druga u politici manje poznata imena.

Nakon što je SDP s puno muke i buduće neizvjesnoti sklopio pakt s HNS-ovkom Ankom Mrak Taritaš, HDZ je ostavljen na vjetrometini 90 dana prije izbora.

Sandra Švaljek odlučila je da svačiju potporu može prihvatiti, ali ne i dopustiti slaganje lista i daljnje kombinacije. Zato je ispala i za SDP i za HDZ, koji su, u nedostatku vlastitih ljudi, očajnički pokušali otići pod skute onima koji bolje stoje u anketama.

HDZ-u je zato ostao samo jedan pravi izbor: Milan Bandić. Već se naveliko priča da je šef HDZ-a Andrej Plenković s njim u kontaktu i da kuju suradnju. Iako to neće nitko otvoreno potvrditi.

Razlog je jednostavan, kao i svih prijašnjih godina. HDZ si ne želi dopustiti da nema svojega kandidata, pa makar bio i potpuni autsajder. Tu je važno uzeti što više mjesta u Skupštini i tako uhvatiti poziciju za buduće koalicije. No u drugom krugu potpora bi se prelila Bandiću. Tako su radili i Sanader i Karamarko.

Plenković je prije dva mjeseca odbio plan gradske organizacije da sruši Bandića i očito da ga želi uza se. Šef zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić je ispao iz svih kombinacija.

Uglađeni Plenković, izgleda, ipak procjenjuje kako mu je puno bolje igrati u Zagrebu na onoga tko ima šanse i tako zadržati utjecaj kroz buduću koaliciju. Tako da će na izborima desni blok činiti HDZ i Bandić, koliko god oni šutjeli o tome.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode