Obavijesti

Kolumne

Komentari 93

Škoro odmah na Kolindu: S par udaraca odredio ton kampanje

Škoro odmah na Kolindu: S par udaraca odredio ton kampanje
1

Miroslav Škoro nije ni ušao u predsjedničku kampanju, a već je udijelio predsjednici par niskih udaraca: "ona je bila tajnica, dok je on bio konzul" i "svatko bi mogao biti dobar predsjednik, pa i neki prolaznik na kolodvoru"

VIDEO

"Ona je bila tajnica, ja sam bio generalni konzul".

Ova rečenica označila je ulazak Miroslava Škore u kampanju za predsjednika Republike.

Nevina, gotovo usputna rečenica pjevača, vinara, estradne zvijezde i čini se nove uzdanice političke desnice dala je ton njegovu ponovnom ulasku u politiku.

Upitan na N1 da prokomentira Kolindu Grabar Kitarović, Škoro je odgovorio: "To je gospođa koju sam vidio dva puta u Ministarstvu vanjskih poslova. Ona je bila tajnica, a ja sam bio generalni konzul pa sam dolazio i sreo je u hodniku, mislim da smo si rekli dobar dan".

I još ovo: "Svatko može biti dobar predsjednik, vjerujte mi ponekad mi se čini kada bi došli i na željeznički kolodvor u Vinkovce i uzeli prvo osobu na koju naiđemo, da isto ne bi bila loš predsjednik".

Za nekoga tko se pravi uglađen i fin, Škoro je pokazao da može dijeliti vrlo bolne verbalne šamare.

Šamari koji bole

Nije još ni pošteno ušao u predsjedničku kampanju, kao što je iznebuha osvanuo u HRT-ovoj anketi o kandidatima, a već je Kolindu sveo na svoju mjeru: ona je bila tajnica dok je on bio konzul i svatko može biti dobar predsjednik, jer to Kolinda nije bila.

Od svih šamara ovaj bi Kolindu trebao najviše boljeti.

I to upravo zato što dolazi od kandidata koji bi joj direktno konkurirao za biračko tijelo desnice.

A kad je Škoro već počeo s komparativnim prednostima u odnosu na aktualnu predsjednicu, dodajmo ih još. On je, primjerice, doktorirao prije Kolinde, bio je diplomat prije Kolinde, više cvijeća je primio na pozornicama od Kolinde, više je pjevao od Kolinde (premda ona mahnito nadoknađuje zaostatak), prije se skompao s Bujancem i Thompsonom, prije se odrekao ustaštva nego Kolinda...

I Škoro je, baš poput Kolinde, iznenada osvanuo u anketi o predsjedničkim izborima prije nego što je uopće postao kandidat. I to baš na inicijativu HRT-a.

Nije smiješno

Mnogima je Škorina kandidatura bila smiješna, ali Kolindi sigurno nije. Nije ni Lovri Kuščeviću koliko god sve pokušao okrenuti na šalu. Uostalom, da ga se privatno pitalo za koga bi on radije glasao, za Škoru ili Kolindu, mučio bi se s odgovorom.

Kao što bi se, uostalom, mučio i njegov stranački šef Andrej Plenković. Bi li radije glasao za predsjednicu ili za njezin poraz?

Škoro bi mogao biti onaj kandidat iznenađenja - i kandidat osvete - kojeg je desnica najavljivala nakon što je Mate Radeljić dobio otkaz u slastičarnici, na kavi s dužnosnikom SOA-e. On je, slikovitije, kandidat uzvanika iz Kolindine VIP lože.

On priznaje da je nacionalist, ali se odrekao ustaštva. S Thompsonom je pjevao i dijelio kumstvo, ali se na vrijeme distancirao. Ostvario je zavidnu estradnu, pa i medijsku karijeru na repertoaru i na stilu koji prirodnije sjeda konzervativnom, desnom biračkom tijelu. Svakako je u tome bio prirodniji od predsjednice.

Bio je kandidat Sanaderova HDZ-a na izborima za gradonačelnika Osijeka, ali je na vrijeme pobjegao od takvog HDZ-a. Za razliku od Kolinde.

Miroslav Škoro mogao bi biti uvjerljiv kandidat, ali još više mogao bi biti otrovan suparnik Kolindi Grabar Kitarović.

Za to si je dobrim dijelom ona sama kriva: svojim estradnim mandatom širom je otvorila vrata estradnim kandidatima. 

Ali na toj estradi moglo bi biti veselja.

Ostale kolumne Tomislava Klauškog pogledajte ovdje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 93
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode