Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
Kolumna
Ivan Pandžić Subota, 06.04.2019. u 10:40
97 komentara

Teško da će građani vjerovati našoj policiji, ali i odvjetništvu

Približava se nova sezona, Turističkoj zajednici ostaje samo pozvati DORH da im ustupi svoj autorski rad za slogan o brendiranju jedinstvenosti Hrvatske.

Mirogoj
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
97 komentara

Hrvatska je jedinstvena država. Ali ne samo po prirodnim ljepotama. Valjda se samo u Hrvatskoj od uređenih država može dogoditi da šef elitnog policijskog odjela sa svim prikupljenim dokazima prijavi svog nadređenog, zamjenika ravnatelja policije, za probijanje tajnih istraga. I da se osam godina kasnije baš nikome od njih dvojice ništa ne dogodi.

Slučaj je to u kojem je Božo Barbarić, šef riječkog PNUSKOK-a, službeno prijavio Milijana Brkića da je preko posrednika odao organizatorima elitne prostitucije u Zagrebu da su pod nadzorom. Barbarić je i danas na istome mjestu i vodio je zadnja uhićenja u Uljaniku, a Brkić je drugi čovjek HDZ-a i potpredsjednik Sabora. DORH je utvrdio kako nema nikakve potvrde da je Brkić ili bilo tko drugi bio umiješan u odavanje tajne. I pojeo vuk magare. Nikakvu odgovornost ne snosi onaj tko je, po tome, teško pogriješio optuživši nadređenog. Niti onaj tko je prozvan. Svjedoci su navodno rekli jedno pa promijenili mišljenje, tko zna zašto i pod čijom sugestijom su lagali ili prvi ili drugi put. Nitko nije kriv, idemo dalje.

Građaninu koji bi trebao vjerovati policiji i DORH-u ostaje samo odmahnuti rukom i pitati se koga oni prave ludim. Ne može oboje biti istina. Ne mogu oba biti u pravu. Ne može se dogoditi da se ništa ne dogodi nakon takvih teških optužbi. Ili ipak može. U jedinstvenoj Hrvatskoj. U toj Hrvatskoj može se dogoditi i da bivši policajac, Franjo Varga, samo s vozačem u ministarstvu, sazna da je pod tajnim istragama. I to zato što je pokušao kompromitirati i najvišu sudbenu, izvršnu vlast i Uskok.

Prema optužnici, sve su to njih dvojica, bez pomagača, sami odradili jer su sposobni. Da, ali samo u jedinstvenoj Hrvatskoj. Isto tako i bivši vođa navijača ima sam toliku snagu da ruši potpredsjednika Vlade fotomontažama. Približava se nova sezona, Turističkoj zajednici ostaje samo pozvati DORH da im ustupi svoj autorski rad za slogan o brendiranju jedinstvenosti Hrvatske.     

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message