Obavijesti

Kolumne

Vi niste naš glas: "Dosta nam je vaših sr*nja i vaših ratova!"

Vi niste naš glas: "Dosta nam je  vaših sr*nja i vaših ratova!"
1

I dođe mi sad da svakog političara, hrvatskog i srpskog, pitam – pa dobro ljudi, jeste vi normalni? Znam da niste, ali je l’ moguće da ste toliko glupi i nazadni?

VIDEO

Obećala sam samoj sebi da se ovakvim temama neću na blogu baviti, ali trenutačno si ne mogu pomoći. Malo malo onako u prolazu na TV-u čujem gdje netko nekome postavlja pitanje “Što mislite, može li opet biti rata na ovim prostorima?”, malo malo pročitam nešto o oružju koje se neprestano kupuje i s hrvatske i sa srpske strane, a sad evo i ideje o ponovnom uvođenju vojnog roka.

I dođe mi sad da svakog političara, hrvatskog i srpskog, pitam – pa dobro ljudi, jeste vi normalni? Znam da niste, ali je l’ moguće da ste toliko glupi i nazadni? Jedva smo malo stali na noge nakon svih sranja koja ste nam skuhali proteklih deseteljeća, jedva malo uhvatili korak sa svijetom i životom, jedva malo prodisali i vi se sad opet idete naoružavati??

I kakve su to cifre? Stotine i stotine milijuna kuna za ratnu opremu? Zašto se ne ulaže u obrazovanje? Zašto nam se bolnice raspadaju? Zašto nam umirovljenici kopaju po smeću? Nema novaca, kažete. Ma gonite se.

Nama je dosta vaših sranja i vaših ratova. Mi ne želimo ginuti zbog ideja nekolicine glupana koji nikada nisu smjeli doći na tako visoke pozicije. Živite u svojim prošlim vremenima i mržnji, ako baš morate, ali ne namećite nama svoje sukobe, svoje ideologije i svoje jadne, uske svjetove.

Ljudima je dosta svega toga. Pogotovo mladima. Saniramo polako posljednje ostatke vaših sranja i idemo prema boljem sutra.

Želimo bolji svijet, bolje društvo, društvo znanja i napretka, društvo mira slobodno od ideologija, društvo koje će se brinuti za slabije, koje će brinuti o okolišu i ostalim živim bićima. Da se mene pita, ja bih vas sve stavila na neki pusti otok pa se igrajte rata do mile volje, ubijajte jedni druge i svoju djecu ako vam je baš do toga, mašite zastavama, busajte se u junačka prsa i recitirajte najkrvavije stihove slavne prošlosti koliko god hoćete.

Vi niste naš glas. Vi ste prošlost. Mi smo budućnost i nećemo ponavljati vaše idiotarije.

Izvorni tekst pročitajte ovdje

O autorici:


Zovem se Ivana Gložić i autorica sam bloga Naranča na kojem uglavnom pišem o svakodnevnim nastojanjima i neodustajanjima, ali i o onima koji ovaj svijet nastoje učiniti boljim mjestom za život. Zašto Naranča? Zato što simbolizira radost. Osim na blogu, možete me pratiti i putem Facebooka.


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Tko je Ivana Habazin? Izgubila je oca kao beba i prošla pakao, bila u samostanu. Sad je u vrhu
TEŠKA ŽIVOTNA PRIČA

Tko je Ivana Habazin? Izgubila je oca kao beba i prošla pakao, bila u samostanu. Sad je u vrhu

Najbolja hrvatska boksačica Ivana Habazin (34) prošla je trnovit put do svjetskih pojaseva, a 'odustala' je samo jednom u životu...

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith