Lifestyle

Komentari 8

10 recepata za sladolede čija priprema traje nekoliko minuta

10 recepata za sladolede čija priprema traje nekoliko minuta

Od klasičnih do sladoleda čija osnova su zrele banane pa potrebe za dodatkom šećera nema. Otkrivamo vam i kako napraviti super brze sladolede od voćnog jogurta ili soka

Sladoled zaista nije komplicirano napraviti, a domaći je neusporedivo finiji i zdraviji od kupovnih. Osim toga, kada sladoled radite sami, barem ste sigurni da ne jedete razne konzervanse, pojačivače okusa...

Osnova prvih šest recepata su banane, a postupak je jednak kod svih šest. Prije početka pripreme banane narežite na kolutove i zamrznite pa ih izvadite pola sata prije miksanja s ostalim sastojcima (ovisno koji od prvih šest recepata odaberete). Miksanje traje sve dok ne dobijete finu kremu koju potom stavite u zamrzivač na 15-tak minuta.

1. Klasični banana sladoled

2. Sladoled - maslac od kikirikija 

3. Sladoled od bobica

4. Sladoled - pita od bundeva

5. Sladoled od oraha

6. Čoko namaz od lješnjaka - sladoled

7. Sladoled od voćnog jogurta

Ovaj sladoled ne može biti jednostavniji za napraviti, a djeca ga obožavaju. Uzmite voćni jogurt i ulijte ga u plastične kalupe ta pripremu sladoleda na štapiću. Ostavite preko noći u dubokom zamrzavanju. I sladoled je spreman za lizuckanje.

8. Od voćnog soka

Priprema ovog sladoleda, također, ne može biti brža i jednostavnija. U kalupe ulijte bilo kakav voćni sok i zaledite. Dobit ćete osvježavajuću slasticu savršenu za ove vruće ljetne dane.

9. Klasični sladoled od čokolade

Sastojci: 2 jaja i 2 žumanjka, 10 dag šećera u prahu, 25 dag čokolade za kuhanje, 6 dl slatkog vrhnja

Priprema: Izmiksajte jaja, žumanjke i šećer pa dodajte čokoladu i pola slatkog vrhnja koje ste prethodno otopili na pari. Smjesu zgusnite na pari. Izmiksajte ostatak vrhnja istucite pa umiješajte u ohlađenu čokoladnu smjesu. Stavite u posudice pa u duboko zamrzavanje.

10. Klasični sladoled od vanilije

Sastojci: 2 jaja, 60 g šećera u prahu, 3 dl slatkog vrhnja, 2 žličice ekstrakta vanilije

Priprema: Izmiksajte bjelanjke pa postupno dodajte šećer. Posebno istucite slatko vrhnje, a posebno žumanjke i ekstrakt vanilije. Umiješajte tučeno vrhnje u smjesu od bjelanjaka i šećera pa dodajte smjesu žumanjaka i vanilije. Stavite u duboko zamrzavanje.

 

 

Najčitaniji članci