Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

10 super aktivnosti za djecu kad su doma, a dani dugi i hladni...

10 super aktivnosti za djecu kad su doma, a dani dugi i hladni...

Ako trenutno puno više vremena provodite s djecom, učinite ga zabavnim tako što ćete sebe i djecu uključiti u zajedničke aktivnosti poput crtanja, pečenja kolača ili gledanja zvjezdanog neba

VIDEO

Kako se zbog pandemije sve više ograničavaju druženja i okupljanja, a većina roditelja radi od doma, obitelji će imati više vremena za druženje sa svojom djecom nego inače. Iako škole i vrtići rade, još uvijek ima dovoljno vremena za druženja kad se vrate kući, ili vikendom. Kako bi što kvalitetnije proveli vrijeme s njima, pogledajte što to sve možete raditi zajedno.

POGLEDAJTE VIDEO: Obitelj Lukač odgaja djecu bez mobitela i tableta

Pokretanje videa...

Obitelj Lukač odgaja djecu bez mobitela i tableta 01:26

1. Napravite vlastitu slagalicu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Jedna od sjajnih ideja je stvoriti vlastitu slagalicu ili puzzle za svojeg mališana tako što ćete izrezati sliku veličine A4 i zatražiti ih da sastave dijelove. To se može učiniti s omiljenim likom iz TV-a ili knjige, ili čak fotografijom vanjske strane vaše kuće.

Slagalice kao hobi

2. Stvorite umjetničko djelo pomoću jesenskog lišća

Anya, koja vodi Instagram račun @montessorifromtheheart i blog, pokazuje kako se samo jedan ili dva jesenska lista mogu iskoristiti za stvaranje zadivljujućih umjetničkih djela s vašim mališanima.

Što vam treba:

  • Lišće
  • Bojice
  • Bijeli papir

Uzmite list i stavite ga između dva lista bijelog papira. Olovkama bojite list. Pojavit će se obrisi lista, što će izgledati poput jesenskog umjetničkog djela.

Preslatki video: Evo kako djeca reagiraju kada im se roditelji 'uvaljaju' u krilo dok gledaju TV
Preslatki video: Evo kako djeca reagiraju kada im se roditelji 'uvaljaju' u krilo dok gledaju TV

4. Krenite na virtualno putovanje u muzej

Muzeji, umjetničke galerije i javni prostori mogu se posjećivati i virtualno. Obitelji ih mogu zajedno virtualno razgledati. I to muzeje i galerije, uključujući Britanski muzej u Londonu, Van Goghov muzej u Amsterdamu i Guggenheim u New Yorku, zahvaljujući Google Art and Culture.

Jedan od vrhunaca je i Britanski prirodoslovni muzej koji nudi samostalno virtualno razgledavanje galerija, interaktivno iskustvo o plavom kitu Hope i audio vodiče koje je ispričao Sir David Attenborough. Zapanjujući vizualni sadržaji zabavit će vaše mališane - a usput možete i prikupiti mnogo zanimljivih činjenica.

5. Naučite crtati

Crtanje je savršena aktivnost u zatvorenom, jer su potrebne samo papir i bojice ili olovke, koje već vjerojatno imate kod kuće. Ali ako tražite malo više inspiracije, zašto ne biste odabrali neki zanimljivi strip za djevojčice i dječake koji ih udaljava od ekrana, a tako čitaju, uče i razvijaju kreativnost.

6. Okušajte se u kreativnom pisanju

Stručnjaci iz PlanBeea, internetskog centra koji vode bivši učitelji osnovnih škola, rekli su: 'Angažiranje djeteta u kreativnosti planiranjem i pisanjem priče izvrstan je način da se u opuštenom izdanju u rutinu unese neko učenje. Zamolite djecu da odaberu glavnog lika, postavku i poseban predmet (poput čarobnog ključa, mape blaga, pokvarene svjetiljke ili zakopane vremenske kapsule) i pustite mašti na volju!'.

Zaštita djece online

- Kad završe svoje priče, postoji puno načina da ih predstavite i svijetu. Možete se držati dobre stare tradicionalne metode olovke i papira ili pokušate stvoriti e-knjigu. Book Creator je sjajna besplatna aplikacija za ovo. Djeca mogu stvarati vlastite knjige, dodavati fotografije, slike, crtati, pisati tekst, umetati videozapise ili čak snimati vlastiti glas! Tada mogu objaviti svoje knjige nakon što završe - objasnili su.

7. Pogledajte dokumentarni film - besplatno

Doktorica Amanda Gummer, osnivačica Vodiča za dobru igru ​​i stručnjakinja za dječju psihologiju rekla je kako su dokumentarni filmovi sjajni za obiteljsko gledanje jer mogu potaknuti razgovore, pa čak i obiteljske projekte. Srećom, mnogi od njih dostupni su na streaming uslugama, poput Netflixa i slično. Da biste nastavili svoje obiteljsko vrijeme, postavljajte djeci pitanja nakon što film završi.

8. Napravite sami božićne ukrase

Pahuljice izrezane od A4 papira savršene su za ovo doba godine jer možete svoje mališane uključiti u izradu božićnih ukrasa. Mogu se staviti na prozor, na božićno drvce ili nanizati oko kuće.

Pazite gdje držite vodu u kući da ne prizovete nevolju na obitelj
Pazite gdje držite vodu u kući da ne prizovete nevolju na obitelj

Za papirnate snježne pahuljice trebat će vam:

  • Papir (pazite da bude četvrtast). Možete izrezati komad običnog A4 papira tako da bude četvrtast
  • Škare (koje ćete koristiti vi ako su djeca premala)

Preklopite svoj papir u obliku kvadrata na pola dijagonalno. Sklopite svoj trokut na pola - opet dijagonalno. Presavijte papir u trećine, jednu stranu sprijeda, drugu straga. Odrežite dodatni papir na kraju vašeg malog trokuta i izrežite zabavni dizajn trokuta po vašoj želji. Raširite svoj papir da biste otkrili svoje zimsko remek-djelo

9. Obiteljsko pečenje poslastica

Kuhanje i pečenje s djecom izvrstan je način da ih upoznate s različitim namirnicama i uključite ih u kuhinju. Da biste dodali zabavu, zašto ne predložiti obitelji da složite neki kolač, a roditelji i djeca se podijele u timove. Čak biste mogli i igrati tako da djeca igraju protiv odraslih, naravno, ako su vaša djeca dovoljno stara.

Smiling mother and daughter 8, 9 years old cooking together in kitchen vegetable salad. Healthy home food, communication parent and child.

Pokušajte zajedno odabrati recept, a zatim svi zajedno napraviti kolačiće. Izazov će zasigurno dodati element prijateljskog natjecanja. Ako su vaša djeca još premala da bi samostalno kuhala, pecite zajedno s njima i tražite od njih da odrade jednostavne zadatke poput dodavanja brašna ili pomoć u korištenju vage.

Spremate se za veliko čišćenje? Ove stvari nemojte nikad baciti
Spremate se za veliko čišćenje? Ove stvari nemojte nikad baciti

10. Pogled prema zvijezdama (oprema nije potrebna)

David Scotland iz obiteljske maloprodaje kampova, Outdoor World Direct, izjavio je: 'Astronomija je fantastična zimska aktivnost koju možete raditi iz vlastitog vrta. Tamnije nebo omogućava bolje astronomsko gledanje i u manje kasne noćne sate. Iako teleskop i dalekozor pružaju nenadmašan pogled na Mjesec, planete i zvijezde, još uvijek to može biti zabavno s malo ili nimalo opreme'.

Za zvijezde padalice detalji meteorskog kalendara pokazuju kada su oni vidljivi u vašem lokalnom području. Također, ovaj planetarni vodič prikazuje vrijeme uspona i zalaska planeta i njihovu vidljivost svake noći, tvrdi Scotland.

- Puno je aplikacija koje koriste AR tehnologiju kako bi vam pomogle prepoznati zviježđa i zvijezde. Ako je osobito hladna noć, zašto ne nabaviti vreću za spavanje kako bi se ušuškali dok promatrate nebo - zaključio je, piše Daily Mail

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara