Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

12 savjeta za uređenje kuhinje u retro stilu zalogajnica iz 50-ih

12 savjeta za uređenje kuhinje u retro stilu zalogajnica iz 50-ih

Ima nešto u zalogajnicama zbog čega se ljudi u njima osjećaju kao kod kuće. Naravno, nevjerojatna ukusna hrana ima puno veze s tim, ali privlačne barske stolice, jarke boje i nostalgija također su dio iskustva

VIDEO

Dakle, što bi moglo biti bolje od unošenja tog gostoljubivog, retro izgleda 50-ih godina u svoju kuhinju?

POGLEDAJTE VIDEO: Hrana poput ukrasa

Pokretanje videa...

Mladi Zadranin Josip Tadić stvara jestiva umjetnička djela 01:06

Ne brinite, ne govorimo o trošenju tisuća kuna na renoviranje, već o dodavanju nekih old-school dodataka s nekim promišljenim, ali praktičnim detaljima koji će ponovno stvoriti onu starinsku atmosferu zalogajnice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

1. Pod s uzorkom kockica.

Za potpuni retro izgled počnite s podom na koji ćete postaviti crne i bijele pločice u kockastom stilu. Uz ove boje svi retro dodaci koje naknadno stavite u kuhinju će iskočiti u prvi plan. 

2. Sjednite.

Osim hrane, središte svake zalogajnice u 50-ima su bili udobni separei. Ta udobna crvena kožna sjedala praktički pozivaju ljude da se sjednu i opuste. 

Ako stvarno želite biti potpuno retro, potražite na buvljacima i sajmištima klasični crveni separe za svoju kuhinju. Za jeftiniju opciju isprobajte barske stolce i manji metalni stol crvene, crne ili menta zelene boje.

3. Ubacite detalje jake boje.

Ako ne želite dati novac na retro hladnjak ili pećnicu, dodajte jarke boje po cijeloj prostoriji. Žuti detalji će učiniti kuhinju živahnijom, a klasična crvena nijansa može se pojaviti na ručkama ormarića, stolicama, slikama na zidu ili posuđu.

Bijele kuhinje u 2022. neće biti popularne, a one otvorenog koncepta će prevladavati
Bijele kuhinje u 2022. neće biti popularne, a one otvorenog koncepta će prevladavati

Retro izgled upotpunjuju menta zelene radne ploče. 

4. Ne zaboravite barske stolice.

Svaka kuhinja može imati osjećaj retro zalogajnice s pravim stolicama. Jarko crvena boja odskače od meta zelene ili svijetloplave boje kuhinjskih pultova

5 Obojite svoje ormariće.

Za izraženiji ugođaj zalogajnice, ažurirajte svoje ormariće preobrazbom nadahnutom restoranskim bojama toga vremena. Boje poput seosko zelene ili puder plave savršene su nijanse za oživljavanje vašeg prostora za jelo.

6. Razmislite o svojim uređajima.

Vjerojatno ste primijetili da su starinske zalogajnice imala puno starih aparata - za kavu, sladoled i slično. Hladnjak u stilu 1950-ih zasigurno će dodati ukrasni šarm – i dobrodošlicu bojama – u maloj kuhinji.

No budući da ti skupi uređaji imaju visoke cijene, možda biste trebali razmotriti i manje aparate kao što su aparat za kokice, starinski otvarač za konzerve, aparat za sladoled ili pop-up toster.

7. Vratite se u prošlost.

Jeste li ikada primijetili da u filmovima iz pedesetih zalogajnice imaju šarene i zanimljive velike satove na zidovima? Satovi s ​​neonskim svjetlima će definitivno privući pažnju, a mogli biste obratiti pozornost i na metalne ploče s reklamama kakve su u to vrijeme bile jako popularne (od poznatih brendova poput Harley Davidsona ili Coca-Cole).

Ako se želite vratiti u prošlost s klasičnijom opcijom, sa zaštitnim znakom u obliku crvenog sata ne možete pogriješiti.

8. Izložba na zidovima.

Uređenje zidova jednostavan je način da iznova osmislite svoju kuhinju. Za hrabar izgled prikažite znakove kao što su 'Jedi' ili 'Kuhinja' u što jačim bojama.

A ako želite ići autentičnim putem, izložite vintage reklamne postere, prometne znakove, starinske registarske tablice ili uokvirene vinilne albume — sve se to može pronaći na Amazonu ili eBayu.

Kuhinja iz snova: 5 malih kućanskih uređaja koji trebaju svakome masterchefu
Kuhinja iz snova: 5 malih kućanskih uređaja koji trebaju svakome masterchefu

9. Ne zaboravite Coca-Colu!

Čak i ako ne pijete gazirana pića, ne možete poreći trajno mjesto koje Coca-Cola ima u američkoj kulturi zalogajnica. Njezin logotip je bio na svemu!

Od gajbi za boce preko hladnjaka do dispenzera sirupa, logo je učinio brend ikoničnim, što je vjerojatno razlog zašto je stalno prisutan u restoranima stare škole.

Ugradite prepoznatljivi zaštitni znak u svoj dekor s Coca-Cola dispenzerom za slamke, kuhinjskim podmetačem i držačem za salvete ili pronađite neke retro detalje na buvljaku.

10. Pozdrav velikanima.

Teško je pronaći zalogajnicu bez suvenira (posteri, stare ploče, male figurice i još mnogo toga) u čast ikonama iz 1950-ih kao što su Elvis Presley, Marilyn Monroe, James Dean ili Beatlesi piše Country Living.

U svoju retro kuhinju dodajte malu uokvirenu fotografiju nekog od ikona tih vremena.

11. Neka glazba svira.

Tko ne voli čuti svoju omiljenu pjesmu na džuboksu zalogajnice? Glazba je uvijek bila omiljeni dio klasičnog iskustva u zalogajnicama, a postoje jednostavni načini da ju ukomponirate i u svoju kuhinju.

Vodič za početnike, ali i one napredne: Znate li koji je alat najvažniji u kuhinji?
Vodič za početnike, ali i one napredne: Znate li koji je alat najvažniji u kuhinji?

Budući da bi jukebox pune veličine previše koštao ( i nevjerojatno teško ga je pronaći), poslužite se mobitelom i instalirajte aplikacije s glazbom tog vremena.

12 Kad ste u nedoumici, dodajte ukrase.

Najbrži način da svoju kuhinju vratite u zlatno doba zalogajnica je s pravim ukrasima. Od starinskih staklenki za kolačiće i jedinstvenih dasaka za rezanje do dispenzera za kečap i senf i šalica u stilu zalogajnice, dodati dašak diner chic-a lakše je nego što mislite.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom
Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara