Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

6 načina kako da šiške što brže izrastu: Dodajte kosi volumena

6 načina kako da šiške što brže izrastu: Dodajte kosi volumena

Najbolji način da uzgojite šiške je da održavate kosu njegovanom. Preporučuje se da idete na tretmane za kosu u salonu jer će vam trebati minimalno četiri mjeseca da one izrastu

VIDEO

Nakon što jednom odrežete šiške, nema više povratka sve dok one ne izrastu, što može potrajati od četiri do šest mjeseci, kaže Susan Williams, frizerka StyleSeata iz Washingtona.

POGLEDAJTE VIDEO: Ukrajinka 30 godina nije sisala kosu

Pokretanje videa...

Ukrajinka Alla Perkova (38) skoro 30 godina nije šišala kosu: 'Muž mi ponekad pomaže češljati se' 01:13

Srećom, razdoblje rasta ne mora biti mizerno, ali morate imati plan. Prvo je važno utvrditi koju vrstu šiški imate (u obliku zavjese, bočne, isprekidane, ravne...) kako biste znali kako se s njima nositi. Prema Williams, najteži stil šiški za izrastanje su tupe ili dječje šiške, stoga budite spremni biti pomalo frustrirani jer nećete imati dovoljno duljine da ih drugačije oblikujete dok čekate da izrastu. Osim toga, ako imate prirodno kovrčavu kosu, rast šiški može potrajati, ali se one puno lakše stapaju s ostatkom kovrča, dodaje.

Zimi pojačano gubimo kosu jer nam nedostaju dva vitamina
Zimi pojačano gubimo kosu jer nam nedostaju dva vitamina

Postoji mnogo jednostavnih i zabavnih načina za oblikovanje šiški dok čekate da one izrastu. Williams i Elidona Pjetraj, stilistica sa Manhattana, podijelile su šest najboljih načina za uspješan i brži rast šiški.

1. Održavajte kosu zdravom

Pjetraj kaže da je najbolji način da uzgojite šiške tako da održavate kosu njegovanom. Ona preporučuje tretmane kose u salonu i kod kuće. Nabavite si neku umirujuću hidratantnu masku za vlasište koja će pomoći kosi da bude zdrava i snažna. S druge strane, ako je vaša kosa slaba, bit će sklonija pucanju što može produljiti razdoblje izrastanja.

2. Podrežite sredinu šiški

Ovo možda zvuči kontraproduktivno, ali Pjetraj kaže da podrezivanje šiški zapravo pomaže da one izrastu. Ona tvrdi da bi ih vaš frizer trebao podrezati između obrva ili koristiti škare za stanjivanje kako bi ih teksturirao i prorijedio.

- Time će šiške lagano padati i početi poprimati oblik šiški u obliku zavjese. To također može uokviriti lice, naravno, ovisno o tome koliko su vam šiške dugačke - rekla je.

3. Napravite slojeve za uokvirivanje lica

Kada vam šiške dovoljno izrastu, Williams kaže da zamolite svog frizera da vam napravi slojeve za uokvirivanje lica kako bi se šiške mogle neprimjetno uklopiti u ostatak kose. Dodaje da će rezanje nekoliko kraćih, unutarnjih slojeva dati kosi dodatni volumen i podići cjelokupni izgled.

Držite li četku krivo cijeli život? Frizer pokazao kako počešljati kosu - bez petljanja i čupanja
Držite li četku krivo cijeli život? Frizer pokazao kako počešljati kosu - bez petljanja i čupanja

4. Dodajte malo teksture vrhovima

Williams kaže da će teksturiranje vrhova omekšati šiške i pomoći im da se stope s ostatkom vaše kose. Ona preporučuje korištenje suhog šampona ili spreja za teksturu na korijenima za podizanje kose i dodavanje volumena. Možete koristiti i lak za kosu srednje čvrstoće. 

Profesionalni savjet: Williams kaže da će nanošenje proizvoda u spreju odozdo dati čvršću teksturu.

5. Pričvrstite ih uz lice ili prema natrag

Kad ste u nedoumici, pričvrstite šiške dalje od lica. Williams kaže da je šiške najteže oblikovati kada su vam šiške 2 do 5 centimetara dulje od početne duljine, pa kaže da ih sklonite s lica tako što ćete kosu oblikovati u rep, pletenice ili staviti ukosnice.

7 koraka kako do lijepe kose bez skupih salonskih tretmana
7 koraka kako do lijepe kose bez skupih salonskih tretmana

6. Pojačajte volumen

Drugi način da šiške ne padaju na lice dok čekate da narastu jest da im date volumen. Williams kaže da će šiške imati više volumena i teksture ako ih podignete iznad kosti kod obrva, a da pritom zadržite duljinu. Pjetraj dodaje da je feniranje jako važno za svaku vrstu šiški te da kosu treba fenirati ispred lica i u suprotnom smjeru, piše Real Simple.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'