Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

6 stvari koje oštećuju kosu dok spavate: Od pamučne jastučnice do spavanja s vlažnom kosom

6 stvari koje oštećuju kosu dok spavate: Od pamučne jastučnice do spavanja s vlažnom kosom

Bacite staru pamučnu jastučnicu i uložite u kvalitetnu svilenu jastučnicu. Pamuk je često grub prema vašoj kosi i sprječava da ona lako klizi, što na kraju može dovesti do zapetljane i suhe kose

VIDEO

Ako vam je kosa suha ili ju često bojite, vjerojatno ćete posebno pripaziti na to da izbjegnete daljnja oštećenja. No briga o kosi je više od korištenja dobrog šampona i izbjegavanja vrućih alata za oblikovanje. Postoji mnogo stvari koje možete napraviti kako biste zaštitili kosu dok spavate jer okretanje po krevetu noću može oštetiti vlasi više nego što mislite.

POGLEDAJTE VIDEO: 30 godina nije šišala kosu

Pokretanje videa...

Ukrajinka Alla Perkova (38) skoro 30 godina nije šišala kosu: 'Muž mi ponekad pomaže češljati se' 01:13

Kosi je potreban san za ljepotu jednako kao i koži, a u nastavku saznajte koje naizgled bezazlene pogreške radite zbog kojih vaša kosa ne izgleda najbolje.

1. Idete u krevet s vlažnom kosom

Nekim danima jedva da imate energije ukloniti šminku, a kamoli osušiti kosu, i to je potpuno razumljivo. No, spavanje s mokrom kosom može uzrokovati ozbiljnu štetu.

Mokra kosa je vrlo krhka, a svako okretanje noću može oštetiti vlasi i uzrokovati lomljenje i pucanje. Bolje je oprati kosu nekoliko sati prije spavanja ili koristiti sredstvo za zaštitu od topline i osušiti je sušilom za kosu.

Brokula, senf i crveni luk za lijepu i zdravu kosu: Recepti za serum, pakung i šampon
Brokula, senf i crveni luk za lijepu i zdravu kosu: Recepti za serum, pakung i šampon

2. Spavate s punđom

Ako imate dugu kosu, onda vam se vjerojatno dogodilo da prije spavanja zavežete kosu u rep ili punđu. Ali ako držite kosu zavezanom preko noći, to može oslabiti pramenove, pa čak i dugoročno dovesti do gubitka kose.

Kako biste tjemenu dali prijeko potrebno vrijeme za oporavak noću, ostavite kosu raspuštenu prije spavanja i nikada ju nemojte vezati čvrstu punđu kada vam je kosa mokra.

3. Zamijenite pamučnu jastučnicu svilenom

Bacite staru pamučnu jastučnicu i uložite u kvalitetnu svilenu jastučnicu. Pamuk je često grub prema vašoj kosi i sprječava da ona lako klizi, što na kraju može dovesti do zapetljane i suhe kose. Spavanje na svilenoj jastučnici može pomoći da vam se frizura ne pokvari noću i bit će puno njegovanija.

Ukosnice s kristalima: Glamur na jednostavan i praktičan način
Ukosnice s kristalima: Glamur na jednostavan i praktičan način

4. Ne češljate kosu prije spavanja

Vjerojatno trošite dosta vremena na to da vam svako jutro kosa izgleda savršeno, ali temeljito češljanje prije nego što krenete na spavanje vam može pomoći da izbjegnete čvorove i zapetljanu kosu koja vas dočeka ujutro.

Četkanje pomaže ravnomjerno rasporediti prirodna ulja koja proizvodi vaše vlasište od korijena do vrhova. To će održati kosu sjajnom i spriječit će lomljenje.

5. Ne pletete kosu prije spavanja

Iako vam pegla za kosu može pomoći da napravite prekrasne valove u kratkom vremenu, korištenje opcija koji ne uključuju toplinu pomoći će vašoj kosi da ostane zdrava i dobro hidratizirana. Napravite opuštenu pletenicu prije spavanja i nanesite proizvod za njegu kose koji će osigurati da se probudite s prekrasnim kovrčama.

Zapravo, spavanje s pletenicama jedna je od tajni koje Indijke koriste kako bi im kosa bila duga, sjajna i zdrava. Slaganje ove frizure prije spavanja može spriječiti pucanje vrhova, ojačati kosu i pomoći joj da brže raste.

Frizerka pokazala kako pere kosu kada nema puno vremena za to: 'Opere samo dio kose'
Frizerka pokazala kako pere kosu kada nema puno vremena za to:  'Opere samo dio kose'

6. Štedite na uljima za kosu

Baš kao i naša koža, i naša kosa se regenerira dok spavamo, a te sate možemo maksimalno iskoristiti uz neke jednostavne tretmane tijekom noći. Nanošenje ulja za kosu preko noći barem dva puta tjedno, noć prije nego što planirate oprati kosu, izvrstan je način da ojačate vlasi i poboljšate njihovo zdravlje.

Ako vam se ostavljanje ulja preko noći čini previše, jednostavno ga nanesite sat vremena prije tuširanja i omotajte glavu vrućim ručnikom kako bi se dobro upilo, piše Bright Side.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'