Obavijesti

Lifestyle

Komentari 31
Foto: Jupiterimages
ZA SRETNU I ZABAVNU VEZU

7 stvari koje spašavaju brak od dosade: Ne zaboravite na život izvan braka, začinite stvari...

Brak je ona 'stvar' koja u životu s vremenom postaje sve zahtjevnija. Ako imate osjećaj kao da ste zapeli u kolotečini ili vam je brak dosadan, onda je vrijeme da u njega unesete malo energije

Iako je uobičajeno da se uzbuđenje u ranoj fazi braka s vremenom istroši, važno je primijetiti je li vam vrijeme koje provodite s suprugom kao i vaš brak, postaje sve dosadnije. Jednostavno rečeno, ako se neprestano pitate što propuštate ili se pitate jesu li stvari toliko dobre kao prije, tada morate poduzeti određene korake prije nego što se vaš brak krene rušiti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Omiljena poza otkriva kakav ste par 00:42

Problem dosade u braku je taj što dosada koju osjećate brzo može dovesti do nevjere, razvoda i drugih metoda bijega. No, prije nego što se uspaničite, dobra vijest je da postoje načini kako spasiti brak od 'strašne dosade'.

Umjesto da u potpunosti tražite izlaz iz braka, možete raditi na tome da stvorite potpuno novi odnos.

1. Pregledajte svoje osobne probleme i ponovno si vratite sreću

Stvorite sreću u sebi. Da biste to učinili, riješite sve osobne probleme. Odvojite vrijeme za sebe i duboko se pozabavite bilo kojim problemom koji ste izbjegavali.

Na primjer, ako ste se borili s anksioznošću ili depresijom, sada je vrijeme da se suočite s tim problemima. Ili, ako mislite da ste pogriješili što ste ušli u brak, sjetite se zašto ste uopće rekli svom supružniku 'uzimam'. To će isprati vaše osjećaje zbunjenosti i učiniti vas sretnijima, kao i vaš brak.

Napravite što bolju fotografiju prirode: Ovi savjeti će pomoći
Napravite što bolju fotografiju prirode: Ovi savjeti će pomoći

2. Promijenite perspektivu

Vratite se korak unazad i promijenite pogled na svoju vezu. Na primjer, ako trenutno vidite da je vaš brak 'teška dosada', pokušajte promijeniti perspektivu kako biste dosadu vidjeli kao znak sigurnosti, kao nešto što ste gradili godinama s ljubavlju. Ako to možete učiniti, tada se i vaši osjećaji dosade mogu transformirati u osjećaje dublje bliskosti i privrženosti za supružnika i vezu.

3. Učinite nešto novo zajedno

Radite stvari koje su za vas potpuno neobične, ali zajedno. Ako, primjerice, filmove i serije obično gledate na kauču, odlučite se za večernju šetnju ili zajednički rad na novom projektu.

Još jedan sjajan način da vratite iskru je zajedničko obavljanje stvari koje ste vi i vaš supružnik prije radili, ali to niste radili neko vrijeme, ili stvari o kojima ste uvijek razgovarali, ali ih nikada niste uspjeli napraviti. Ideja je da vaša veza bude zanimljiva, a mogućnosti za to su bezbrojne.

4. Budite spontani

Nema ništa oduševljavajuće od spontanosti. Da biste to učinili, vi i vaš supružnik morate odvojiti vrijeme jedni za druge i držati komunikaciju otvorenom. 

Kako potaknuti partnera da vas posluša: Četiri najbolja načina
Kako potaknuti partnera da vas posluša: Četiri najbolja načina

Iskočite iz svojih uobičajenih rutina i napravite nešto spontano. Primjerice, kada znate da ste oboje doma predložite svom supružniku neku ideju iz vedra neba, na primjer, 'idemo sada na večeru, idemo u kino' i slično. Bez obzira koliko oboje bili zauzeti, uvijek možete naći nešto zabavno što možete raditi.

5. Začinite svoj život u spavaćoj sobi

Ako vama i vašem supružniku nedostaje bliskosti, to će utjecati na cijelu vašu vezu. Neka stvari između vas budu svježe, tako da se oboje radujete vođenju ljubavi i doživljavate taj čin kao uzbudljivu zajedničku avanturu.

Iskreno razgovarajte s partnerom o njihovim tajnim željama i načinima na koje možete stvari učiniti uzbudljivijima. Na primjer, možda niste baš razgovarali o svojim preferencijama što se tiče predigre, položaja u seksu i slično. Sada je vrijeme da to započnete.

Jednom kad vam bude ugodno razgovarati o svemu, osjećat ćete se dublje povezani i zadovoljni.

6. Naučite svaki dan nešto novo

Budite u toku sa onim što se događa u svijetu, čitajte vijesti, uključite se u svoju zajednicu i naučite nove vještine.

Bez obzira koliko se vi i vaš partner dugo poznajete, imajte na umu da se uvijek može nešto novo naučiti o vašem supružniku i radujte se svakodnevnom otkrivanju tih novih detalja.

7. Ne zaboravite na vlastiti život izvan braka

U svakoj je vezi važno da i muževi i žene imaju svoj život izvan braka. To znači vlastite prijatelje, hobije, interese i prostor.

Dreamstime

Provođenje vremena s drugim ljudima, bavljenje hobijima i rješavanje novih ciljeva važan je dio izgradnje samog sebe.

Dodatni bonus je taj što ćete tako provoditi vrijeme razdvojeno radeći vlastite stvari, a vaš partner će vam nakon toga nedostajati. I kada dođete doma njemu, zajedno ćete moći razgovarati o stvarima koje ste radili, piše Your Tango.

Komentari 31
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku
Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti