Lifestyle

Komentari 1

7 trikova koji će vam popraviti dan: Izađite na zrak, plešite...

7 trikova koji će vam popraviti dan: Izađite na zrak, plešite...

Ako se osjećate potišteno, ples na omiljenu pjesmu oslobodit će endorfine i poboljšati raspoloženje. Uz to, vjerojatno će vas odvratiti od briga i podsjetiti na sretnija vremena

1. Izađite van i nekoliko puta duboko udahnite

Bez obzira kakav vam je dan, neće vam biti bolje ako zaglavite unutar doma. Izađite van i prošećite. Ako nekoliko puta duboko udahnete i u pluća unesete dovoljno svježeg zraka, osjećat ćete se bolje i fizički i psihički.

POGLEDAJTE VIDEO:

2. Kad nešto spremite, recite to naglas

Jeste li ikada nešto spremili, a zatim potpuno zaboravili gdje ste to stavili? Brz i jednostavan način da to spriječite je glasno izgovoriti predmet i lokaciju, na primjer: 'Stavio sam svoj telefon na komodu'.

To će više angažirati mozak i stvoriti bolje pamćenje.

3. Plešite na svoju omiljenu pjesmu

Ako se osjećate potišteno, ples uz vašu omiljenu pjesmu oslobodit će endorfine i poboljšati raspoloženje. Osim toga, slušanje i plesanje uz omiljene pjesme, kakva god ona bila, vjerojatno će vas odvratiti od briga i podsjetiti na sretnija vremena s prijateljima ili voljenima.

4. Bacite novčić i shvatite što želite

Ako vam je dan stresan jer morate donijeti neke odluke, velike ili male, jednostavan način odabira kojim putem želite ići je bacanje novčića.

Kada bacite novčić, automatski ćete početi priželjkivati ishod koji stvarno želite duboko u sebi. To je jedan od načina da shvatite što želite.

5. Postavite male ciljeve kako biste se osjećali produktivno

Ako se često osjećate kao da ne radite dovoljno, postavite sebi neke manje, ostvarive ciljeve koje možete postići brzo i jednostavno. Osjećat ćete se bolje jer ste taj dan nešto napravili.

6. Pomazite psa ili mačku

Osim ako niste alergični ili ne volite životinje, koji bi mogao biti bolji način da popravite dan od maženja mačke ili psa? Ako imate mačku ili psa, odvojite malo vremena da ih mazite i provodite vrijeme s njima.

7. Izdvojite barem pet minuta za vježbanje

Ako se osjećate malo potišteno ili ste ljuti na sebe što niste stigli u teretanu, odradite trening u svojoj dnevnoj sobi, piše Metro.

POGLEDAJTE VIDEO: DRUGA EPIZODA 'DOMA IZ BAJKE'

Najčitaniji članci