![8 razloga zašto ne treba bacati tekućinu od kiselih krastavaca](https://img.24sata.hr/A54iINmjTTt7QOY5FKmy3dO7jAI=/414x267/smart/media/images/2020-26/zimnica-fotolia-33684794-subscription-l.jpg)
Jeste li znali da sok od kiselih krastavaca neki ljudi koriste za omekšavanje mesa prije pripreme ili čišćenje bakrenih posuda kada oksidiraju? Pomaže i kod mamurluka, obnavlja biljke...
Lifestyle
Komentari 2Jeste li znali da sok od kiselih krastavaca neki ljudi koriste za omekšavanje mesa prije pripreme ili čišćenje bakrenih posuda kada oksidiraju? Pomaže i kod mamurluka, obnavlja biljke...
Sok od kiselih krastavaca možete koristiti kao marinadu za svinjske kotlete ili odreske - bit će mekši i ukusniji.
Pijte tekućinu od kiselih krastavaca ako imate upaljene mišiće. Naime, puna je kalija koji opušta mišiće te elektrolita koji vašem tijelu pomažu da se oporavi nakon dehidracije.
POGLEDAJTE VIDEO Zašto je povremen post zapravo dobar:
Pokretanje videa...
Kako što smo spomenuli, sok od kiselih krastavaca obnavlja razinu elektrolita u tijelu i time vam omogućuje da se osjećate hidratiziranije.
Elektroliti iz soka od kiselih krastavaca, također pomažu kod mamurluka - osjećat ćete se bolje. Sličan učinak ima i tekućina od kiselog kupusa.
Vašim biljkama treba puno kalija da bi bile lijepe i zdrave. Tekućina od kiselih krastavaca sadrži kalij koji pomaže biljkama da dobro napreduju.
Posude od bakra znaju postati zelenkaste zbog oksidacije, a sok od kiselih krastavaca pomaže to ukloniti i vratiti im bakreni sjaj.
Ocat koji se zna naći u soku od kiselih sokova umiruje kožu koja je pocrvenjela na suncu, posebno ako je stajao u hladnjaku, prenosi Diy.
U ovom slučaju popije se malo soka od krastavaca koji su fermentirali prirodnim putem, bez dodatka octa. Naime, fermentirana hrana poboljšava probavu i olakšava apsorpciju minerala.
Također, sadrži probiotike koji doprinosi razvoju dobrih bakterija u crijevima koje su itekako važne za zdravlje, ali i to kako se osjećate.