Obavijesti

Lifestyle

Komentari 43

8 savjeta uz koje će vaša vagina ostati mladolika i mirišljava

8 savjeta uz koje će vaša vagina ostati mladolika i mirišljava

Ako vam je miris vagine neugodan, to možete spriječiti tako da se dva puta na dan operete toplom vodom i blagim sapunom. Posebnu pažnju kod pranja posvetite dlačicama koje su najbliže rodnici

VIDEO

Nema razloga da ova tema ikome bude neugodna. Vagina je dio tijela i, jednako kao i drugi dijelovi, zahtijeva brigu i pažnju da bi bila lijepa i zdrava. Ovi savjeti će vam pomoći da smanjite rizik od vaginalnih infekcija, ali i neugodnih mirisa.

POGLEDAJTE VIDEO: Žena ima dvije maternice

Pokretanje videa...

Paige DeAngelo VIDEO

Ovo je 8 načina kako da vam vagina bude mladolika i zdrava:

1. Ne uklanjajte pubične dlake

One zaustavljaju znoj kako ne bi ušao u vaginu i na taj način je štite od infekcija. Iako mnoge žene ne vole nositi grmić među nogama, moramo shvatiti da te dlake ne bi bile tamo da za to ne postoji dobar razlog.

Pet razloga zbog kojih možete imati loš zadah i kako si pomoći
Pet razloga zbog kojih možete imati loš zadah i kako si pomoći

2. Dopustite joj da diše

Izbjegavajte sintetičko donje rublje jer kroz njega do vagine ne dopire svjež zrak i tako se stvaraju idealni uvjeti za razmnožavanje bakterija. Kupujte pamučno donje rublje, a noću spavajte goli.

3. Odlazite ginekologu redovito

Bolje spriječiti nego liječiti - to je zaista istina i u ovom aspektu života. Redovitim odlascima na kontrole vrlo rano se mogu utvrditi neki problemi, na primjer nastanak infekcije, i riješiti dok se još nisu zakomplicirali.

4. Održavajte higijenu

Ako vam je miris vagine neugodan, to možete spriječiti tako da se dva puta na dan operete toplom vodom i blagim sapunom. Posebnu pažnju kod pranja posvetite dlačicama koje su najbliže rodnici jer su najbliže žlijezdama znojnicama koje stvaraju neugodan miris. Također, pripazite na pH sapuna koji koristite. Ne upotrebljavajte one koji su jako lužnati jer će poremetiti prirodni pH vagine.

Hrana, hormoni i mikrobiota ženskog tijela
Hrana, hormoni i mikrobiota ženskog tijela

5. Mijenjajte gaćice svaki dan

I tu se radi o bujanju bakterija. Ako ne mijenajte redovito donje rublje, na njemu će biti sve više bakterija, a time će i šansa od infekcija biti veća. Možete dobiti, na primjer, upalu mokraćnog mjehura ili rodnice. 

6. Nikad ne koristite parfeme za vaginu

Iako postoje na tržištu, nije ih pametno špricati po međunožju. Ti proizvodi narušavaju prirodni pH vagine i mogu potaknuti nastanak nekoliko vrsti infekcija.

7. Poboljšajte njezin miris i okus

Jedenjem određene hrane moguće je vagini popraviti miris i okus. Na jelovnik treba staviti više voća koje sadrži prirodne šećere, na primjer - mango, jabuke i grožđe. Postoji i hrana koju treba izbjegavati kada je miris i okus spolovila u pitanju, a to su češnjak i kava.

8. Pazite čime se tuširate

Potrebno je paziti kakvim sredstvima se tuširate jer mnoga uzrokuju poremećaj u balansu bakterija na koži, a to može voditi razvoju infekcije. Koristite prirodne, blage sapune i vodu - i ništa više, healinglifeisnatural.com.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'