Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
8 komentara

8 stvari za koje mnogi ne znaju zašto postoje ili kako se koriste

Za neke se stvari nikad ni ne zapitamo, a za druge naprosto pretpostavimo za što služe pa tako 'živimo u uvjerenju' da je npr. komadić tkanine uz novu košulju tu kao zakrpa

Foto: Dreamstime
8 komentara

1. Oznaka na kozmetici, 6M, 12M, 18M...

After Opening Use Icons. Expiration date symbols. Vector illustration. | Autor: Oleksandr Hruts Foto: Oleksandr Hruts Možda ste na bočici parfema ili pudera primijetili malu oznaku koja pokazuje nacrtanu kutijicu, a pored nje piše 6 M, 12 M, 18 M ili 24 M. Ona se odnosi na rok trajanja, a M označava mjesece, pa nam govori koliko nakon otvaranja proizvod možemo koristiti. Dakle ubuduće, ako vam najednom od pudera ili kreme koju dugo koristite po licu izbiju bubuljice ili osip, pogledajte što vam kaže oznaka, jeste li proizvod možda odavno trebali baciti. TRAŽITE PRODAVAČE Tajna šopinga u outletu: Zadnji komadi kupuju se s 'Box-a 99'

POGLEDAJTE VIDEO:

2. Rupica na pozadini mobitela, između flasha i kamere

Foto: YouTube

Ako imate neki od novijih modela mobitela, primijetili ste sigurno malu rupicu između kamere i flasha - nije riječ o pogrešci naravno, već su proizvođači odlučili 'poboljšati iskustvo snimanja videa', pa su ugradili iza - mikrofon.

3. Crte na oštrici skalpela

Foto: YouTube

Ako ga koristite, vjerojatno ste primijetili okomite crte urezane u metal oštrice; one su tu da biste po njima mogli jednostavno odrezati jedan dio oštrice kad postane previše tup za ono što režete. I opet imate skalpel koji je - kao nov. 

4. Oznake sa svake strane kutije folije

Foto: YouTube

Nema gore stvari nego kad hitno trebamo foliju, a ona nam ispadne iz ruku, otkotrlja se i cijela odmota. Oznake na kutiji zapravo označavaju mjesta koja treba pritisnuti i tako otvoriti kutiju sa strane; a kartonski utori ostaju unutra i 'drže' foliju, baš da bismo izbjegli takve situacije. 

5. Komadić tkanine prišiven na novi komad odjeće

Foto: YouTube

Ne, taj komadić materijala (iste boje i strukture kao npr. nova košulja s kojom dolazi) nije tu kao zakrpa koju ćemo prišiti u slučaju trganja košulje. On je tu da možemo isprobati kako će se taj materijal 'ponašati' u perilici ili sušilici - pa možete prije pranja nove košulje provjeriti npr. pušta li boju ili hoće li se skupiti na 90 stupnjeva - a bez da ju uništite.

A dodatno dugme koje s košuljom dolazi - ono je tu samo u slučaju da jedno zagubite. 

OD VELIKE JE KORISTI Nemojte bacati talog od kave, iskoristite ga na ovih 11 načina

6. Dvije 'dodatne' rupice na Convers tenisicama

Foto: YouTube

Ako ih nosite, znate da sa strane svaka tenisica ima još dvije rupice, identične onima kroz koje provlačite žnirance. I ne, one nisu tu da bi tenisice 'bolje i čvršće' prianjale uz nogu već zbog - zračenja.

Jedan od najprodavanijih modela popularnih 'Conversica' je naime visoki model koji ide uz gležanj - a budući da su visoke, dodatno vjetrenje nije na odmet.

7. Rupica na kraju ravnala

Foto: YouTube

Mislili ste da je tu da možete napraviti savršenu kružnicu? Može se koristiti i za to ali, kome uopće treba tako mala kružnica? Rupica je tu da ravnalo možete za nju objesiti, ako za njega nema mjesta na stolu ili u ladici.

8. Rupa na drški lonca ili tave

Ako ste kao i većina uvijek mislili da ona služi da možete objesiti svoje suđe, djelomično ste u pravu. Mnogi svoje posuđe vješaju i to je jedan od razloga zašto postoji rupa na kraju drške, ali postoji i drugi razlog - da kroz nju provučete žlicu ili kuhaču s kojom miješate dok kuhate - jer je to jedini način da se umak ne 'obriše' o kuhinjsku površinu svaki put kad odložite žlicu.

POGLEDAJTE NOVI SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Tema: To mi treba

Možda vas zanima i ovo:
Message