Lifestyle

Komentari 38

'Ako mi ne dopustiš da budem ljubav tvojeg života, onda ću postati gubitak tvojeg života'

'Ako mi ne dopustiš da budem ljubav tvojeg života, onda ću postati gubitak tvojeg života'

Sad kad si ušao u moj život, sada se suočavam s istim izazovom koji sam svojedobno već preboljela: Čekam li opet da mi se slomi srce ili odmah krećem dalje i skrivam to što osjećam za tebe?

Anonimna djevojka podijelila je svoju priču o ljubavnim završecima, čekanju, opraštanju i slomljenom srcu na portalu Unwriten

POGLEDAJTE VIDEO: Što treba da ljubav potraje?

Nije prvi put da nekog čekam. Prošli put me je to slomilo. Stalno sam si ponavljala da ću ga, čim nađe novu djevojku, preboljeti. Nekoliko mjeseci kasnije našao ju je.

Tada sam si rekla da ako se zaruči za tu djevojku, da ću ga onda preboljeti i krenuti dalje. Nekoliko mjeseci kasnije vidjela sam objavu na Instagramu da se zaručio. Bila sam slomljena.

Čim sam vidjela objavu, pokupila sam svoj ručak i izašla na terasu na poslu. Sjela sam na klupu iza kamenog bloka, gdje me nitko ne vidi, i gledala sam u fotografiju s Instagrama. Buka i gužva jako prometne ulice ispod kao da nije postojala. Potpuno je nestala. 

Sve što sam mogla vidjeti bila je ta slika i sve što sam mogla čuti bila je jedna jedina misao. To je to.

Ovo je vrijeme koje sam čekala. Bilo je to vrijeme kad sam napokon morala prestati s izgovorima i preboljeti tog muškarca. Bilo je vrijeme da se napokon oprostim.

Dakle, poželjela sam njemu i zaručnici sve najbolje, i činilo se da je to kraj moje duge karijere čekanja muškarca koji se nije vraćao... Dok te nisam upoznala.

Sad kad si ušao u moj život, sada se suočavam s istim izazovom koji sam svojedobno već preboljela: Čekam li opet da mi se slomi srce ili odmah krećem dalje i skrivam to što osjećam za tebe?

Nažalost i na sreću, vjerojatno ću opet napraviti istu grešku kao i s njim prije. Ispred sebe imam dva puta i želim odabrati onaj koji će dovesti do najveće ljubavne boli.

Teško je čekati ljubav da se dogodi s nekim tko ju možda nikad prema meni neće osjetiti. Ali još je teže odustati kad znate da je to sve što želite.

I ranije sam hodala tim putem, ali ovaj put će biti puno teže.

Čekanje prvog puta da se dogodi ljubav bilo je poput čekanja snijega na Havajima: bilo je beznadno. Neki dio mene je to uvijek znao. Drugi dio mene nastavio je živjeti u svijetu mašte, samo se nadajući i želeći da se možda jednog dana nešto dogoditi. 

I sad kad te volim, shvatila sam da nikada nikoga nisam istinski voljela. Shvatila sam da nikad nikoga neću voljeti tako kako volim tebe.

Nakon svog prvog iskustva nisam bila previše oduševljena idejom da opet moram nekoga čekati. Ali, najtužniji dio života je oproštaj od nekoga s kime želite provesti život. A moje srce još nije spremno za oproštaj, čak i ako jest vrijeme.

No, usprkos mom užasnom obrascu čekanja muškarca koji kao da se nikad ne namjerava vratiti u moj život, neću toj želji dopustiti da kontrolira cijeli moj život. 

Nastavit ću dalje i živjeti svoj život onako kako želim. Ali to ne znači da ću te zaboraviti.

Ako mi ne želiš dopustiti da budem ljubav tvojeg života, onda ću postati gubitak tvojeg života. 

Prije sam nekoga čekala i zamalo me slomio. Ali želim vjerovati da će ovaj put biti drugačije.

Unatoč onome što sam mislila da sam naučila i obećanjima koja sam sebi dala, osjećam kako zaboravljam te lekcije i zavjete i mijenjam ih za nadu i ljubav. Nadam se činjenici da će možda, ovoga puta, stvari biti drugačije. I moja ljubav prema tebi i samo prema tebi.

'Kao i uvijek, ono što je trebalo biti, uvijek će biti ...'

Najčitaniji članci