
Ovo jelo je odličan izbor nakon blagdanskog prejedanja kad nam je probavni sustav željan odmora. Ukoliko volite okus mesa, cvjetaču možete posipati preprženim trakicama slanine
Lifestyle
Komentari 1Ovo jelo je odličan izbor nakon blagdanskog prejedanja kad nam je probavni sustav željan odmora. Ukoliko volite okus mesa, cvjetaču možete posipati preprženim trakicama slanine
Uklonite listiće s cvjetače pa je kratko kuhajte na pari ili u posoljenoj vodi, da malo omekani. Potom je cijelu umočite u marinadu koju ste prethodno pripremili od jogurta, limunovog soka, kima, češnjaka i začina.
Stavite je na nauljeni protvan i pecite na 200 stupnjeva oko 30 do 40 minuta, dok ne porumeni i ne dobije hrskavu koricu. Kad je gotova, izvadite je iz pećnice, ostavite desetak minuta i poslužite uz zelenu salatu, prenosi Atma.
Ukoliko vam je komplicirano pripremati cijelu cvjetaču, izrežite je na manje komade, uranjajte u marinadu i slažite na protvan. U tom slučaju pecite nešto kraće.
Također, ako ste ljubitelj mesa, pečenu cvjetaču na kraju možete posipati preprženim trakicama slanine i preliti masnoćom koja ostane nakon prženja u tavi.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+