Ovo jelo je odličan izbor nakon blagdanskog prejedanja kad nam je probavni sustav željan odmora. Ukoliko volite okus mesa, cvjetaču možete posipati preprženim trakicama slanine
Lifestyle
Komentari 1
Ovo jelo je odličan izbor nakon blagdanskog prejedanja kad nam je probavni sustav željan odmora. Ukoliko volite okus mesa, cvjetaču možete posipati preprženim trakicama slanine
Uklonite listiće s cvjetače pa je kratko kuhajte na pari ili u posoljenoj vodi, da malo omekani. Potom je cijelu umočite u marinadu koju ste prethodno pripremili od jogurta, limunovog soka, kima, češnjaka i začina.
Stavite je na nauljeni protvan i pecite na 200 stupnjeva oko 30 do 40 minuta, dok ne porumeni i ne dobije hrskavu koricu. Kad je gotova, izvadite je iz pećnice, ostavite desetak minuta i poslužite uz zelenu salatu, prenosi Atma.
Ukoliko vam je komplicirano pripremati cijelu cvjetaču, izrežite je na manje komade, uranjajte u marinadu i slažite na protvan. U tom slučaju pecite nešto kraće.
Također, ako ste ljubitelj mesa, pečenu cvjetaču na kraju možete posipati preprženim trakicama slanine i preliti masnoćom koja ostane nakon prženja u tavi.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+