Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Aromom češnjaka obogatit ćete svaki tip kuhinje

Aromom češnjaka obogatit ćete svaki tip kuhinje
1

Antibakterijska i antibiotska svojstva češnjaka poznata su od davnina, a njegovu medicinsku ulogu nadomjestila je žudnja za finom trpezom

VIDEO

Uporaba češnjaka u pripremi jela potječe još iz vremena starog Egipta, a već su tad prepoznali i njegova ljekovita svojstva. Kao izvor magnezija, vitamina B6, vitamina C te selena djeluje preventivno na razvoj malignih bolesti, snižava krvni tlak i kolesterol, ublažava glavobolju te pospješuje probavu i rad želuca.S obzirom na to da su ljekovite tvari u češnjaku u koncentriranom obliku, dovoljna je mala količina ove zdrave lukovice da biste osjetili njezinu djelotvornost.
Okus mesnih jela, kao i jela od povrća, tjestenine i umaka te suhomesnatih proizvoda nezamisliv je bez barem jednog režnja češnjaka, a kruh s dodatkom bijelog luka bilo kao namaz ili sitno sjeckan, pravi je užitak za nepce. Pasiranjem češnjaka ili cijeđenjem njegova aroma soka ostaje ista, ali su ublaženi intenzivni okus i miris pa ga je lako prilagoditi svačijem ukusu.

>>> Kako bi zadržao ljekovita svojstva, češnjak treba odstajati petnaestak minuta prije pripreme jela. Ako vam ne prija sitno narezani češnjak, možete ga lagano zgnječiti dok je još u ljusci te ga takvog upotrijebiti prilikom kuhanja, a na kraju i ukloniti iz jela

>>> Iako je tjestenina najčešće jelo u kojem se koristi češnjak, i povrće će doživjeti preobražaj ako ga kratko prokuhate uz dodatak nekoliko režnjeva bijelog luka. Uz povrće, on će izgubiti karakteristično snažan okus. Kad je povrće kuhano, češnjak koji se kuhao s njim možete iskoristiti za pripremu drugih jela. Natrljajte ga na kriške kruha nakapane maslacem te zapecite.

>>>Ako nemate previše vremena, a rabite češnjak svakodnevno, pripremite ga unaprijed. Očistite veću količinu češnjaka, poslažite ga u staklenku te prelijte uljem. Protresite staklenku kako bi izašli svi mjehurići zraka. Ovako pripremljen može stajati u hladnjaku i do deset dana.

>>>Peršin i češnjak najučestalija su okusna kombinacija. Slatkasta i nenametljiva aroma peršina odlična je nadopuna jakom okusu češnjaka. Ovaj spoj najbolje je iskoristiti za pripremu hladnih salata poput one od krumpira kako biste istaknuli savršen sklad ovih začina.

>>>Mediteranska kuhinja nezamisliva je bez češnjaka. Iako intenzivnog okusa, odlično se slaže s jelima od ribe ili morskih plodova te s rajčicom kao nezaobilaznim dodatkom primorske kuhinje. Najzdravija i najukusnija kombinacija je ona češnjaka i maslinova ulja, bilo da je riječ o umaku kojim ćete začiniti jelo ili o bazi na kojoj ćete napraviti zapršku za ukusan brudet.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...
OTKRIO POZNATI CHEF

Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...

Ljudi najčešće pire krumpir pripremaju u vodi i naknadno dodaju začine. Poznati chef s Food Networka je rekao da je to krivi način pripreme i otkrio kako pripremiti savršeno kremasti pire krumpir

Varalice: 4 horoskopska znaka vole imati tajne ljubavne afere
DRŽITE IH NA OKU!

Varalice: 4 horoskopska znaka vole imati tajne ljubavne afere

Ovisno o karakteru i karakteristikama svakog znaka, astrologija otkriva razne sklonosti koje ponekad i nisu javne te ih je teže uočiti, naročito u ljubavnom odnosu
Zatvara se popularni Le Kolač: 'Dolazili su mi s tuđom hranom'
KONKURENCIJA JE PREVELIKA

Zatvara se popularni Le Kolač: 'Dolazili su mi s tuđom hranom'

Naime, u blizini Le Kolača je otvoren i Boogie Lab koji ima veliku pekarnicu i jela za brunch, što je i on osmislio u ponudi Le Kolača. Događalo se čak da gosti Boogie Laba s njihovim jelima dođu u Le Kolač