Lifestyle

Komentari 0

Baš nikad ne stavljajte ove 4 stvari u sušilicu - uništit ćete ih

Baš nikad ne stavljajte ove 4 stvari u sušilicu - uništit ćete ih

Recimo, rastezljiva odjeća za vježbanje nikako nije za u sušilicu. Naime, vrućina nije dobra za takve komade jer može uzrokovati gubitak rastezljivosti elastičnog materijala

Odjeću je najbolje sušiti vani na svježem zraku, posebno tijekom ovako vrućih dana - osušit će se brzo, a nećete riskirati sa se pojedini komadi unište u sušilici. Samo obratite pažnju na jednu stvar, kod sušenja rublja vani pripazite da osjetljivi komadi, poput onih koji u materijalu sadrže elastin, ne sušite na direktnom suncu. Dovoljno je toplo da će se rublje brzo osušiti i u hladu.

POGLEDAJTE VIDEO o sušenju rublja:

Ove stvari nikad ne sušite u sušilici jer biste mogli ostati bez njih ili im toliko narušiti izgleda da to više neće biti komad koji želite nositi, osim možda po kući gdje vas nitko ne vidi.

Rastezljiva odjeća za vježbanje

- Rastezljiva odjeća za vježbanje nikako nije za u sušilicu. Naime, vrućina nije dobra za takve komade jer može uzrokovati gubitak rastezljivosti elastičnog materijala - kaže žena koja pod imenom @TrueEarthMovement na TikToku dijeli savjete vezane za domaćinstvo.

- Druga vrsta odjeće koja ne pripada sušilici je bilo što sa šljokicama ili perlama, kaže ona. Ako sušite takvu odjeću u sušilici riskirate da izgubite svjetlucavi dizajn - pojasnila je.

- Osim toga, perle će udariti o stijenke sušilice i otpasti. Također, šljokice i perle se mogu zakačiti za utore i rupe unutar sušilice i uzrokovati ozbiljne probleme na stroju - dodala je.

Donje rublje

I to ono koje ima elastične dijelove, poput grudnjaka i bokserica sa širokom gumom oko struka. Kako i kod elastične sportske odjeće i u ovom slučaju bi velika vrućina mogla oštetiti elastiku što na kraju rezultira smanjenom elastičnošću donjeg rublja.

Tajice

Ni ove komade nije mudro stavljati u sušilicu jer većina tajica u sebi ima elastina, manje ili više, ovisno o modelu. I one bi mogle izgubiti na elastičnosti pa više neće stajati lijepo na vašem tijelu.

Neki od komentara na objavu ove žene su su:

Savjet više - redovite čistite sušilicu!

Želite li da vam sušilica dulje traje i kvalitetno obavlja svoj posao, povremeno je očistite. Najbolji alat za ovaj zadatak nalazi se na najnevjerojatnijim mjestima: u dječjim kompletima za slikanje.

Male četkice za slikanje napravljene od spužve odlične su za jednostavno brisanje sitnih ventilacijskih otvora, a čišćenje tih otvora je izuzetno važno da bi sušilice rublja radila kako treba.

Najčitaniji članci