Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Bebin san u novoj okolini: Ista rutina pomoći će joj da zaspe

Bebin san u novoj okolini: Ista rutina pomoći će joj da zaspe
1

Nađite vremena za popodnevno drijemanje, u suprotnom će beba uvečer piti iscrpljena i nervozna te još teže zaspati, a ako ne želi spavati pokušajte s kupkom

VIDEO

Jedan od izazova za novopečene roditelje je redoviti san bebe, koji se često poremeti odlaskom na ljetovanje. Dok smo daleko od kuće, nema uobičajene rutine, kao ni predvidivih zvukova i mirisa iz okoline na koje je dijete naviklo. Ključno je što je više moguće pridržavati se standardnoj rutini spavanja. Njega prije spavanja, pjevušenje i ostale tehnike kojima uspavljujete dijete trebaju biti udvostručene kako bi se ono što prije prilagodilo.

Ukoliko vaša beba i inače ima problema sa spavanjem, razmislite o kupovini uređaja koji imitiraju zvukove iz prirode ili glazbu, koje ćete paliti samo u doba spavanja kako bi to postalo dio rituala sna. Pokušajte umiriti svoje dijete toplom kupkom kako bi se "uspavalo". Ako je dijete iscrpljeno od putovanja, pazite da ne pretjerate s popodnevnim odmorom, jer u tom slučaju neće moći spavati preko noći. Trudite se angažirati dijete u igre i aktivnosti u kojima će se ono umoriti.

Budite strpljivi

Djeci obično treba dva do tri dana da se prilagode na novu okolinu. Ukoliko pokušavate uspavati dijete no ono ne pokazuje znakove umora, ne odustajte i nemojte zbog toga gubiti živce, jer će se ta negativna energija prenijeti na bebu pa će ona postati razdražljiva.

Priprema za spavanje

Svakako u hotelsku sobu ili apartman stižete prije no što je vrijeme za spavanje, umjesto da hvatate zadnje trenutke sunca. Tako ćete moći smireno obaviti sve pripreme za san, nahraniti i okupati dijete.

Novi rituali

Kako za odrasle, tako ljetovanje i za djecu postaje drugačije iskustvo. Budući da i vi na ljetovanju idete spavati kasnije ili kasnije ustajete, dozvolite to isto i bebi. 

Nađite vremena za popodnevni drijemanje

Iako previše sna preko dana nije dobro, važno je da dijete odmori u obliku popodnevnog drijemeža, jer će u suprotnom biti nemirno i još teže zaspati zbog umora. Najbolje vrijeme za drijemanje je nakon ručka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa