Obavijesti

Lifestyle

Komentari 23

'Bila sam udana za muškarca, a sreću sam pronašla sa ženom'

'Bila sam udana za muškarca, a sreću sam pronašla sa ženom'

Emma Heathcote-James kao mlada se zaručila za svog dečka, bio je to logičan korak u njihovoj vezi te je ispunjavao očekivanja obitelji s obje strane

VIDEO

Kad je je ušla u dvadesete godine svog života, Emma Heathcote-James bila je u vezi s dugogodišnjim dečkom te nikad nije pomišljala da je homoseksualka.

- Ni izdaleka me žene nisu privlačile. No najednom, potpuno neočekivano, zaljubila sam se preko ušiju u drugu ženu, tijekom magistarskog studija - prisjetila se Emma.

POGLEDAJTE VIDEO:

VIDEO

Za njih obje, emocije su se pojavile niotkuda.

- Pokušala sam otkazati vjenčanje, no moja je obitelj bila užasnuta. Bili su bijesni te, zapravo više od svega, duboko zabrinuti o tome što će ljudi misliti - ispričala je.

Rekli su joj da je ovo sigurno samo faza te da ne može biti gay jer - ne izgleda kao lezbijka.

- Rekli su mi da se moram sabrati i usredotočiti na stvaranje 'normalnog' života sa zaručnikom, na što sam pristala. Bila sam jako mlada. Poslušala sam ih, prekinula sve veze s njom te pokušala nastaviti kao da se ništa nije desilo, samo da bude mir - prisjetila se Emma.

Bilo je to prije 25 godina, a tada su jedini gay uzori za koje je znala bili Elton John, Freddie Mercury i Kenneth Williams.

- Country pjevačica KD Lang bila je jedina žena, ali ne i netko s kim sam se mogla poistovjetiti. Svakako se nisam mogla sjetiti nijedne homoseksualne žene u javnosti koja izgleda poput mene - ispričala je.

Brak im je propao, naravno, okončan nakon samo 18 mjeseci.

- Zajedno smo sve skupa bili deset godina te zahvaljujem svom suprugu za sve što me naučio, ali naravno nismo se trebali oženiti,  bilo je napeto od samog početka. Polako sam shvatila da želim izlaziti samo sa ženama i sve sam otvorenija bila prema tome i u razgovoru - prisjetila se.

Veli da se kretala u krugovima u kojima je to bilo prihvaćeno, tako da se osjećala dobro.

Savjeti kako zadržati zanimanje muškarca za vas i vašu vezu
Savjeti kako zadržati zanimanje muškarca za vas i vašu vezu

Svoju buduću partnericu Sharon upoznala je na jednom poslovnom događanju.

- Ona je kao i ja prije bila u braku s muškarcem, ali i on je bio homoseksualac. Odmah smo kliknule i znale da imamo nešto posebno. Shvatile smo da želimo biti obitelj. Vjenčale smo se 2016. godine, a njezin sin Jake bio je kum. Sada imam 46, Sharon 54, a Jake 19 godina i ne možemo biti sretniji - izjavila je Emma.

Živjeti tako i voljeti drugu ženu znači da nema rodnih uloga. Odnosno, uvijek netko od nas mora popraviti vrata, srediti auto, staviti kante za smeće, kositi travnjak.

- To je prilično oslobađajuće jer prirodno otpuštate društvene konstrukte i zajedno kreirate vlastitu dinamiku doma i svakodnevice. Zanimljivo je, također, da mnoge homoseksualne žene ostaju u kontaktu s bivšim ženama - kad prethodna veza završi, čini se da ne prekidamo tu emocionalnu intimnost. Neki od mojih najbližih prijatelja prije su bili u vezi. To se čini super civiliziranim, gay žene često o tome pričaju - ispričala je.

No, nije im tako lako bilo s njihovim obiteljima.

- Za neke ljude, čak i sada, istospolne veze jednostavno 'nisu normalne'. Djelomično je to, vjerujem, zato što u javnosti još uvijek ima tako malo pozitivnih stereotipa koji bi normalizirali situaciju - napominje Emma.

Prošle je godine objavila fotografiju njihova vjenčanja na LinkedInu jer je htjela biti uzor ženama koje se bore za svoju ljubav. 

- Ima toliko gay parova koji sretno nastavljaju život, uspješni su i okruženi obitelji i prijateljima punim ljubavi, koji jednostavno ne osjećaju potrebu da pričaju o svojoj seksualnosti. Trebamo pokazati da je to u redu - uvjerena je.

Nada se da će ova priča olakšati život mnogim drugim ženama.

- Ovo je samo jednostavna fotografija mene kako stojim pokraj Sharon, na dan našeg vjenčanja, obje u prekrasnim vjenčanicama boje slonovače, a svaka drži buket bijelog cvijeća. Izgledamo tako blaženo sretne zajedno - i to zato što jesmo - navela je.

Naime, mnogi su podijelili tu fotografiju, pogledalo ju je više od 2,5 milijuna ljudi. Mnogi su im slali pozitivne komentare i poruke.

- Jedna mi je žena poslala poruku da joj je njezina kći tinejdžerica nedavno rekla da je homoseksualka i da je odmah pomislila na mene i rekla da je čuvši moju priču manje zabrinuta zbog situacije. Osjećam se kao da sam napravila nešto dobro - zaključila je, piše Daily Mail.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Mnogi ovo ne znaju - daljinski ključevi za auto imaju 'tajnu' funkciju koja je idealna za ljeto
DOBRO JE ZNATI

Mnogi ovo ne znaju - daljinski ključevi za auto imaju 'tajnu' funkciju koja je idealna za ljeto

Vozači možda nisu svjesni da privjesci za daljinske automobilske ključeve imaju niz skrivenih značajki. S kombinacijom dva gumba iskoristite značajku koja je idealna pomoć vozačima ljeti

Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid
ZA SVAKI ZNAK ZODIJAKA

Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid

Jake pozicije Venere u Biku i Marsa u Ovnu snažan su poticaj za ostvarenje poslovnih, ali i ljubavnih želja. Donosimo što vas čeka, ocjene mjeseca i najbolje datume
Dnevni horoskop za srijedu 1. svibnja: Bikovi će negodovati, a Ovan uživati u društvu prijatelja
ŠTO VAS OČEKUJE ZA 1. MAJ

Dnevni horoskop za srijedu 1. svibnja: Bikovi će negodovati, a Ovan uživati u društvu prijatelja

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 1. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje