Lifestyle

Komentari 2

Biljke koje čiste zrak u vašoj kući: Aloe vera, areka palma...

Biljke koje čiste zrak u vašoj kući: Aloe vera, areka palma...

Aloe vera pročišćuje zrak u zatvorenim prostorijama, a od njenih listova može se napraviti prirodan tonik za kožu. Sadrže antioksidanse koji pomažu protiv upala i opeklina te kožu i kosu čine ljepšom

Biljke poput aloe vere, orhideja i kućne paprati imaju zdravstvene prednosti, napominje Jon VanZile, autor knjige “Houseplants for a Healthy Home: 50 Indoor Plants to Help You Breathe Better, Sleep Better, and Feel Better All Year Round”.

POGLEDAJTE VIDEO (superbiljke koje tjeraju stres, tjeskobu...):

Aloe vera je jedna od najučinkovitijih biljaka za čišćenje zraka od nečistih tvari. Najbolje uspijeva na sobnoj temperaturi i idealna je za prozor u spavaćoj sobi jer joj je potrebno više sunčeve svjetlosti.

- Njezini listovi imaju ljekovita svojstva, sadrže antioksidanse koji pomažu protiv upala i opeklina te kožu i kosu čine ljepšom - napominje autor.

Sami napravite prirodan tonik od aloa vere. Uberite jedan vanjski list jer su zreliji od unutarnjih, ali pazite da prilikom branja ne oštetite biljku.

- Strugalicom za povrće ogulite zelenu površinu lista dok ne dođete do gela koji se nalazi u sredini - kaže te dodaje kako ga je najbolje pohraniti u čistu posudicu i potrošiti u roku tjedan dana. U gel možete dodati vitamin C ili kokosovo ulje.

- Areka palma je sobna palma koja uklanja toksine iz zraka, a NASA je nakon svojih istraživanja objavila kako je to jedna od boljih biljaka za pročišćavanje zatvorenog prostora - tvrdi autor.

Ima dobru sposobnost uklanjanja formaldehida, uobičajenog nadraživača kože koji je povezan s određenim vrstama astme te dolazi iz izolacija. Palmi treba puno indirektne sunčeva svjetlost i redovito zalijevanje.

Najčitaniji članci