Jesti sezonski znači čuvati okoliš i vlastito zdravlje. Za uzgoj sezonskih namirnica potrebno je manje pesticida. Osim toga, staklenici koriste golemu količinu energije kako bi ‘uspjele’ namirnice
EKOLOŠKI PRIHVATLJIVIJA OPCIJA
Birajte sezonske namirnice za zdraviji okoliš i bolje zdravlje
Kupovina sezonskih i lokalno uzgojenih namirnica doprinosi ekološkoj održivosti. U ožujku kao najbolje sezonske namirnice ističu se naranča, limun, kelj, cvjetača, cikla, repa, kupus, zeleni radič i špinat.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Proizvodi koji nisu u sezoni moraju se uvoziti iz inozemstva ili uzgajati u staklenicima koji troše puno energije da bi se postigla prava klima. Osim toga, kako bi se uzgojilo voće i povrće koje je van sezone, koriste se razni pesticidi i kemijska gnojiva koja štete okolišu.
Želite li uštedjeti, birajte sezonske namirnice jer su one povoljnije. Sezonske namirnice također mogu biti domaće i zdravije.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku