Lifestyle

Komentari 0

Bitno je prozračiti: Pazite na zagađeni zrak u vašem domu

Bitno je prozračiti: Pazite na zagađeni zrak u vašem domu

Ako u vašem domu ventilacija radi loše, onečišćeni zrak će se zadržati dulje, a on najčešće dolazi od sprejeva za čišćenje, boja, lakova. Zbog toga je i veća mogućnost bolesti

Ako imate 'energetski učinkovitu' kuću, smanjit ćete potrebu za prozračivanjem iste zbog zagađenog zraka u zatvorenim prostorima. Taj onečišćeni zrak pogotovo dovodi u opasnost djecu koja imaju probleme s disanjem.

Najnovije projekcije dizajna 'energetski učinkovitih' kuća  govore o boljoj izolaciji nekretnine kao o jednom od bitnih faktora u odabiru kuće, no kako je i ventilacija jedan od bitnih varijabli u odabiru novog, ekološki prihvatljivijeg doma, piše Daily Mail.

Ako u vašem domu ventilacija radi loše, onečišćeni zrak će se zadržati dulje, a on najčešće dolazi od sprejeva za čišćenje, boja, lakova...

Zbog svega toga, povećana je i mogućnost da će vaša djeca dobiti astmu, dermatitis i razne alergije.

Ekološki stručnjaci pozivaju da se kućanstvima osiguraju besplatni testovi kako bi se ispitala kvaliteta zraka u zatvorenom prostoru i da se savjetuje ljude kako bolje prozračiti domove.

Pušenje u zatvorenom prostoru, vlada, izgaranje drva i prašina također mogu pridonijeti onečišćenju zraka u zatvorenom prostoru.

Posebna dobna skupina koja je osjetljiva na ovaj problem su djeca i mladi kojima se mozak i pluća još uvijek razvijaju.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci