Obavijesti

Lifestyle

Komentari 71

Bolji seks: 31 trik kojim ćete ojačati libido prirodnim putem

Bolji seks: 31 trik kojim ćete ojačati libido prirodnim putem

Odite u kino s partnerom, sjednite u zadnji red i ljubite se kao kad ste bili tinejdžeri ili nađite neki seksi film i pogledajte ga zajedno. Tijekom vrućih scena komentirajte što vam se sviđa, a što ne

VIDEO

1. Ne čekajte

Redoviti seks pomaže u održavanju jakog libida pojačavajući proizvodnju testosterona, hormona odgovornog za zdravi libido kod muškaraca i žena.

2. Prekinite pušiti

Znanstveno je dokazano da pušenje začepljuje krvne žile u penisu na isti način kao što začepljuje arterije u srcu, piše Reader's Digest.

3. Provjerite kakav je utjecaj lijekova koje pijete

Napišite popis svih lijekova koje uzimate, a potom provjerite utječe li koji od tih lijekova na vaš seksualni nagon. Više od 200 lijekova može uzrokovati probleme erekcije i smanjenje spolnog nagona, uključujući lijekove koji se koriste za liječenje visokog krvnog tlaka, bolesti srca, depresije i problema s probavom.

Pitajte svog ljekarnika ili liječnika ako bilo koji od lijekova na vašem popisu može biti krivac za nedostatak nagona za seks. Naravno, ne možete prestati uzimati lijek koji vam je potreban za regulaciju drugih zdravstvenih problema, ali možete razgovarati sa svojim liječnikom o mogućoj promjeni brenda, doze ili vremena kad trebate uzimati lijek.

4. Isplanirajte mali odmor

Večer provedite planirajući seksi izlet. Čak i ako ne odete, provedite vrijeme gledajući fotografije mjesta na koje biste išli ili se zamišljajte u nekom tropskom raju. To će vam pojačati libido, i tko zna, možda u krevet odete 'ranije'.

Ovakve teme su puno poticajnije za dobar seks od razgovora o vašem tinejdžeru i njegovom stavu da mu viša matematika neće trebati u životu.

5. Počnite s Kegelovim vježbama

Vjerojatno znate što su Kegelove vježbe - vježbe stiskanja vagine koje vam je liječnik savjetovao da radite nakon trudnoće ili zbog problema s inkontinencijom. Ono što vam vjerojatno nije rekao je da su te vježbe odlične za jačanje pubokoksigealnog mišića, neophodnog za postizanje orgazama.

Prilikom vježbanja obratite pažnju na mišić koje koristite kad želite zaustavili protok urina, te ga stežite i opuštajte. Ponovite vježbu 20 puta tri puta dnevno.

Ako se rijetko seksaju ženama slabi libido, a muškarcima jača
Ako se rijetko seksaju ženama slabi libido, a muškarcima jača

6. Razmislite o ovom dodatku jelima

Muškarci bi trebali uzimati dodatak jelu ginkgo biloba. Bilje potiče bolji protok krvi, te prenosi više kisika mozgu i penisu. Obratite se svom liječniku i ako vam on da dozvolu počnite ga koristiti, samo obratite pažnju na doziranje koje je objašnjeno na uputstvima na bočici.

7. Napravite večeru s tjesteninom

Napravite pesto i poslužite ga večeras s tjesteninom. Pesto sadrži pinjole, velike izvore arginina, preteče dušikovog oksida, glavni sastojak lijekova kao što je Viagra. Arginin pomaže u otvaranju krvnih žila i pojačava protok krvi. 

8. Ponašajte se kao tinejdžeri

Odite u kino s partnerom, sjednite u zadnji red i ljubite se kao kad ste bili tinejdžeri. Ovakav 'izlet' će povezati zabranjeno s frustrirajućim i osigurati vam strastveni slijed događaja. 

9. Dodirujte svojeg partnera

Svaki put kad prođete pored svog partnera, posegnite za njim i dotaknite ga ili poljubite. Nemojte dopustiti da ti trenuci prođu bez intimnog dodira. Više fizičkog dodira s partnerom povećava i seksualnu želju.

Lezbijke savjetovale ženama kako da u seksu uživaju više
Lezbijke savjetovale ženama kako da u seksu uživaju više

10. Uvedite nove namirnice u prehranu

Pospite 1 žlicu pšeničnih klica na svaku šalicu jogurta i svaku zdjelicu žitarica koju jedete. Pšenične klice bogate su cinkom, koji je važan za proizvodnju testosterona. Možete povećati unos cinka u tijelo jedući i govedinu, jaja ili morske plodove - osobito kamenice.

11. Pravite se da ste tek prohodali

Kada ste na zabavi ili u javnosti sa svojim partnerom, odvojite trenutak kako biste se odmaknuli od njega i pogledali ga iz drugog kuta. Promatrajući ga iz udaljenosti će povećati vašu želju za njim jer kad se partner uzme zdravo za gotovo, da je uvijek tu uz vas, želja za njim pada.

12. Priuštite si filmsku večer

Nađite neki seksi film i pogledajte ga s partnerom. Tijekom vrućih scena komentirajte što vam se sviđa, a što ne.

13. Mislite na '50 nijansi sive'

Pročitajte partneru na glas neki od seksi ulomaka iz knjige. Probajte izvesti taj scenarij.

14. Otvorite oči

Gledajte svog partnera kad se ljubite i kada ste intimni. Gledanje u oči tijekom takvih trenutaka šalje nevjerojatnu poruku povjerenja i iskrenosti.

Pobijedi ranu ejakulaciju: Uzmi minutu odmora usred seksa..
Pobijedi ranu ejakulaciju: Uzmi minutu odmora usred seksa..

15. Pričajte s partnerom

Recite točno ono što vam je na umu - seksualno, to jest. Ako gledate svog supruga kako popravlja ogradu vrta i odjednom vam koljena počnu klecati, recite mu.

Ako vas pogled na suprugu kako tješi vaše dijete nakon prve propale ljubavi čini zahvalnim što ste baš nju izabrali za svojeg partnera - recite joj. Jednostavno izražavajući kako se svakodnevno osjećate produbljuje vašu intimu.

16. Pravite se da ste se tek upoznali

Sjećate li se kako ste se osjećali kad ste prvi put vidjeli svog partnera? Ili kad ste se prvi put poljubili? Možete to ponovo osjetiti. Nazovite partnera i dogovorite s njim spoj. Lijepo se obucite... i kupite novo donje rublje. 

17. Stvorite svoje intimne rituale

Nisu u pitanju seksualni rituali, već nešto samo između vas dvoje. Što mislite o tome da umjesto alarma, partnera svako jutro budite mirisom vruće kave? Ili da nakon teških radnih dana pripremite za svojeg partnera vruću mirišljavu kupku? Ili posebnu večeru - svaki utorak?

Razmislite o tome što vaš partner voli i stvorite neki intimni ritual kojim ćete ga svaki put razveseliti. Svaki put kad to nešto napravite ćete još malo produbiti vaš odnos i malo čvršće se povezati.

Razbijeni mitovi o erekciji: Nije uvijek ista, čekanje učvršćuje
Razbijeni mitovi o erekciji: Nije uvijek ista, čekanje učvršćuje

18. Počastite se masažom

Ili pedikurom ili tretmanom za lice, ili nečim trećim zahvaljujući čemu ćete se bolje osjećati sami sa sobom. Ako ste nesigurni oko svojeg zgleda, nećete baš uživati u seksu niti bilo kojoj vrsti intimnost s partnerom. 

19. Počnite pričati o nečem novom - promijenite ustaljene teme

Uključite tajmer na 15 minuta i razgovarajte s partnerom o bilo čemu drugom osim djeci, novčanim problemima ili problemima na poslu. Pričajte mu o snu koji ste sinoć sanjali. O slatkoj staroj bakici koju ste vidjeli da na ulici prodaje kitice cvijeća.

Uglavnom, o bilo čemu što je na vas ostavilo neki utjecaj, a da se ne tiče gore navedene tri teme. Kad vam istekne vrijeme, neka vaš partner isto napravi.

Dreamstime

20. Krenite na izlet - sami

Isplanirajte kratki izlet i sami se uputite nekamo gdje ćete moći napuniti baterije. Dok ste tamo, napravite popis svih stvari koje volite kod svojeg partnera. Zatvorite oči i zamislite kako vodite ljubav. Potom nazovite partnera i erotično mu ispričajte o vašoj maštariji. Kad se vratite kući, oboje ćete biti jako željni jedan drugoga.

21. Seksajte se u drugoj prostoriji

Spakirajte djecu i pošaljite ih bakama i djedovima, vrijeme je da malo vremena povedete sami. Seksajte se negdje gdje inače to ne radite, na primjer u kupaoni pod tušem ili na podu ispred kamina. 

12 seks-tajni koje žene žele da njihov partner zna i koristi...
12 seks-tajni koje žene žele da njihov partner zna i koristi...

22. Zapišite sve što vas muči

Prije nego što odete u krevet, odvojite nekoliko minuta i zapišite sve svoje obveze i brige za idući dan. Tako ćete se osloboditi razmišljanja o tome i mirni leći u krevet. Opušteno lako prijeđe u uzbuđeno...

23. Ne žurite se odmah prijeći na seks

Provedite sat sa svojim partnerom dodirujući svaki milimetar njegovog tijela osim genitalnih zona. Ovako ćete smiriti onaj osjećaj žurbe koji je ostao s vama čak i nakon što je radni dan završio. Ovo je predivan način da se opustite i pobjegnete od svakodnevnog stresa te prijeđete u potpuno drugačije, seksualno, raspoloženje. 

24. Jedite kamenice

Uostalom, Casanova je rekao da je svako jutro jeo 50 kamenica s grudi mladih žena koje su ležale u kadi - tako da mora da su dobre za seksualni 'apetit'. Zapravo, kao što ste ranije pročitali, kamenice su pune cinka i kritične za proizvodnju testosterona, spolnog hormona u muškaraca i žena.

25. Ne pijte više od jedne (ili dvije) čaše alkoholnog pića

Mala količina alkohola može vam poboljšati raspoloženje, ali pretjerivanje će rezultirati samo gubitkom seksualne želje i nemogućnošću provođenja seksualnih aktivnosti.

Dužinu penisa ne otkriva veliko stopalo, već razlika u prstima
Dužinu penisa ne otkriva veliko stopalo, već razlika u prstima

26. Novo donje rublje

Počastite se barem jednim komadom seksi donjeg rublja. Ok, ovo je samo za dame... Ali nemojte da vas sputava sram ili nepoznavanje. Samo osjetite dodir svile na svojem tijelu.

27. Odglumite omiljenu seksi scenu iz filma

Znate vi jako dobro koju, ali za one koji nemaju baš neku ideju - scena jastoga u Flashdanceu. ledene kocke iz 9 1/2 tjedana. navijačka rutina Mene Suvari Iz filma Američka ljepota ili scena u kojoj Clark Gable nosi Vivien Leigh po stepenicama prema njezinoj spavaćoj sobi u filmu Gone With The Wind ili scena s lončarijom u Duhu.

Dreamstime

28. Napravite playlistu s omiljenim romantičnim pjesmama

Potrudite se uključiti playlistu prije nego se vaš partner vrati kući, tako da prvo kad se približava vratima čuje poznate ljubavne ritmove. Upalite par svijeća, i tko zna gdje večer može završiti.

29. Češće recite: 'Volim te'

Svaki dan recite svojem partneru barem dvije stvari koje kod njega volite. Ljubav i uzajamno poštovanje su, između ostalog, bazirani i na dobrom seksualnom životu. 

Za bolji kut: S jastukom ispod stražnjice oralni seks je lakši
Za bolji kut: S jastukom ispod stražnjice oralni seks je lakši

30. Pošaljite koju seksi poruku

Napišite im što biste im sve radili kad dođu doma...

31. Pokrenite se

Šetajte se, odite na skijanje ili na klizanje. Zajedničke fizičke aktivnosti će vas natjerati da pogledate svojeg partnera iz druge perspektive.

Što vam horoskop donosi u nadolazećoj godini: Evo koji će biti najsretniji mjesec za svaki horoskopski znak!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'