Obavijesti

Lifestyle

Komentari 16

Boljke po horoskopu: Ovnove muče glavobolje, a Bikove leđa

Boljke po horoskopu: Ovnove muče glavobolje, a Bikove leđa
1

Zdravlje će Ovnovi dovesti u red tako da zadovolje svoje želje, a Bikovi iskrenim razgovorima. Djevice imaju problema s probavom, a to pak mogu riješiti meditacijom i redovitom tjelovježbom

VIDEO

Svaki dio ili područje vašeg tijela vlada određenom energijom zodijaka. Upoznajte svoj organizam i psihu kroz astrologiju te otkrijte kako si možete pomoći da izbjegnete stres i poboljšate zdravlje 

Ovan

Tijelo: Ovan vlada glavom, očima, ušima, mozgom, kosom i licem.

Energija: Predstavlja energiju lidera, onoga tko se zauzima za sebe. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Neuravnoteženost: Kad energija nije u ravnoteži, dolazi do glavobolje, migrene, gubitka samopouzdanja, problema s curenjem iz nosa i sinusima. Pojavljuju se i akne, problemi s kožom, ekcem, osip ili gubitak kose.

Iscjeljenje: Izborite se za ono do čega vam je uistinu stalo, nema odustajanja. Ako ste potiskivali svoje želje ili pak previše progovarali iz ega, možda je vrijeme da se to dovede u ravnotežu. Nastojte umiriti um.

Bik

Tijelo: Bik vlada vratom, grlom, štitnjačom, mandulama i gornjim dijelom leđa.

Energija: Bik predstavlja energiju stabilnosti i dosljednosti. 

Neuravnoteženost: Pojavljuju se bolovi u gornjem dijelu leđa. Mogući su problemi s vratom, grloboljom i glasnicama. Često se javlja i osjećaj da ste zapeli na mjestu, a prisutan je i strah od promjene ili gubitka.

Iscjeljenje: Njegujte praktičan i metodičan pristup životu koji vam daje osjećaj sigurnosti i organiziranosti. Nedostaje li vam utemeljenost ili ste zapeli u situaciji čije rješenje ne vidite, možda je vrijeme da ovo uravnotežite usredotočujući se na područje grla. To možete učiniti pomoću plavih kristala, pjevanja i iskrenih razgovora.

Blizanci

Tijelo: Blizanci vladaju umom, mislima, vašom sposobnošću izražavanja te rukama, prstima i ramenima.

Energija: Blizanac predstavlja energiju koja se odnosi na slobodu izražavanja i organiziranja vlastitih misli. 

Neuravnoteženost: Kad je energija izvan ravnoteže, to se manifestira kao rastresenost, zbunjenost, bol u rukama i ramenima. Prisutna je i sklonost prema ogovaranju ili nepromišljenim izjavama. 

Iscjeljenje: Uravnotežite energiju putem meditacije, boravkom u tišini. Naučite smirivati um i tako se oslobađati misli koje se neprestano ponavljaju.  

Rak

Tijelo: Rak vlada prsima, grudima, trbuhom i plućima.

Energija: Energija Raka usmjerena je na emocije te izražavanje osobne istine i osjećaja. 

Neuravnoteženost: Emocije su nekontrolirane. Prisutne su česte promjene raspoloženja, iscrpljenost, pretjerana osjetljivost. Javlja se potreba za samoćom i povlačenjem. Često su prisutne bolesti dišnog sustava, kašalj, bolne grudi i traženje utjehe u hrani.

Iscjeljenje: Za iscjeljenje su učinkovite vježbe disanja, plivanje, boravak na svježem zraku i lagana tjelovježba. 

Lav

Tijelo: Lav vlada srcem, kralješcima i gornjim dijelom leđa.

Energija: Ona simbolizira unutarnji sjaj, slobodu biti ono što jesi. 

Neuravnoteženost: Kad je energija Lava izvan ravnoteže, može doći do komplikacija sa srcem (aritmija, infarkt, tlak). Dolazi do poteškoća u izražavanju emocija i zatvorenosti prema ljubavi. Može se i očitovati kao nedostatak samopouzdanja, osjećanja stida ili pojave strahova.

Young man holding his heart to this pain.

Iscjeljenje: U uravnoteživanju energije bilo koji oblik kreativnog izričaja često je od pomoći. To uključuje umjetnost, ples, pisanje, glumu itd. Preporučuje se i joga koja pomaže u otvaranju srca.

Djevica


Tijelo: Djevica vlada probavnim sustavom - crijevima, želucem, slezenom.

Energija: Energija je zemljana, utemeljena i pomaže u motiviranosti tijekom prevladavanja životnih izazova. 

Neuravnoteženost: Javljaju se probavni problemi, konstipacija, poremećaji u prehrani, bolovi u želucu, probava je slabija. Prisutni su i kompulzivno razmišljanje, tvrdoglavost te opsesivno ponašanje.

Iscjeljenje: Kako bi se uravnotežila energija Djevice, važno je naučiti pustiti i otpustiti neka od očekivanja kojima se opterećujete. Važno je i umiriti um te shvatiti da je i dobro dovoljno dobro. To je najbolje učiniti kroz meditaciju, bavljenje nečim kreativnim uz redovitu tjelovježbu.

Vaga

Tijelo: Vaga regulira bubrege, urinarni trakt, kožu, endokrini sustav i lumbalni dio kralježnice.

Energija: Energija ovoga znaka usmjerena je na odnose s drugima.

Neuravnoteženost: Kad energija Vage nije u ravnoteži, osoba je ili previše ovisna ili se ne da vezati. Češće se javljaju problemi s mjehurom, kao što su infekcije, učestalo mokrenje ili bol u leđima. Izvjesna je i bol u donjem dijelu leđa ili osip.

Iscjeljenje: Važno je naučiti kako ostvarivati kompromise koji vas ne oštećuju. Dati i udovoljiti drugima, ali pritom ne zakinuti sebe. Ako je prisutna prevelika ovisnost o vezi i drugima, potrebno je pronaći svoju snagu.

Škorpion

Tijelo: Škorpion vlada reproduktivnima sustavom, spolnim organima, crijevima i sustavom organa za izlučivanje.

Energija: Energija Škorpiona odnosi se na transformaciju i učenja o tome kako napustiti teška mjesta, otpustiti, mijenjati se kroz životna iskustva. 

Neuravnoteženost: Prisutan je osjećaj zaglavljenosti u problemu ili čak prebrzo donošenje odluka. Može se također manifestirati kao depresija, manjak libida ili pak pretjerano aktivni libido.

Iscjeljenje: Uravnoteživanje energije ide kroz prihvaćanje promjena i otvorenost za prihvaćanje onoga što ne razumijete. U tome mogu pomoći meditacija, psihoterapija, pa i učenje tantre. 

Indijanski horoskop: Ovnovi su Sokolovi, a Rakovi Djetlići...
Indijanski horoskop: Ovnovi su Sokolovi, a Rakovi Djetlići...

Strijelac

Tijelo: Strijelac vlada kukovima, bedrima, hipofizom, jetrom.

Energija: Bit je u učenju, istraživanju i poučavanju koji vode prema osobnom i životnom rastu. 

Neuravnoteženost: Javljaju se problemi s kukovima, jetrom, izvjesna je i sklonost pretjerivanju. Osjeća se snažan nemir, kao i nemogućnost dugog boravka na jednome mjestu. Može se manifestirati i kao stagnacija i problemi s učenjem.

Fotolia

Iscjeljenje: Jedan od najboljih načina uravnoteženja energije je putovanje, učenje nečeg novog što pomaže u otvaranju i proširivanju životnih horizonta, ali i vlastitog uma. Gode vam vježbe za fleksibilnost kukova.

Jarac

Tijelo: Jarac vlada koštanim sustavom, koljenima, zglobovima i zubima.

Energija: Izvjesna je usmjerenost na ono što je praktično, korisno i uredno. 

Neuravnoteženost: Dolazi do problema u radu, često se javlja i tjeskoba. Mogući su bolovi u koljenima, kao i zubobolja. Stavljanjem prevelikog pritiska na sebe i izgaranjem u radu izbjegava se suočavanje s emocijama.

Iscjeljenje: Važno je češće se odmarati, usporiti i istražiti što to uistinu potiče vaše ambicije. Revidiranje dnevnog rasporeda također može biti od koristi - manje rada, više vremena za igru i zabavu.

Vodenjak

Tijelo: Vodenjak vlada gležnjevima, potkoljenicama, krvožilnim sustavom.

Energija: Energija ovoga znaka usmjerena je na sve što je dobro za čovječanstvo.

Neuravnoteženost: Kad su stvari izvan ravnoteže, stvaraju se u glavi sulude ideje o nekim projektima i poslovima koje je nemoguće ostvariti. Dolazi do udaljavanja od stvarnosti. Može doći do problema s donjim dijelom nogu, kao i osjećaja anksioznosti ili čak napadaja panike.

Iscjeljenje: Važno je raditi na stvaranju i provođenju ideja u život. Također je važno razmisliti o većoj slici i načinu na koji vaše ideje mogu imati koristi svim ljudima, a ne samo vama. Kako biste uspjeli u tome, svakodnevno radite stvari koje vas nadahnjuju.

Ribe

Tijelo: Riba vlada stopalima, nožnim prstima, limfnim sustavom i pinealnom žlijezdom.

Energija: Ova energija vodi prema usklađivanju s vlastitom biti, prema duhovnom rastu i razvoju. 

Neuravnoteženost: Kad je energija u disbalansu, tad se spava previše ili premalo. Prisutni su prevelika zabrinutost i hipohondrija. Također se može očitovati kao gubitak dodira s potrebama drugih, egocentrizam, sklonost čestog povlačenja u osamu.

Iscjeljenje: Kako biste uravnotežili energiju, važno je stupiti u kontakt sa svojim duhovnim vodstvom ili istinskom biti. Postoji mnogo načina da se to postigne, ali meditacija je često najučinkovitija. Pomaže i usmjeravanje energije u nešto produktivno, ali i masaža stopala te hipnoterapija.

Ova tri horoskopska znaka svi mrze, ali oni su potajno najbolji
Ova tri horoskopska znaka svi mrze, ali oni su potajno najbolji
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru