Lifestyle

Komentari 8

Brooke Shields (56) o putu do samopouzdanja: 'Osjećam se vrlo seksi, bez obzira na godine'

Brooke Shields (56) o putu do samopouzdanja: 'Osjećam se vrlo seksi, bez obzira na godine'

Vjerujem da je pogrešno mišljenje da žene ne mogu biti seksi nakon određene dobi. Prihvaćanje svojeg tijela dolazi kasnije. Sada živim u boljem skladu sa svojim tijelom nego ikada

Brooke Shields je nedavno progovorila o putu kojim je morala proći da stvori samopouzdanje, dodajući da jedno od njezinih najvećih otkrića je bilo da žene mogu biti seksi i senzualne u svim dobima. Danas živim 'u svom tijelu' punim plućima, više nego ikad prije', dodala je.

POGLEDAJTE VIDEO: Sve da bi ostale mladolike

Brooke Shields je imala dosta napornu godinu. Tijekom vježbe na dasci za balansiranje, što radi svaki dan, neka sitnica joj je skrenula pažnju i ona je nezgodno pala i slomila bedrenu kost. Nakon toga je morala ići na rekonstruktivni operaciju koja joj je ostavila gadan ožiljak. Nakon tjedana provedenih na fizikalnoj terapiji i rehabilitaciji, Brooke je neko vrijeme provela doma.

Sada, 56-godišnjakinja je spremna vratiti se u središte pozornosti, otkrivajući u nedavnom intervjuu sve o svojoj borbi s ljubavlju prema samoj sebi i osjećaju seksepila za koji smatra da je dio žene u bilo kojoj dobi.

Brooke je otkrila kako misli da bi se žene trebale osjećati još seksualnije i još više voljeti svoje tijelo kako stare. 

- Vjerujem da je pogrešno mišljenje da žene ne mogu biti seksi nakon određene dobi. Prihvaćanje svojeg tijela dolazi kasnije. Sada živim u boljem skladu sa svojim tijelom nego ikada - ispričala je.

Glumica je dodala da su starije žene često odbačene kao nevažne u društvu, ali s godinama dolazi utjeha u vlastitoj koži.

- Moje tijelo se zapravo osjeća kao da pripada meni. A ne mogu reći da sam se tako osjećala u mladosti. Mislim da postoji zabluda da, ako niste sposobni za rađanje, čini se da niste bitni na svijetu. Jer vi više ne održavate svijet - rekla je.

Shields je dodala da je snaga i privlačnost starenja u samopouzdanju koje žene u godinama dobivaju i spremnosti da bez isprike rade stvari koje pomiču granice koje su ih nekada ograničavale. 

- Sada ulazimo u prostoriju i mislimo, pa, nemam što za izgubiti. U tome postoji jedan opijajuća jednostavnost. Samopouzdanje je najseksepilnija stvar s kojom sam se ikada susrela - rekla je u intervjuu.

Otkrila je da se donedavno nije osjećala ugodno u svojem tijelu i niti u seksu, napominjući da su njezine 20-te bile ispunjene strahom, a njezine 30-te usredotočene na pokušaj da se osjeća i izgleda na određeni način, dok je također očajnički pokušavala zatrudnjeti.

- U svojim 20-ima sam se bojala seksa, bila sam djevica do svoje 22. godine. Znate, mislila sam seksom vrijeđam čovječanstvo jer sam katolik, nisam udana i stalno sam osjećala tonu krivnje na ramenima - rekla je. 

U 30-ima se nije zapravo radilo o tome da budem seksi. U centru pažnje je bio optimalan rad tijela kako bi stvorilo nešto novo. To je bilo poput 10-godišnjeg putovanja - priča Brooke.

Nakon što se borila da zatrudni i prošla kroz sedam krugova umjetne oplodnje u svojim 30-ima, tek je u 40-tima konačno doživjela seksualno buđenje u i prvi put seks podredila sebi - svojim potrebama i željama. 

- Tek u svojim 40-ima sam počela razmišljati o seksu kao o svojem iskustvu, a ne o nečijem iskustvu kojim sam se upravo kretala. Ono što želim da moje kćeri znaju je da je to zajednička odluka - rekla je. 

- A moja karijera? Indirektno su mi govorili da sad kad sam napunila 40 godina da više nisam zanimljiva. Četrdesete nisu kraj, to je novi početak današnjim ljudima. I tako sam se i ja osjećala - na početku nečeg novog - objasnila je. 

Brooke, koja ima dvije kćeri (Rowan, 18, i Grier, 15) sa suprugom Christopherom Henchyjem, želi prenijeti tu važnu poruku ljubavi prema samom sebi na svoju djecu i njihove odnose. 

- Ne želim da se ikada osjećaju iskorišteno. Želim da imaju kontrolu nad sobom i svojim životom i da se ničega ne srame - rekla je.

Dodala je da je u toj potrazi za samim sobom i kod prihvaćanja sebe bitna i podrška partnera. Romantika, vrijeme posvećeno jedno drugome, izlasci i još niz svakodnevnih stvari koje ljudi mogu pružiti jedni drugima ima veliki utjecaj na samopouzdanje i održavanje ljubavnog odnosa koji jako utječe na to kako čovjek vidi samog sebe. 

- Na moje samopouzdanje ne utječu vanjske okolnosti. I mislim da je čudo proći kroz ovaj posao kojim se ja bavim cijeli život i opstati u njemu. Moja vrijednost nije bila vanjski aduti, nego vitalnost - zaključila je.

Najčitaniji članci