Obavijesti

Lifestyle

Komentari 18

Brzi ručak: Blagdanski ostaci za nove maštovite i fine obroke

Brzi ručak: Blagdanski ostaci za nove maštovite i fine obroke

Ostaci od blagdana mogu postati fina nova jela. Iskoristite slasnu kuhanu šunku, jaja, mladi luk, pečenja i višak kruha s blagdanskog stola za pripremu brzih i finih složenaca, tjestenine, variva...

VIDEO

Uskrs je za sobom ostavio hranu bogate blagdanske trpeze koja se savršeno sljubljuje u brojnim jelima. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:35

Višak kruha iskoristite za bruschette. Premažite kriške smjesom maslinova ulja i sjeckana češnjaka te na njih slažite komadiće šunke ili pečenja, malo sira i povrće po želji. Nadjeveni kruh zapecite u pećnici desetak minuta. Odličan slani zalogaj su i muffini.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U klasično tijesto s praškom za pecivo umiješajte začine po želji, ostatke kuhane šunke, komadiće sira i crvene paprike ili drugog povrća te ispecite u kalupima za muffine.

Kuhana jaja obložite tijestom od brašna, kvasca i tople vode. Uvaljajte u krušne mrvice pa pržite u vrućem dubokom ulju, okrećući ih sa svih strana.

Dizano, prhko, slatko ili slano - kako da uvijek dobro ispadne?
Dizano, prhko, slatko ili slano - kako da uvijek dobro ispadne?

Šunka za okus

Ostaci šunke idealni su za sve vrste složenaca od tjestenine, krumpira, povrća i palente. Svaka fritatta ili omlet bit će ukusniji umiješate li sjeckanu šunku. Pomiješana s ribanim sirom, gljivama ili mladim špinatom, može poslužiti kao nadjev za slane palačinke i jastučiće od tijesta.

Ostaci šunke mogu zamijeniti sušeno meso u svakom varivu ili krem juhi. Dat će blag miris i lagani okus dimljenog mesa varivima od graha, poriluka, kelja, brokule, mahuna i drugog kuhanog povrća.

Ploške kobasica u francuskom krumpiru zamijenite komadima šunke pa posložite u redovima s kuhanim krumpirom i ostacima jaja. Ostatke šunke možete pomiješati s mlijekom natopljenim kruhom, kosanim mladim lukom i jajima te dobivenu smjesu ispeći u duguljastom kalupu u pećnici. 

Komade pečenog mesa iskoristite za gulaš ili ragu tako što ćete ga ubaciti pred kraj kuhanja, kad povrće omekša. Suhoću u roladama od bijelog mesa peradi izbjeći ćete ako ih nadjenete ploškama šunke, krem sirom i začinskim biljem.

Zamotajte meso u aluminijsku foliju ili ga kuhajte u vodenoj kupelji kako bi ostalo sočno. Mljeveno pečeno bijelo meso peradi iskoristite za terinu. Obogatite joj okus pistacijama ili sjeckanim crvenim paprikama.  

Jednostavan i brz način za iskoristiti ostatke pečenog mesa je priprema salata, koje možete začinite nekim od maštovitih dresinga. 

Od juha do pita

Od ostataka pečenja i kuhane šunke možete napraviti i sendviče, namaze, variva, juhe, ražnjiće, složence te pite od prhkog ili lisnatog tijesta. Ako vam je uz meso ostalo i mlinaca, napravite složenac.

Kuhane mlince posložite na dno posude za pečenje, zalijte bešamelom, puretinom i povrćem, prekrijte komadićima starog kruha i zapecite.

Zaboravili ste kupiti sastojke za ručak? Zamijenite ih ovim...
Zaboravili ste kupiti sastojke za ručak? Zamijenite ih ovim...
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Kako reciklirati božićno drvce i pretvoriti ga u ukras za dom
ZA VALENTINOVO

Kako reciklirati božićno drvce i pretvoriti ga u ukras za dom

Na drvcima koja se kite za Valentinovo očekivano prevladavaju crvena i roza boja, a od ukrasa se koristi sve: od vate, božićnih kuglica, preko srca i ruža do šarenih ukrasa od slatkiša

14 genijalnijih trikova: Votka čisti madrac, a grejp kadu i WC
SUPER!

14 genijalnijih trikova: Votka čisti madrac, a grejp kadu i WC

Jastučnica će očistiti stropni ventilator, a uz nju prašina neće padati po cijeloj sobi, a kožni namještaj ne morate baciti već ga revitalizirajte pastom za cipele...
Trik kako lakše pronaći i spariti čarape koje ste izgubili u kući
VJEČNI PROBLEM

Trik kako lakše pronaći i spariti čarape koje ste izgubili u kući

Napravite ploču pa na nju vješajte čarape kojima se zagubio par. S vremenom će se na ploči naći oba para ili ćete negdje u kući naći jedan dok će vas drugi par čekati na zidu