Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Česte pogreške koje mnogi rade kod pranja rublja, a nisu svjesni

Česte pogreške koje mnogi rade kod pranja rublja, a nisu svjesni

Ashley Iredale iz australske potrošačke tvrtke Choice otkrio je kako postoji mala razlika između pranja u hladnoj i toploj vodi te kako omekšivač ne pomaže u čišćenju

Sigurno ste barem nekad, a možda ih radite i sad, napravili ove greške prilikom pranja rublja. Ovo su najčešće i njih bi, prema riječima stručnjaka, trebali ispraviti:

POGLEDAJTE VIDEO o odjeći za rad kod kuće:

Pokretanje videa ...

Roba za rad od doma 00:41

1. Omekšivač tkanine

Milijuni ljudi vole koristiti omekšivač kako bi njihova odjeća mirisala svježe, ali Ashley savjetuje da to probate izbjeći. Rekao je da to ni na koji način ne pridonosi pranju.

Tekućina s vremenom može dovesti do nakupljanja sapuna u stroju i može se smanjiti upijanje, što nikako nije dobro prilikom pranja ručnika.

- Iako neki omekšivači na bocama imaju slike slatkih beba, apsolutno su veliko ne za dječju odjeću za spavanje - objasnio je.

Proljetna moda za djevojčice: Preslatko, veselo i vrlo ugodno
Proljetna moda za djevojčice: Preslatko, veselo i vrlo ugodno

2. Pogrešno punjenje stroja

Jedna od najvećih pogrešaka je prekomjerno ili nedovoljno punjenje perilice rublja.

- Ako perete premalo odjeće bez veze trošite deterdžent, vodu i energiju, a perilicu ne upotrebljavate učinkovito. Ako pak napunite perilicu s previše rublja odjeća vam se neće oprati kako treba, a i smanjiti ćete životni vijek stroja - pojašnjava. 

Odjeća treba biti ravnomjerno raspoređena te ne smije ispuniti cijeli prostor.

3. Osjetljive stvari trebate prati u vrećici za pranje

Ako osjetljivo rublje ne perete u vrećici, ono bi vam se vrlo brzo moglo oštetiti ili rastegnuti. 

- Primjerice, kopče na grudnjacima mogu oštetiti druge predmete u pranju - govori Ashley te dodaje da bi to moglo dovesti i do toga da se vaše omiljeno donje rublje vrlo brzo uništi. 

Česte greške kod čišćenja: Rizik su za zdravlje i otežavaju posao
Česte greške kod čišćenja: Rizik su za zdravlje i otežavaju posao

4. Zatvaranje vrata perilice rublja

Iako mnogi zatvaraju vrata, odnosno poklopac od perilice rublja nakon završenog pranja, Ashley kaže kako je to greška koja može dovesti do pojave plijesni. 

- Vrata nakon upotrebe ostavite otvorenima kako bi se stroj potpuno osušio. Time ćete izbjeći stvaranje neugodnih mirisa i plijesni - kaže stručnjak za The Sun.