Lifestyle

Komentari 1

Četkanje kože smanjuje celulit, učvršćuje kožu i jača cirkulaciju

Četkanje kože smanjuje celulit, učvršćuje kožu i jača cirkulaciju

Za četkanje kože poželjna je četka s vrlo mekim vlaknima kako ne biste oštetili površinu, a čak i u tom slučaju prije nego što započente s tim ritualom savjetujte se s liječnikom

Naime, četkanje bi kod ljudi s vrlo osjetljivom kožom moglo izazvati iritaciju, pa kako biste izbjegli neželjene posljedice, svakako se konzultirajte s liječnikom, savjetuje Indianexpress.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako njegovati kožu

No ukoliko nemate takvih briga, birajte četku za tijelo s vrlo nježnim vlaknima. Četkajte nježnim kružnim pokretima i to neposredno prije ulaska pod tuš. Imajte na umu da četku možete koristiti na čitavom tijelu, osim na području vrata i lica jer je ta koža posebno osjetljiva.

Zašto četkati kožu?

Stručnjaci smatraju da je riječ o poželjnoj navici jer će četkanje potaknuti cirkulaciju u koži. To dugoročno omogućuje zdravlje kože i sprječava njezino prerano starenje.

Suho četkanje dodatno pomaže prirodnom uklanjanju mrtvih stanica, prljavštine i masnoća koje se nakupljaju na površini kože. Navodno čak pomaže da se riješite i uraslih dlaka, a proces može učvrstiti kožu i smanjiti celulit.

Na što paziti?

Prije svega, važno je odabrati četku s mekim vlaknima kako ne biste oštetili kožu. Pokreti četkanja uvijek trebaju biti kružni kako biste poboljšali cirkulaciju. Također, važno je da pritisak rukom bude nježan kako biste izbjegli crvenilo, ogrebotine i oštećenja kože.

Kad ste završili s četkanjem, istuširajte se i koristite blago mlijeko za čišćenje tijela. Nakon tuširanja obavezno uzmite hidratantno mlijeko ili kremu kako biste navlažili kožu.

 

Najčitaniji članci