Lifestyle

Komentari 2

Cheesecake s kozjim sirom: Počastite nepce nečim novim

Cheesecake s kozjim sirom: Počastite nepce nečim novim

Mateja Krvarić sa bloga #uvijekgladna s nama je podijelila odličan recept za cheesecake koji će oduševiti sve koji rado posegnu za kozjim sirom. Na ovaj kolač se stavljaju i svježe smokve

- Većina moga vremena se vrti oko hrane. Volim kuhati (ne samo za sebe), ali više od toga volim jesti. Moja najveća ljubav i ono po čemu sam prepoznatljiva većini su slastice... Uživam u slaganju okusa i tekstura i osmišljavanju novih recepata - kaže Mateja Krvarić, djevojka koja se skriva iza fantastičnog bloga #uvijekgladna koja je s nama podijelila ovaj recept za pomalo neobičan cheesecake.

Cheesecake sa kozjim sirom i smokvama

Sastojci:

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva pa krenite s pripremom. Trebat će vam kalup promjera 22 cm - izvana ga obložite aluminijskom folijom (kolač se priprema na pari)

Kalup 22 cm (može i malo veći) obložite izvana aluminijskom folijom, da ga zaštitite od vode jer se kolač peče na pari. Kekse sameljite, dodajte naribani maslac pa ga utisnite u kekse prstima. Tijesto stavite u kalup pa u hladnjak.

Pripremite kremu - miksajte sve sastojke osim jaja koja dodajete kada smjesa bude jednolična. Izlijte ju u kalup pa kalup stavite u protvan. Ulijte vodu si 2/3 kalupa i pecite oko sat i 15 minuta (koristite li kalup od 26 cm, bit će gotov za 45 minuta). Da je kolač gotov znat ćete kada dobije lagano zlatnu boju, ali je želatinozan kada ga protresete. 

Izvadite ga pa odmah odvojite tankim nožem rubove od kalupa kako ne bi popucao dok se hladi. Nakon što se ovaj fini desert dobro ohladio, premažite ga podgrijanim džemom i poslužite sa smokvama.

 

Najčitaniji članci