Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Cheesecake s kozjim sirom: Počastite nepce nečim novim

Cheesecake s kozjim sirom: Počastite nepce nečim novim

Mateja Krvarić sa bloga #uvijekgladna s nama je podijelila odličan recept za cheesecake koji će oduševiti sve koji rado posegnu za kozjim sirom. Na ovaj kolač se stavljaju i svježe smokve

VIDEO

- Većina moga vremena se vrti oko hrane. Volim kuhati (ne samo za sebe), ali više od toga volim jesti. Moja najveća ljubav i ono po čemu sam prepoznatljiva većini su slastice... Uživam u slaganju okusa i tekstura i osmišljavanju novih recepata - kaže Mateja Krvarić, djevojka koja se skriva iza fantastičnog bloga #uvijekgladna koja je s nama podijelila ovaj recept za pomalo neobičan cheesecake.

Cheesecake sa kozjim sirom i smokvama

Sastojci:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
  • 250 g keksa s maslacem (Palets Bretons)
  • 100 g maslaca
  • malo cimeta
  • 400 g svježeg kozjeg sira
  • 400 g krem sira
  • 150 g kiselog vrhnja punomasnog ili milerama
  • mahuna vanilije
  • korica limuna
  • žlica gustina
  • 3 jaja
  • 1 teglica džema breskva-marelica
  • svježe smokve.

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva pa krenite s pripremom. Trebat će vam kalup promjera 22 cm - izvana ga obložite aluminijskom folijom (kolač se priprema na pari)

Kalup 22 cm (može i malo veći) obložite izvana aluminijskom folijom, da ga zaštitite od vode jer se kolač peče na pari. Kekse sameljite, dodajte naribani maslac pa ga utisnite u kekse prstima. Tijesto stavite u kalup pa u hladnjak.

8 razloga zašto je dobro jesti višnje - plus recepti za sladoled, brzinski kolač, sirup i fini liker
8 razloga zašto je dobro jesti višnje - plus recepti za sladoled, brzinski kolač, sirup i fini liker

Pripremite kremu - miksajte sve sastojke osim jaja koja dodajete kada smjesa bude jednolična. Izlijte ju u kalup pa kalup stavite u protvan. Ulijte vodu si 2/3 kalupa i pecite oko sat i 15 minuta (koristite li kalup od 26 cm, bit će gotov za 45 minuta). Da je kolač gotov znat ćete kada dobije lagano zlatnu boju, ali je želatinozan kada ga protresete. 

Izvadite ga pa odmah odvojite tankim nožem rubove od kalupa kako ne bi popucao dok se hladi. Nakon što se ovaj fini desert dobro ohladio, premažite ga podgrijanim džemom i poslužite sa smokvama.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru