Obavijesti

Lifestyle

Komentari 7

Chef s Michelinovom zvjezdicom otkrio trik za savršenu kajganu

Chef s Michelinovom zvjezdicom otkrio trik za savršenu kajganu

Donosimo vam i video u kojemu možete vidjeti još neke zgodne načine pripreme jaja. Naučite kako kako marinirati kuhana jaja u azijskom stilu, pripremiti ih u tikvi ili kao šarenu palačinku...

Svjetski poznati chef Thomas Keller otkrio je svoj recept za kajganu na francuski način, a zapravo nema neke velike filozofije, tajna je tome da se jaja ne mute vilicom. On koristi pjenjaču, ali možete, kaže, to napraviti i mikserom.

POGLEDAJTE VIDEO - savjeti za kuhanje jaja:

Pokretanje videa...

Jaja 01:11

Ovaj chef, čiji restorani imaju ukupno osam Michelinovih zvjezdica, kaže kako nema ništa loše u korištenju vilice. Također, ako ste nespretni s pjenjačom, savjetuje posezanje za mikserom ili cjediljkom.

Neki ljudi su iskušali ovu njegovu metodu i oduševljeni su.

- Željela sam napraviti kajganu poput kuhara s Michelinovom zvjezdicom pa sam proučila metodu Thomasa Kellera i isprobala je - rekla je njegova kolegica i gurmanka Maxine Sharf, koja se na TikToku predstavlja kao @maxiskitchen.

Savršeni načini pohanja mesa, ribe i povrća - sa bjelanjcima i pivom, ali i s cornflakesom
Savršeni načini pohanja mesa, ribe i povrća - sa bjelanjcima i pivom, ali i s cornflakesom

- Kaže da na kraju procijedite jaja kako biste razbili bjelančevine i zatim ih pripremate na vrlo laganoj vatri s malo creme fraîchea (nešto slično mješavini slatkog vrhnja i jogurta) na kraju. Bilo je prefino, nevjerojatno - dodala je, a prenosi Mirror.

Još nekoliko zgodnih načina pripreme jaja

Donosimo vam i video u kojemu možete vidjeti još neke zgodne načine pripreme jaja. Naučite kako kako marinirati kuhana jaja u azijskom stilu, kako zamrznuti višak jaja, pripremiti ih u tikvi te kako ispeći svojevrsnu šarenu palačinku u kojoj su žumanjak i bjelanjak odvojeni...

POGLEDAJTE TO U VIDEU:

EGGSpress hacks. 🤩

Objavljuje 5-Minute Crafts u Utorak, 15. listopada 2019.

Tu je jedan način pripremanja kajgane koji će se posebno svidjeti ljubiteljima ljutih papričica, zatim trik kako zaimačom napraviti košarice od jaja koje se najprije prže u dubokom ulju pa se u njih može dodati neka hrana, ovisno što volite.

Dva trika iz 1942. godine za savršeno kuhana jaja: Velika većina ljudi ih kuha pogrešno
Dva trika iz 1942. godine za savršeno kuhana jaja: Velika većina ljudi ih kuha pogrešno

Otkrivamo i kako napraviti 'paukovu mrežu' od razmućenih jaja koja se servira kao palačinka, a tu je i fantastičan trik kako dobiti meko kuhano jaje na oko - sve što trebate je staviti ga u zaimaču pa uroniti u proključalu vodu.

Pogledajte i kako napraviti male punjene zamotuljke koji su odlični za serviranje kada vam dođu gosti, a jesti ih možete kineskim štapićima te kako pripremiti poširana kajgana jaja s povrćem.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 7
Evo kako rade dućani u nedjelju
DETALJAN POPIS

Evo kako rade dućani u nedjelju

Trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini, a trgovine i šoping centri sami biraju koje će to nedjelje biti. Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom pogledajte u našem detaljnom vodiču