Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Chefica otkrila tajnu savršeno pripremljenog steaka - ovako će svaki put biti kao iz restorana

Chefica otkrila tajnu savršeno pripremljenog steaka - ovako će svaki put biti kao iz restorana

Tajna dobro pripremljenog odreska leži u mjerenju unutarnje temperature, a sam odrezak mora biti pečen točno određeno vrijeme na obje strane. Provjerite i recept za fantastični umak za odrezak

VIDEO

Vrhunska kuharica Nichole Dailey iz restorana Traeger Grill u Salt Lake Cityju je otkrila tajnu pripreme standardnog restoranskog odreska.

POGLEDAJTE VIDEO: Mesari otkrili kako izabrati dobar odrezak.

Pokretanje videa...

01:24

Kaže da je tajna u unutarnjoj temperaturi mesa - ne samo vanjskoj. Kako bi bili sigurni da je odrezak savršeno pripremljen potrebno je uložiti novac u digitalni termometar s tankom sondom koja je dovoljno duga da prodre u središte odreska.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dužina kuhanja 

Sirove odreske (rare) je potrebno peći dvije i pol minute s obje strane, pazeći na unutarnju temperaturu koja kad pokaže između 49 i 51 Celzijev stupanj - odrezak je gotov. 

Srednje pečeni steak treba peći na tavi tri i pol minute, s temperaturom od 55 do 57 stupnjeva u sredini odreska.

Dobro pečeni odresci trebaju se peći do šest i pol minuta, s unutarnjom temperaturom od 71 stupanj.

Nichole je dodala da će kvaliteta i debljina mesa utjecati na standard doma pripremljenog odreska, bez obzira na vještinu kuhara.

Svoje znanje o odrescima odlučila je podijeliti nakon što je jedan od najtraženijih australskih kuhara otkrio jednostavan recept za najbolji odrezak koji se može doma pripremiti. 

Pip Pratt glavni je kuhar u restoranu Bistecca u Sydneyu i svojim gostima nudi samo jedno glavno jelo: T-Bone odrezak. 

Aromatični viski gulaš za hladne dane lako je i brzo za pripremiti
Aromatični viski gulaš za hladne dane lako je i brzo za pripremiti

Pip je rekao za MSN da će kupnja vrhunskog goveđeg odreska 'odraditi sve za vas' - ostavljajući na  ljudima samo pravovremeno okretanje odreska.

- Odrezak treba toliko puta okrenuti koliko je potrebno da se s obje strane stvori fina korica, ali ne i zagoreni dijelovi - rekao je.

- U biti oko 5-6 puta da se okrene odrezak - to bi trebalo biti taman. Odrezak začinim neposredno prije pečenja, osim soli koju dodam taman pred kraj pečenja - objasnio je. 

Beef steaks on the grill

Recept za 'tajni' Pippov umak za roštilj

Uz pripremu odreska Nichole je podijelila i recept za umak za roštilj koji već godinama priprema.

Sastojci

2 crvene paprike

4 rajčice

1 chili papričica

1/2 luka

1 češanj češnjaka

masllinovo ulje

sok limuna

sol

Stari recept u novom ruhu će vas potpuno oduševiti: Punjeni šampinjoni omotani slaninom
Stari recept u novom ruhu će vas potpuno oduševiti: Punjeni šampinjoni omotani slaninom

Priprema:

1. Paprike, rajčice, čili papričicu i pola luka ispecite na roštilju dok ne počnu crniti i karmeliziraju.

2. Očistite kožicu s paprika i čili papričice, dodajte češanj češnjaka, malo soli, maslinovo ulje i dobro istitsnite mlaz limunovog soka te sve zajedno izmiksajte u blenderu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
Dnevni horoskop za petak 19. travnja: Lava čekaju nevolje s partnerom, netko osvaja Raka
ASTRO SAVJETI

Dnevni horoskop za petak 19. travnja: Lava čekaju nevolje s partnerom, netko osvaja Raka

Pročitajte dnevni horoskop za petak 19. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje