Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
10 komentara

Atmosferu je užario Skoko, a večeras će 'paliti' Soulfingersi

NAJBOLJA ZABAVA U GRADU Praznik rada na Chill&Grillu se slavi uz najslasniji roštilj. Dino Jelusić i Tara Thaller posjetiteljima su dijelili grah, a instruktori koji plešu sa zvijezdama učili nas plesati...

Foto: Josip Regovic/PIXSELL
10 komentara

Vrijeme je fantastično, grila se punom parom, svira super mjuza i brojni posjetitelji uživaju na velikoj proslavi Praznika rada na zagrebačkom Bundeku. Dođite na Chill&Grill jer bogati program traje sve do ponoći, a istim tempom nastavljamo sve do petka.

Foto: Marko Prpic/PIXSELL 01.05.2019., Bundek Chill & Grill festival, Zagreb - Peti dan festivala Chill & Grill na Bundeku, ples sa zvijezdama. Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Očekuje vas raznovrsna kuhinja Afrike, od sjevernih arapskih pikantnih specijaliteta pa sve do tajni afričkih dubina. Uostalom, prvi grill je nastao upravo na jugu ovoga kontinenta. Uz to, navečer je na 'meniju' prava glazbena poslastica – koncert Soulfingersa

Na najvećem zajedničkom ručku na najvećem stolu u Hrvatskoj kuhali su Podravkini chefovi Zoran Delić i Mišel Tokić uz posebne goste - Dinu Jelusića i Taru Thaller. Pomogli su im pripremiti grah kojeg je Podravka dijelila posjetiteljima.

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Tara i Dino nakon toga su se okušali u slatkom izazovu - tko će pojesti više palačinki s Lino Lada namazima. Dino je svoju palačinku obogatio s više nadjeva, a Tara je iskoristila tu prednost i pobijedila.

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

POGLEDAJTE VIDEO

JoomBoos youtuberi radili su prefine palačinke za svoje obožavatelje. Mnoštvo fanova dočekalo ih je s oduševljenjem.

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Chef David Skoko pekao je južnoafrički roštilj - South Africa braai grill.

Nema dobre roštiljade bez puno dima i vatre, naglasio je.

- Pripremili smo janjeći but, pureći zabatak, piletinu i pikantne kobasice s jednom specifičnom marinadom od ananasa izmiksanog u blenderu. Dodali smo mu curryja, češnjaka, luka, soja sosa, meda, kajenskog papra... Čim više začina, tim bolje – rekao je poznati chef istarskog restorana Batelina.

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Meso je stajalo u marinadi od ananasa cijeli dan da omekša. Kiselina je ta koja omekša meso, pa mu je ananas poslužio kao zamjena limunu ili limeti.

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

- Marinirano meso smo narezali i poslagali ga na ražnjiće, uz komadiće ananasa, tikvice i crvenu papriku, radi svježine i boje, jer to šarenilo i asocira na Afriku – objasnio je Skoko i dodao da se uz ovaj grill savršeno slaže gusto pšenično pivo te miješana salata na bazi radiča, rukole, zelene salate, rajčice i malo slanog feta sira, kao i hrskavi mlinci koji se jedu kao čips.

POGLEDAJTE VIDEO

Blogerica s bloga Kiwi go crazy i Darko Kontin u Zvijezdinom "Servisu za sendviče" pripremili su fantastičan južnoafrički 'bunny chow' sendvič u vegetarijanskom izdanju. Povrće su skuhali skuhali u woku s puno začina – klinčićem, cimetom, korijanderom, gorušicom, peršinom... U slasnom miksu su luk, rajčica, tikvice, šampinjoni, slanutak, grah... Peciva su zapekli na grillu i napunili ga povrćem iz woka sa Zvijezda chilli majonezom.

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

POGLEDAJTE VIDEO

Na plesnom showu by Podravka posjetitelji uče plesati bachatu - sve popularniji, senzualni latinoamerički ples sličan salsi. Instruktori su plesači koji podučavaju poznate u Showu "Ples sa Zvijezdama" - Helena Janjušević, plesna partnerica Damira Kedže i Marko Mrkić, uz čiju pomoć Viktorija Đonlić Rađa izvodi spektakularne nastupe u showu.

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Posjetitelji koji su im se pridružili osvojili su slatke poklon pakete - dva paketa Lino Nutri Balance žitarica različitih okusa, kao i Lino Ladu.

- Bachata je u Zagrebu sve popularniji društveni ples. Zabavan je, senzualan i nije kompleksan - rekao je Marko pokazujući osnovne korake, dok im plesni partneri iz showa odmaraju od treninga.

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Raspored pratite na Facebooku i službenoj stranici www.chillgrill.hr.

Foto: Robert Anic/PIXSELL

U Chill&Grill pop-up restoranu New Experience možete isprobati afričke specijalitete. U ponudi su kobasica Boerewors, kotlet South Africa, Bunny Chow sandwich... Tu je još 12 vrhunskih restorana koji pripremaju jela sa žara. Uz to, svaki dan možete uživati u Chill zoni koja je kao stvorena za izležavanje, ispijanje koktela i slaganje kulise za Insta story, a najmlađi se mogu upustiti u avanture u Kids zoni s adrenalinskim parkom.

Organizatori festivala su 24sata i gastro.hr.

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Podravka, kao glavni partner Chill&Grilla, donosi sasvim novo iskustvo uživanja u hrani. Uz plaćanje Mastercard® i Maestro® karticama ostvarit ćete 10% popusta na svu hranu i piće.

POGLEDAJTE VIDEO

U Pevec vrtnoj zoni s atraktivnim vertikalnim vrtovima, saznajte koji ste tip grill majstora i osvojite nagrade. Službeni dobavljač festivala, Mesna industrija Ravlić, osigurava vrhunsko domaće svježe meso za svjetske specijalitete.

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Kisko predstavlja najfinije salate iz cijelog svijeta, a ”Jack’s wings&things” restoran fantastične okuse koje još niste probali. Petrol će vas upoznati s projektom elektromobilnosti kroz URBAN E projekt - prvom javnom mrežom električnih punionica u Zagrebu, a Mitsubishi s novim Outlander Plug in Hybridom.

Tu su i "Servis za sendviče" Zvijezda majoneze, American Donut i Pekar pekarski proizvodi, kraljevsko bavarsko pivo Kaltenberg i zagrebački craft Medvedgrad. Za čiste i blistave roštilje Chill&Grilla zaslužan je Permetal.

ŠOK U KRALJEVSKOJ OBITELJI: Meghan Markle ostaje sama čekati dijete?

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message