Lifestyle

Komentari 2

Čišćenje im produljuje vijek - evo kako održavati slušalice

Čišćenje im produljuje vijek - evo kako održavati slušalice

TRIKOVI Popularne AirPods bežične slušalice pružaju kvalitetan zvuk, ali samo kada su čiste. Donosimo savjete kako očistiti ove, ali i ostale slušalice

Bez obzira jeste li kupili AirPods bežične slušalice ili ih dobili na poklon, voljeli biste da one traju što duže.

Osim što ih treba držati u zaštitnoj kutiji, treba ih redovito puniti, ali i čistiti od ušnog voska. I to ne samo zbog estetike.

POGLEDAJTE VIDEO:

Općenito, što ih više upotrebljavate, češće ih trebate čistiti. Isto vrijedi i za klasične slušalice. Ali zapamtite, ne morate uočiti prljavštinu i nečistoće da biste ih očistili. Radije ih redovito njegujte i čistite kućište i mrežice na zvučnicima.

Kako očistiti kućište

Iako su najnoviji AirPods Pro vodootporni, Apple savjetuje da ih tijekom čišćenja držite podalje od vode kako biste spriječili oštećenje.

Obrišite kućište za punjenje suhom krpom koja ne ostavlja vlakna. Da biste uklonili mrlje ili prljavštinu, namočite krpu s izopropilnim alkoholom kako biste ih očistili.

Kako očistiti ušni vosak ili prljavštinu

Kako se nakuplja, ušni vosak smanjuje ukupnu kvalitetu zvuka slušalica. Budući da želite najbolji zvuk, najbolje ih je redovito čistiti. Sljedeći put kad vidite ušni vosak, pijesak ili općenito prljavštinu, isprobajte ove savjete:

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci