Lifestyle

Komentari 0

Crveni nosovi posjetili Baniju: 'Želimo vratiti osmijeh ljudima'

Crveni nosovi posjetili Baniju: 'Želimo vratiti osmijeh ljudima'

Dočekali su nas s olakšanjem jer su znali da će im uz nas barem na neko vrijeme odlutati misli. Tako je jedna starija gospođa povela pjesmu, a ubrzo se orio cijeli prostor, kažu

Krenuli smo s organizacijom čim se potres dogodio jer smatramo da je tim ljudima pomoć zaista potrebna, rekli su nam iz Crvenih nosova.

U Petrinju su krenuli 5. siječnja, a taj dan su proveli s ljudima starije životne dobi, koji su jedva dočekali da se odmaknu od svakodnevnih briga.

POGLEDAJTE VIDEO: Crveni nosovi uveseljavaju već 11 godina

- Dočekali su nas s olakšanjem jer su znali da će im uz nas barem na neko vrijeme odlutati misli. Tako je jedna starija gospođa povela pjesmu, a ubrzo se orio cijeli prostor - ispričala nam je Danijela Stanojević iz Crvenih nosova.

Tri dana kasnije bili su u Sisku, u Osnovnoj školi Braće Ribar, gdje su probudili znatiželju svih prisutnih. Razveslili su im se i mali i veliki. U četvrtak, 14. siječnja, bili su u petrinjskom naselju Češko selo i u Hrvatskoj Dubici, jučer su bili u Hrvatskoj Kostajnici, a dodaju da djeca i roditelji trebaju njihovu pomoć.

- Presretni su kad vide Crvene nosove. Neke majke su nam ispričale kako njihova djeca imaju traume zbog potresa, pa su presretne da smo im bar na neko vrijeme odagnali misli. Djeca se igraju, pjevaju i čitaju slikovnice s Nosovima - otkriva i dodaje da je ovo samo početak njihova djelovanja na ovim prostorima.

- Važno nam je da vratimo osmijeh ljudima, to je naš moto i cilj - govori Stanojević.

Objašnjava kako je pristup veoma sličan onome koji smo dosad viđali kad su Nosovi uveseljavali mališane u bolnicama.

- Gotovo da i nema razlike. Svi trebaju pomoć i potrebu da se odmaknu od stresa. Riječ je o jednakoj atmosferi i potrebi za bliskošću. To je nužno, a čak i psiholozi tvrde da je to jedan od načina oporavka koji vraća u balans. Smijeh je lijek - zaključuje.

Najčitaniji članci