Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
16 komentara

Čudo u bolnici: Rođen sa samo 500 g, nakon 545 dana ide kući

Beba koja je rođena veličine 'male lutke' i za koju su doktori rekli da neće preživjeti, nakon niza operacija i skoro dvije godine provedene u bolnici napokon s roditeljima ide doma

16 komentara

Mikey Barone, star 17 mjeseci, iz Buffala u New Yorku, prvi put će, od svog rođenja 5. srpnja 2017. godine, vidjeti svijet izvan bolnice.

Njegovi roditelji Kristine (40) i Michael (37) su bili shrvani kad su na šestomjesečnom ultrazvuku bebe otkrili da zbog majčinog opasno visokog tlaka treba obaviti hitni carski rez.

Dječačiću teškom samo 500 grama za život je bio neophodan aparat za disanje, koji su doktori htjeli ukloniti, te su savjetovali roditeljima da dopuste Mikeyu da umre u miru, što oni nisu dopustili. Nakon više dugotrajnih i opasnih operacija, dječak je danas dovoljno jak da izađe iz bolnice unatoč riziku od infekcije.

Gospodin i gospođa Barone bili su šokirani kad su otkrili da su prirodno začeli nakon čak četiri i pol godine umjetnih oplodnja i spontanih pobačaja.

- To je bilo pravo čudo, moj suprug me nagovarao da napravim test za trudnoću, ali činilo se pogrešnim nakon toliko umjetnih oplodnji i tretmana koje smo prošli - rekla je gospođa Barone.

- Napravila sam test kako bi mu udovoljila, a kad je test pokazao pozitivno, nisam mogla vjerovati - prepričava Kristine.

Međutim, njihova radost je bila kratkog vijeka. Nakon carskog reza, bubrezi i jetra gospođe Barone su počeli propadati. 

- Kad se Mikey rodio, bio je jako mali, izgledao je jako mršavo s malenim tijelom i velikom glavom. Mnogo smo razgovarali s doktorima koji su nas pokušavali uvjeriti da će Mikey zbog loših pluća imati lošu kvalitetu života i da neće dugo živjeti - rekla je gospođa Barone, koja se cijelo vrijeme brine o svom sinu.

Rekla je kako su ga doktori htjeli skinuti s aparata za disanje. Ali Mikeyjevi roditelji to nisu namjeravali napraviti. Beba je ostala na aparatu za disanje, a oni su se svaki dan nadali da će idući biti bolji za njega. 

ŠOKANTAN SLUČAJ Na prevaru začela drugo dijete i javila budućem ocu u poruci...

Mikey, koji pati od kroničnog opstruktivnog plućnog poremećaja i slabosti stijenki dišnih puteva, je izašao iz bolnice samo kako bi ga premjestili u drugi medicinski centar. 

Obitelj se ponadala da će napokon sve biti u redu kad su im doktori prošle godine rekli da će Mikey moći ići kući za Božić, međutim, poslije su otkrili da je Mikeyu, koji se još hrani putem cijevi, potrebna nova operacija i da će tijekom praznika morati ostati u bolnici, piše Daily Mail.

- Bila sam tužna, pomalo depresivna, to je bilo jako razočaravajuće, ali smo odlučili kupiti božićne lampice i objesiti ih u njegovu sobu - prisjeća se.

Usprkos svim izgledima, Mikey napreduje i nakon više od godinu i pol provedenih u bolnici spreman je otići kući.

- Voljela bih vidjeti doktore koji su bili spremni odustati od našeg dječaka, jer sada brzo napreduje. Tako smo ponosni na sve male korake koje je napravio - rekla je gospođa Barone.

Ovo veliko životno iskušenje je uzelo ogroman danak za obitelj, a gospođa Barone provodi svaki dan u bolnici sa svojim sinom.

- Za vrijeme koje sam provela s njim u bolnici sam naučila sve što mi je potrebno kako bi se mogla brinuti za njega. Čini mi se da je ovo mjesto gdje bih trebala biti - rekla je.

- Jako se veselim trenutku kad ću ga moći izvesti u šetnju. Mislim da se tome najviše radujem, jer on zna da tamo vani postoji svijet, ali ga nije mogao vidjeti ni osjetiti - izjavila je gospođa Barone. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message