Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
34 komentara

Curica iz 1898. ista Greta: 'Ide kroz vrijeme da spasi klimu!'

Autor fotografije djece u rudniku zlata je Eric A. Hegg, fotograf koji je živio od 1867. do 1948. godine, a Sveučilište Washington u arhivi ima mnoštvo njegovih crno bijelih fotografija

Foto: University of Washington/Pixsell
34 komentara

Teoretičari zavjere uvjereni su da je 16-godišnja Greta Thunberg putnica kroz vrijeme, nakon što se u javnosti pojavila fotografija stara 121 godinu i pronađena u arhivu Sveučilišta Washington u SAD-u. Objavljena je na njihovoj internetskoj stranici.

Na njoj se vidi troje djece u rudniku zlata, a snimljeni su oko 1898. godine na teritoriju Yukona u Kanadi. Jedno od njih je djevojčica koja nevjerojatno nalikuje energičnoj švedskoj aktivistici protiv klimatskih promjena, kao da su jednojajčane blizanke.

Foto: University of Washington Libraries

'Greta je poslana nazad kako bi nas spasila i zaustavila klimatske promjene', smatraju neki. No, ima i onih sumnjičavih koji misle da je fotografija obrađena u Photoshopu 'jer je nemoguće da toliko sliče jedna drugoj'. Iako, nije prvi put da ljudi jako nalikuju drugima iako nemaju nikakve obiteljske veze sa njima.

R20 Austrian World Summit | Autor: LISI NIESNER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: LISI NIESNER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Autor fotografije djece u rudniku zlata je Eric A. Hegg, fotograf koji je živio od 1867. do 1948. godine, a Sveučilište Washington u arhivi ima mnoštvo njegovih crno bijelih fotografija.

INSPIRACIJA 20 fotki koje dočaravaju zašto su zimska vjenčanja čarobna

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message