Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
6 komentara

Danas na Bundeku: Grill, pivo, kokteli, Kojoti, Nipplepeople...

JOŠ SAMO DANAS Ne propustite spektakularnu završnicu Chill&Grilla i opustite se uz najbolju klopu, cugu i mjuzu. Za vas roštilja 13 restorana, možete osvojiti grill, provozati genijalni Mitsubishi...

6 komentara

Chillali smo i grillali punim žarom na Bundeku čak šest dana, a danas je na redu sedmi veličanstveni – spektakularna završnica. Cijeli dan možete uživati u ponudi internacionalnih specijaliteta s roštilja čak 13 restorana te čak dva koncerta.

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Dok sviraju Kojoti i Nipplepeople, možete svratiti u Jack’s cocktail station i opskrbiti se najslasnijim koktelima. U ponudi Jack’s cocktail stationa su “Smash”, sa svježom mentom, svježim sokom od limete i Monin sirupom Spicy Mango, “For you” sa sokom od limete, pire od kivija, “Ginger Honey” sa sirupom od đumbira, sokom od limete, bitter aromatic old fashioned i chilli vlascem, “Fresh Jalisco”, koji sadrži El Jimador Silver, svježi sok od limete, Monin Syrup Lemongrass, Schweppes Aromatic Tonic.

Foto: Robert Anic/PIXSELL

No Jack’s Wings & Things bar ima i genijalnu ponudu jela. Naime, Jack Daniel’s je prilično poznat u području roštiljanja. U svijetu se masovno koristi kao sastojak u umacima. Jack’s Wings &Things ima u ponudi nekoliko jela poput burgera i krilca.

Kisko salad bar vodi vas na put oko svijeta - salatama. Probajte brazilsku, argentinsku, kinesku, egipatsku i brojne druge bogate salate koje imaju nešto zajedničko – pripremaju ih od Kisko octa, koji se još od 1930. godine proizvodi na tradicionalni način.

Zagreb: Drugi dan Chill&Grill festivala na Bundeku | Autor: Ivan Rebic/PIXSELL Foto: Ivan Rebic/PIXSELL

A slasni sendviči samo su dio ponude restorana Food Wood by American Donut, a na Chill&Grillu možete isprobati i genijalne delicije s njihova grilla - tri vrste burgera, pulled pork i  krakove divovske lignje u tortilji. American Donut je i službeni partner Chill&Grilla za pekarske proizvode sa svojim najfinijim pecivima. U ponudi imaju i vlastitu proizvodnju mesa, poput bečkog šnicla i zagrebačkog odreska, a tu su i omiljeni šareni donuti.

Raspored pratite na Facebooku i službenoj stranici www.chillgrill.hr.

Roštilja čak 13 restorana

Za vas grillaju Restoran Grašo, New Experience, Pod zidom, Submarine, Plac, Puntijar, Cheese Bar, Deno, Kuća dobre hrane, Food Wood by American Donut, Samofino, Jack’s Wings&Things i Kisko Salad Bar.

Zagreb: Drugi dan Chill&Grill festivala na Bundeku | Autor: Ivan Rebic/PIXSELL Foto: Ivan Rebic/PIXSELL

Pivo i grill savršen su par

U lepezi ponude na Chill&Grillu su Kaltenberg Pils – lager pivo, kristalno čisto i jarkožuto, svježe, lagano, Kaltenberg pšenično pivo – vrlo blago i glatko pšenično pivo, bez imalo gorčine, osvježavajuće s voćnim notama, König Ludwig Dunkel – tamno pivo bakrene boje s aromom cimeta, tamne čokolade, karamele i prženog slada, Ludwig’s craft - zlatnobakrene boje, nefiltrirano, obogaćeno voćnim mirisom...

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Chillajte uz Pevec i osvojite roštilj

U Pevec chill zoni nalazi se okomiti vrt pored kojeg se jednostavno morate fotkati. Posjetitelji u Pevecovom grill kutku mogu saznati koji su tip grill majstora i osvojiti nagrade. Saznajte jeste li Homo ćevapus, koji svaku vrstu hrane najradije baca na roštilj, ili Tipus za ekipus, čija je filozofija - “što više, to bolje” i zato se njemu preporučuje najveći roštilj u ponudi. A Pic-pic pac pravi je obiteljski čovjek koji se prilagođava se ukusu gostiju.

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Možda ste i Tele na gradele, kod kojeg niti jedna prigoda ne prolazi bez roštilja, ili Stari žar - roštilj-majstor koji se roštiljem želi vratiti u dobra stara vremena kad su svi bili “slobodni”. Fotkajte se uz Pevec roštilje, okinite najluđu fotku i objavite ju na Facebooku uz pripadajući hešteg: #homocevapus, #tipuszaekipus, “picpicpac, #telenagradele ili #starizar. Najkreativniju fotografiju Pevec nagrađuje roštiljem.

POGLEDAJTE VIDEO

Eco zona kao stvorena je za uživanje i izležavanje na suncu, a možete provozati i Mitsubishi Outlander PHE V i upoznati Urban E projekt elektromobilnosti Petrola i Grada Zagreba.

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Evo kako smo se zabavljali jučer

Lijepo vrijeme i najbolja zabava u gradu jučer su privukli mnoštvo posjetitelja na Chill&Grill na zagrebačkom Bundeku.

Veliki majstor kuhinje, Podravkin dugogodišnji chef Zoran Delić, jedan od promotora domaćega kulinarstva, oduševio nas je svojim cooking showovima. Danas nam je pokazao kako pripremiti sočna rebrica i pileća krilca u medu, idealna za uživanje nakon posla.

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Rebrica i pileća krilca u medu

Sastojci: 500 g svinjskih rebrica, 300 g pilećih krilaca, Vegeta Natur za piletinu, Vegeta Natur za svinjetinu, dimljena slatka paprika, 100 ml maslinovog ulja, 50 g meda, 500 g poriluka, 100 g hrena, 100 g kiselog vrhnja, 100 g majoneze, 100 g Podravka kukuruza šećerca, 100 g Podravka crvenog graha, sol, papar

Foto: Filip Kos/PIXSELL

Priprema: Pileća krilca i svinjska rebrica marinirajte s Vegetom Natur i dimljenom slatkom paprikom. Med pomiješajte s maslinovim uljem i malo vode. Nakon kratkog pečenja na roštilju počnite premazivati meso mednom mješavinom dok ne dobije lijepu boju, ali pazite da ne zagori i med se previše karamelizira. Salatu pripremite od  poriluka, graha, kukuruza šećerca te dresinga od hrena, vrhnja i majoneze, savjetovao je chef Zoran Delić.

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

POGLEDAJTE VIDEO

Pevec, prvi hrvatski trgovački lanac, proveo nas je hrvatskom gastronomijom s roštilja u kulinarskom showu Domagoja Jakopovića Ribafisha. Pripremio je kreativne slavonske i dalmatinske ražnjiće.

Za slavonske vam je potrebno 10 kobasica za grill, 10 crvenih paprika, 1 kg ljubičastog luka, 500 g špeka u komadu, 3 kg tikvica, mljevena crvena paprika i mljeveni čili.

Foto: Filip Kos/PIXSELL

Dalmatinske ražnjiće pripremio je od 2 kg liganja i tune ako imate odrezaka, 1,5 kg cherry rajčice, 6 pakiranja mini mozzarelle, svježi bosiljak, ružmarin, maslinovo ulje, češnjak i limun.

Za obje vrste ražnjića, nanižite namirnice na ražnjiće, začinite ih i ispecite na roštilju.

Youtuber Bruno Lukić imao je pred sobom pravi izazov – pojesti 10.000 kalorija. U obroku su bila 4 bijela kruha, pakiranje kečapa te tri i pol kilograma Ravlić bijelog i mljevenog mesa. JoomBoos ekipa se super zabavila pripremajući ih, no sendviči su ipak bili prezasitni i uspio ih je pojesti tek tri.

Foto: Robert Anic/PIXSELL

POGLEDAJTE VIDEO

Organizatori festivala su 24sata i gastro.hr.

Podravka, kao glavni partner Chill&Grilla, donosi sasvim novo iskustvo uživanja u hrani. Uz plaćanje Mastercard® i Maestro® karticama ostvarit ćete 10% popusta na svu hranu i piće.

Foto: Filip Kos/PIXSELL

U Pevec vrtnoj zoni s atraktivnim vertikalnim vrtovima, saznajte koji ste tip grill majstora i osvojite nagrade. Službeni dobavljač festivala, Mesna industrija Ravlić, osigurava vrhunsko domaće svježe meso za svjetske specijalitete.

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Kisko predstavlja najfinije salate iz cijelog svijeta, a ”Jack’s wings&things” restoran fantastične okuse koje još niste probali. Petrol će vas upoznati s projektom elektromobilnosti kroz URBAN E projekt - prvom javnom mrežom električnih punionica u Zagrebu, a Mitsubishi s novim Outlander Plug in Hybridom.

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Foto: Privatan album Tu su i "Servis za sendviče" Zvijezda majoneze, American Donut i Pekar pekarski proizvodi, kraljevsko bavarsko pivo Kaltenberg i zagrebački craft Medvedgrad. Za čiste i blistave roštilje Chill&Grilla zaslužan je Permetal.

NEMOGUĆE IM JE ODOLJETI: Ovi horoskopski znakovi su najzgodniji i najviše seksi

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message