Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Djeca pate zbog izostanka oca i trebaju ga jednako kao majku

Djeca pate zbog izostanka oca i trebaju ga jednako kao majku
1

Hladan i udaljen odnos s ocem redovito se preslikava u odrasloj dobi, a očevi su jednako važna figura za dijete kao i majke te nisu, kako se mislilo, samo potpora

VIDEO

Očeva ljubav važna je za emocionalni razvoj djeteta u jednakoj mjeri kao što je i majčina, dokazala je studija Sveučilišta Connecticut na 10.000 djece diljem svijeta. Do novih zaključaka došli su razgovorom s djecom o njihovom odnosu s roditeljima, načinu na koji su ih povrijedili te o osjećajima željenosti i potrebitosti, prenosi Daily Mail.

Odnos s majkom jednako je važan kao i odnos s ocem, a ukoliko su odnosi s ocem hladni ili nisu bliski dijete će to obilježiti za čitav život.

- Već 300 godina nametnut je jasan društveni stav o tome da je djetetu za zdrav razvoj potreban odnos s majkom, dok je uloga oca biti potpora majci, no to je zaista pogrešno - rekao je voditelj studije, profesor Ronald Rohner.

Djeca koja nisu imala kvalitetan odnos s ocem najčešće su probleme i komplekse iz tog odnosa imali i u odrasloj dobi, zbog čega bi žene u partneru najčešće tražile očinsku figuru, a muškarci kopirali ponašanje svog oca. Posljedica lošeg odnosa s ocem je tjeskoba, manjak samopouzdanja i gotovo patološka potreba za ljubavlju i nježnošću.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Poticanje očeva

Rohner kaže kako je utjecaj tate na dijete jednak kao i onaj od majke, a ključno je da to shvate očevi i više se uključe u odgoj djece, jer bi brige i odgovornosti roditeljstva trebali dijeliti posve ravnopravno sa ženama.

To se odnosi i na parove koji su rastavljeni, gdje je još nužnije da roditelj koje provodi manje vremena s djecom njima da do znanja koliko ih voli i cijeni te koliko su mu potrebni.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Stiže nagla promjena vremena: Evo kako utječe na zdravlje, tko mora paziti i kako si pomoći
SUNCE, KIŠA, SNIJEG...

Stiže nagla promjena vremena: Evo kako utječe na zdravlje, tko mora paziti i kako si pomoći

Svaka promjena atmosferskog tlaka, temperature i vlažnosti zraka može nepovoljno utjecati na zdravlje, pa valja znati kako se zaštiti i osnažiti imunitet

Naučite kako pohati meso, uz puno manje masnoće i dima
SUPER TRIK

Naučite kako pohati meso, uz puno manje masnoće i dima

Pohanje hrane u pećnici puno je ugodniji i lakši posao nego na tavi. Kuća ne smrdi toliko, ulje ne šprica po cijeloj kuhinji, treba ga manje, a ono što pripremite nije toliko masno
Ovo svaki znak Zodijaka mora shvatiti da bi pronašao ljubav
ZA SVAKI ZNAK JE DRUGAČIJE

Ovo svaki znak Zodijaka mora shvatiti da bi pronašao ljubav

Astrologija nam pruža uvid u tajne karaktera svakog horoskopskog znaka te otkriva što nam je potrebno kako bismo se bolje otvorili prema ljubavi i sretnoj vezi