Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Dnevno izdvojite četiri minute i naučite voljeti i poštovati sebe

Dnevno izdvojite četiri minute i naučite voljeti i poštovati sebe
1

Samosvijest i osjećaj zadovoljstva samim sobom znači da sami sebi možete pokazati ljubav i poštovanje koje biste mogli pokazati i pružiti nekom drugom

VIDEO

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: ČETIRI JEDNOSTAVNA NAČINA KAKO POMOĆI TJESKOBNOM DJETETU

Samosvijest i samopoštovanje je nešto što mnogim ljudima ne dolazi prirodno, a opet, potrebno je kako bi se živio život pun ljubavi i zadovoljstva. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:45

Tri su aspekta samopoštovanja i samozadovoljstva:

1. Ako ste zadovoljni i svjesni samog sebe te se poštujete umjesto da se osuđujete

Samosvijest i osjećaj zadovoljstva samim sobom znači da sami sebi možete pokazati ljubav i poštovanje koje biste mogli pokazati i pružiti nekom drugom. 

Koliko često prijatelju iskazujete empatiju zbog nečega zbog čega kritizirate sebe? Morate poštovati i biti zadovoljni sa samim sobom, inače ćete se stalno boriti protiv vlastitih osjećaja, misli i iskustava. 

2. Prepoznavanje da su patnja i osjećaj neadekvatnosti dio zajedničkog ljudskog iskustva

Svi griješimo. Nekad se osjećate loše i mislite kako ste nešto mogli napraviti drugačije. Možete biti svoj najgori kritičar, ali kada ste strogi prema sebi, oduzimate si sposobnost da se pokažete i budete najbolji. 

Primjerice, tko će nastupati dobro ako osjeća sram i da nije dovoljno dobar? Tko će dobro pisati ako im se kaže da su loši pisci? Tko će biti sjajan prijatelj, partner ili roditelj ako im se kaže da su loši komunikatori? 

3. Prihvaćanje i miran um

Vaš interni dijalog je važan. On stvara vaše misli, koje stvaraju vaše osjećaje, što vodi vašem ponašanju. Dakle, ako si stalno govorite loše stvari o sebi, teško ćete postići dobre rezultate.

Nemojte se obeshrabriti ako vam sve ovo zvuči vrlo poznato. Redovito vježbanje samosvijesti i samopoštovanja je lakše nego što mislite. Zapravo, sve što treba je četiri minute dnevno.

Vježba samosvijesti i samopoštovanja

1. korak: Prvo razmislite o nečemu što se događa u vašem životu, a što vam stvara stres zbog kojeg osjećate fizičku nelagodu. Možda vas boli glava, napetost ramena, želudac ili stezanje čeljusti.

2. korak: Jednom kada osjetite stres i nelagodu, recite sebi 'ovo boli' ili 'ovo je trenutak stresa'. Ovako postižete spokoj uma: svjedočite osjećaju, priznajete ga i ne borite se protiv njega.

3. korak: Tada je vrijeme da kažete sebi: 'Svi se borimo' ili 'I drugi ljudi se tako osjećaju' ili 'Nisam sam u ovome'. Možete čak pokušati staviti ruke na srce ili negdje drugdje na svoje tijelo gdje osjećate toplinu.

4. korak: Razmislite o frazi koja bi mogla biti utješna; zapitajte se: 'Što sada moram čuti?' 

- Bit ću strpljiv prema sebi.

- Opraštam sebi.

- Naučit ću prihvatiti sebe takvog kakav jesam, upravo sada.

- Dat ću sebi suosjećanje koje mi treba.

Ovu vježbu možete koristiti bilo kada i bilo gdje i traje samo nekoliko minuta. Pomoći će vam da lakše zavolite sebe i ne budete strogi prema sebi.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: GUZA PRIJE I POSLIJE PHOTOSHOPA: HEJ CURE, CELULIT JE NORMALAN!

POGLEDAJTE VIDEO (Boris Banović) #ZAJEDNO24SATA:

Pokretanje videa...

00:24


 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'