Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Do nedavno nije ni znala ispeći kruh, a sad je prava majstorica

Počela je kopirati klasične francuske tehnike za iscrtavanje tijesta. Sada inspiraciju traži u prirodi te joj površina tijesta često izgleda kao raskošan vrt

VIDEO

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Slavni kuhar otkrio je najbolji recept za desert od 2 sastojka

Ovih dana Instagram feed prepun je fotografijama svježeg ispečenog domaćeg kruha. Mnogi su izolaciju iskoristili kao priliku za brušenje kulinarskih sposobnosti.

Instagram profil blondieandrye iza kojeg je Hannah Page iz SAD-a, prepun je savršeno pečenog kruha u raznim oblicima, bojama i motivima proljeća, piše Insider. 

Ona neprestano pretvara kruh, baguette i druge varijacije tijesta u prekrasna umjetnička djela.

- Prvi put sam pekla kruh prema receptu jednog popularnog pekara iz New Yorka. To je bio moj prvi kruh rađen sa komercijalnim kvascem - kaže.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Blondie + Rye (Hannah P.) (@blondieandrye)

Sve se promijenilo šest mjeseci nakon što je Page napravila svoje kiselo tijesto za kruh.  

- Kada napravite svoj ferment za kruh koji vam odgovara, više se nikada nećete vraćati na stare recepte - kaže.

- Prije više od godinu dana počela sam razmišljati o izgledu. Više mi nije bio bitan samo okus već i estetika - kaže te dodaje da je u bilježnicama crtala razne linije i dizajne koji bi joj pali na pamet.

Počela je kopirati klasične francuske tehnike za iscrtavanje tijesta. Sada inspiraciju traži u prirodi te joj površina tijesta često izgleda kao raskošan vrt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Blondie + Rye (Hannah P.) (@blondieandrye)

Mnogi pekari koriste šablone za iscrtavanje kore, no Page to radi uz pomoć alata.

- To je tanka oštrica i treba biti oprezan. Koristim i kuhinjske škare - kaže. 

Ona ne zapisuje svoje recepte, nego koristi sastojke koje ima. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Blondie + Rye (Hannah P.) (@blondieandrye)

- Nikada nisam bila umjetnički tip. Nekada se u ovome ne bi mogla zamisliti i bila sam poprilično nespretna. Sada sam pronašla nešto u čemu sam dobra - kaže.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: U izolaciji pokušavaju napraviti sendviče kao iz McDonald'sa

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA - kuhar Ivan Pažanin

Pokretanje videa...

00:34
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Što smo stariji to je važnije što jedemo: Najzdravije namirnice za one preko 50 godina
TIJELO MIJENJA POTREBE

Što smo stariji to je važnije što jedemo: Najzdravije namirnice za one preko 50 godina

I kod žena i kod muškaraca, s vremenom se smanjuje sposobnost proizvonje inzulina, što dovodi do neravnoteže šećera u krvi i mogućeg razvoja dijabetesa tipa 2

Radno vrijeme trgovina na Dan državnosti - samo rijetki rade
EVO KOJI DUĆANI RADE

Radno vrijeme trgovina na Dan državnosti - samo rijetki rade

Dobar dio trgovina će danas biti zatvoren, no tu i tamo ćete moći pronaći neku koja radi pa makar i skraćeno. Slijedite navedeni link, izaberite adresu koja vas zanima i dobit ćete informaciju
Evo zašto slavimo Tijelovo i kako je povezano s čudom koje se dogodilo u Hrvatskoj
DANAS JE BLAGDAN TIJELOVO

Evo zašto slavimo Tijelovo i kako je povezano s čudom koje se dogodilo u Hrvatskoj

'Jedno od obilježja ovog blagdana je procesija u kojoj svećenik u pokaznici nosi posvećenu hostiju, a puk moli i pjeva. Prva takva procesija je održana u Kölnu sedamdesetih godina 13. stoljeća'