Lifestyle

Komentari 87

Dobre i za srce: Namirnice uz koje ćete biti 'superljubavnik'

Dobre i za srce: Namirnice uz koje ćete biti 'superljubavnik'

Prehrana puna pakirane hrane i pekarskih proizvoda slabi libido, a svježe namirnice ga rasplamsavaju. Korisno je i jedno vrijeme izostaviti iz prehrane namirnice koje izazivaju alergije

Postoji snažna povezanost između zdrave prehrane i boljeg seksa, tvrdi Lisa Davis, autorica knjige “Clean Eating, Dirty Sex”.

- Izbacite nezdrave prehrambene navike jer one neće pozitivno utjecati samo na vaše zdravstveno stanje, nego će vam pomoći da doživite i jači užitak - kaže i naglašava da zdravo podrazumijeva hranu u izvornom obliku, potpuno sirovu ili minimalno obrađenu. Organska govedina, salata, avokado, jam i maslinovo ulje samo su neke od namirnica koje mogu poboljšati i vaš seksualni život.

- Umjesto da se oslanjate na standardnu zapadnjačku prehranu i zapakiranu hranu krcatu nezdravim sastojcima, pripremajte hranu sami - savjetuje.

I muškarci i žene često se suočavaju s različitim seksualnim problemima, od smanjene hormonalne aktivnosti do nedostatka želje za seks. Kad nam se to dogodi, zaboravljamo da nam neke namirnice mogu pomoći vratiti izgubljenu želju.

- Jedite što više zdravih masti, proteina i puno povrća. Hrana koja je dobra za srce dobra je i seks. S druge strane, izbjegavajte pekarske proizvode poput bijelog kruha. Najvažnije je da mijenjate što jedete. Korisno je i jedno vrijeme izostaviti iz prehrane namirnice koje izazivaju alergije da vidite smeta li vam nešto pa ih nakon nekoliko tjedana možete ponovno vratiti u jelovnik - kaže Davis.

Uravnotežena prehrana i zdrav životni stil put su prema visokom libidu. Za što bolji seksualni nagon, obogatite prehranu važnijim nutrijentima, osobito vitaminima C i E te onima iz B kompleksa, mineralima cinkom i selenom te aminokiselinom argininom. Namirnice koje jačaju libido najčešće se nazivaju afrodizijacima, prema božici Afroditi, grčkoj božici ljubavi.

- Imate li problema sa smanjenim libidom, u prehranu što prije uvrstite kamenice. Sadrže cink koji regulira razinu testosterona, najvažnijeg muškog spolnog hormona. Osim toga, cink povećava produkciju sperme - dodaje Davis. I voće vam može pomoći ako imate problema s erekcijom.

- Ono sadrži flavonoide (prirodne spojeve iz biljaka) koji poboljšavaju seksualni život. Voće bogato flavonoidima je bobičasto, agrumi, grožđe ili jabuke. Osim toga, ne smijete zaboraviti ni na bademe koji se često nazivaju seksi grickalicom jer daju energiju, a time i volju za seks.

Od orašastih plodova, afrodizijačko djelovanje posebno se veže uz bademe, orahe ili brazilske oraščiće. Osim što jačaju libido, bademi utječu i na zdravlje reproduktivnih organa, stoga bi se ova zdrava grickalica često trebala naći na vašem jelovniku. Kaže se da ljubav ide kroz želudac, a očito ide i dobar seks. Stoga, osim kupnje novih seks-igračkica, ne zaboravite se opskrbiti moćnim saveznicima u obliku zdravih namirnica koje će pojačati užitak - zaključuje.

NE OTKRIVAJTE IM SVOJE TAJNE: Ova tri horoskopska znaka vas tračaju čim im okrenete leđa

Najčitaniji članci